Заради Брекзит: Нисан няма да произвежда джип на Острова

X-TRAIL ще се прави в Япония по търговски причини
Обновена: 3 фев 2019 17:00 | 3 фев 2019 17:00, Веселина Йорданова
47
Заради Брекзит: Нисан няма да произвежда джип на Острова
Снимка: БТА

Японският автомобилостроител Нисан анулира плановете си за производство на нов джип във Великобритания и ще го прехвърли в Япония, нанасяйки нов удар на икономическите планове на британското правителство за периода след Брекзита, предаде ДПА.

Нисан обяви, че е анулирал плановете си да произвежда джипа Екс-трейл в завода си в североизточния английски град Съндърланд, където работят около 7000 души.

"Компанията реши да оптимизира инвестициите си в Европа като консолидира производството си на Екс-трейл в Кюшу, където е производственият център за този модел. Други бъдещи модели, които са планирани за производство в завода в Съндърланд, няма да бъдат засегнати", се казва в изявление на компанията.

"След като Екс-трейл вече се произвежда в Япония, можем да съкратим инвестиционните си разходи", каза председателят на управителния съвет на Нисан Европа Джанлука де Фики.

"Осъзнаваме, че това ще е разочароващо за нашия британски екип и партньори. Макар и решението да е взето по търговски причини, продължаващата неяснота около бъдещите отношения на Великобритания с ЕС не помага на компании като нашата да изготвят планове за бъдещето", отбеляза той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: НисанБрекзит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
.. преди 5 години
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гриша Ганчев превъртя едни КТБ кинти в завода си, сглоби няколко заготовки и до там.
32
1
 
0
 
! Отговори
Марко преди 5 години
Ужасна новина!!!! Как ще спя нощем?!!!
31
0
 
2
 
! Отговори
Капитан преди 5 години
До 29Не си прав. Бентли, Ролс-Ройс и Мини са германски, обаче Ланд Ровър/Ягуар са индиски, MG и Лотус са китайски
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропагандната война срещу Великобритания е в пълна сила.Както Америка и Русия водят студена война така. ЕС и Англия ще възобновят старото съперничество .
29
0
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 5 години
Я ни светни кои са английските марки,че доколкото съм запознат всичките са купени от Германия. Марките са английски,но НЕ СА тяхна собственост
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Островитяните да си карат калпавите островитянски марки, с волана от грешната страна и да оставят японските коли на нас...
27
10
 
2
 
! Отговори
Ного прос преди 5 години
Нисан никога не е произвеждал Джип и никога няма да произведе. Само в БГ всяка моторна резачка е " щилка" , коприната машина е " ксерокс", ... "***" и т.н.
26
0
 
2
 
! Отговори
... преди 5 години
До АнонименНяма да има бъдещи модели в Англия. След подисването на търговски договор между ЕС и Япония, се очаква да поевтинеят малко японските коли, жалко че не съм им фен, но може това да доведе и по-ниски цени на европейските :) Така или иначе англичаните са пътници
25
23
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще правят Киа И Хюндай , те Нисан като загубят пазар, сами ще се молят
24
22
 
0
 
! Отговори
цц преди 5 години
И какво сега нисан няма да продава в Англия, ами друг ще продава. Просто губят втория пазар за автомобили в Европа
23
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните си имат собствени марки така че това не е лоша новина за англичаните привърженици на бритиш-изхода а това са 51 % от англичаните.Всъщност това е добра новина за тези англичани които подкрепиха Брекзита.Но не и за тези които подкрепят евро ценностите но те не са преобладаващи в Англия, дори са малко не са 49% ,защото голяма част от тях не подкрепят евро ценностите ,просто мислят че Англия е привилегирована страна заедно с германия в ЕС и има далавера в това която не хубаво де се губи.
22
2
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Веселинче, Нисан никога не е произвеждал джип, защото джип е продукт на Дженеръл мотърс и Нисан никога не са откупувани правата върху него.
21
12
 
4
 
! Отговори
сандо преди 5 години
Нисан имат 25% спад в продажбите на Xtail глобално, и не Брексит е причината за това
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност това е добра новина за англичаните,защото преди месеци се говореше ,че завода ще бъде преместен на континета и 7000 работници ще останат без работа!Явно и привържениците на ЕС послъгват като тези на брекзита!
19
3
 
8
 
! Отговори
факт преди 5 години
Ама защо да го местят из Европа, когато те си имат капацитет в техният си завод , ще си ги правят там и на кораба директно в Европа .
18
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ние като сме в ЕС какви коли произвеждат у нас?
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма "загуба".
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако това е причината, нямаше ли друга страна от ЕС, където да се изгради такъв завод? За британски заплати всяка европейска страна ще намери хора. Дори и България. Ще дойдат квалифицирани хора и от съседните страни, а може и от чужбина да се върнат. Поне като са шочнали, да преместят и сегашния си завод от ГБ. А англичаните едва ли са изненадани от какво ги чака. По-скоро изненадата е, че няма да има възелин.
15
4
 
15
 
! Отговори
Турсун бей преди 5 години
Германски коли произвеждани в Германия от турци и японски Тойоти произвеждани е Турция пак от турци.Те тава е бъдещето свиквайте.