Бъфет съжалява, че не е купил акции на Amazon по-рано

Berkshire придобива дял от онлайн платформата
3 май 2019 18:00, Бойчо Попов
4
Бъфет съжалява, че не е купил акции на Amazon по-рано
снимка: Ройтерс

Легендарният американски инвеститор Уорън Бъфет заяви наскоро, че е подценявал Джеф Безос от Amazon.com Inc. Сега един от инструментите на Бъфет е готов да вложи пари в технологичния гигант.

Berkshire Hathaway Inc. купува акции на Amazon, а сделката ще се появи в регулаторните документи по-късно този месец, съобщи Бъфет в интервю за CNBC в четвъртък.

Бъфет, председател и главен изпълнителен директор на Berkshire, заяви, че „един от колегите в офиса, които управляват пари" е направил сделката, имайки предвид инвестиционните мениджъри Тод Комбс и Тед Уешлър.

Двамата натрупаха сериозно влияние в Berkshire през последните години. Въпреки че Бъфет от години крие факта кой какви акции купува в портфолиото за 180 млрд. долара, сега явно нарушава това правило. И двамата мениджъри управляват портфолиа от по 13 млрд. долара и са считани, за разлика от самия Бъфет, за по-отворени към технологичните компании. И влизането на конгломерата в Apple, най-големият залог на концерна, вероятно се дължи на тях.

Бъфет кредитира някои от покупките на двамата мениджъри за конгломерата – например в авиокомпаниите и в Apple Inc., и отбелязва участието им в подпомагането на Berkshire извън неговите борсови задължения. 88-годишният Бъфет и дългогодишният му бизнес партньор Чарлс Мангер, на 95 години, похвалиха двойката, като Мангер каза, че те дават на Berkshire „по-млад поглед".

Делът в Amazon допълнително скрепява връзката между Berkshire и компанията на Безос. Berkshire е партньор на Amazon и банката от Wall Street JPMorgan Chase & Co. в здравния сектор. Фирмите са създали независима компания, която да предлага здравни услуги на своите служители в САЩ по-прозрачно и на по-ниска цена.

Целия анализ четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Уорън БъфетBerkshire Hathaway
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То всеки съжалява...
1
6
 
8
 
! Отговори
Пръдла преди 4 години
Кой го боли за тоя пръдлив старец.. Хората откачиха от простотии....