Amazon влиза на пазара на видео рекламите

Там лидери засега са Google и Facebook
22 мар 2019 17:15, Бойчо Попов
2
Amazon влиза на пазара на видео рекламите
снимка: Ройтерс

 Amazon откри нов начин да вземе парче от пазара на дигитална реклама за 129 млрд. долара, доминиран от Google и Facebook Inc. - продавайки видеоклипове в приложението за пазаруване за смартфони на гиганта в електронната търговия, предава Bloomberg.

Amazon провежда бета тестове на рекламите в приложението си за iOS от няколко месеца, твърдят хора, запознати с плана. Подобен продукт за Android на Google е планиран за по-късно тази година, поясняват източниците, които са поискали да не бъдат идентифицирани, тъй като не са упълномощени да споделят информацията публично.

Кратките видеоклипове се появяват в отговор на резултатите от търсенето в приложението за пазаруване, ценно място за рекламодателите, тъй като хората, които търсят продукти в приложението, имат по-голяма склонност да купуват, отколкото тези, които прелистват през Facebook или гледат видеоклипове в YouTube.

Amazon се очертава като бързо растящ претендент на пазара за цифрови реклами, тъй като генерира 50% от всички онлайн продажби в САЩ. Пазарният дял на Amazon в областта на цифровите реклами ще нарасне до 8,8% през тази година спрямо 6,8% през 2018 г., става ясно от доклад на EMarketer Inc. Лидерът Google ще отчете спад на дела си до 37,2% от 38,2%.

Целия анализ четете в Investor.bg!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: AmazonFacebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
А, в пазара на филмите за възрастни кога?
1
0
 
4
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Бесос е най-богатия човек в света ... влиза където си иска