IDC EMEA: За Huawei ще е истински успех да продължи да бъде в ТОП 5

Франсиско Джеронимо с ексклузивно интервю за UpDate по Bloomberg TV Bulgaria
31 май 2019 12:52,
27
IDC EMEA: За Huawei ще е истински успех да продължи да бъде в ТОП 5

В седмицата, в която китайският технологичен концерн Huawei се превърна в символ на търговската война между САЩ и Китай, единственото технологично предаване в българския телевизионен ефир – UpDate по Bloomberg TV Bulgaria, обръща специално внимание на темата.

Ако скоро няма решение в търговския спор между САЩ и Китай, за китайския технологичен концерн Huawei ще е истински успех през четвъртото тримесечие да е в ТОП 5 на производителите на смартфони. Това мнение изказа Франсиско Джеронимо, асоцииран вицепрезидент „Устройства“ в IDC EMEA, ексклузивно пред водещия Бойчо Попов. Разговорът с Джеронимо ще бъде излъчен в ефира на Bloomberg TV Bulgaria в събота от 19:30 часа.

„Ако това, което чуваме от операторите в Европа, наистина се случи, ще видим много силен спад на Huawei към края на годината. Не става дума дали телефоните ще работят или не - те ще работят. Ясно е, че всяко едно устройство на Huawei ще продължи да работи както днес. Става дума за опасенията на операторите и потребителите – дали ако някой купи устройство на Huawei, то ще продължи да работи и ще предоставя всички услуги на Google, които има сега“, казва Джеронимо.

В неделя коментарната рубрика на предаването WhatsUp също е свързана с темата. Освен това UpDate ще срещне зрителите си със Светлана Савова, ръководител на проекта "Teenovator" и ученичките от Софийската математическа гимназия Лилия Панайотова и Надежда Цачева, съоснователи на платформата за намиране и предлагане на стажове "Headstarter".

Тези и още технологични теми очаквайте в събота и неделя от 19:30 часа по Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
3
 
! Отговори
87 преди 4 години
гуглето поне сами си признаха, че са на държавна хранилка и командване
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз па телефони не ползвам и сам много добре! Аре спирай те са с тес телефони... Мина им модат вече. До 5-10 години ша го зжаравиме тес телефнти с многото функции дека никой не ги ползва. В смисъл урганайзери емаили и прочие... Вий да ни сто биснесмемичи да ви требва?
21
5
 
11
 
! Отговори
Бай Георги преди 4 години
Скоро Тръмп ще свали гащите защото ще разбере че с китай шега не бива всичко ще поотихне и хауей ще излезнат дори по силни с тяхна ос и вече няма кой да ги мине
20
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на тръмп! Не требва да оставяме жълтурковците!
19
3
 
20
 
! Отговори
Факт преди 4 години
САЩ на практика нямат НИКАКВИ пазарни и технологични аргументи срещу Китай,а само силови.
18
2
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
На война,като на война!За САЩ няма друго спасение,освен да воюват.Въпросът е дали не започнаха прекалено късно и просто ресурсът(всякакъв) да не им стигне.Идеалният вариант за Света е и САЩ, и Китай да загубят,т.е. да се изтощят взаимно,но е най-малко вероятен.По-скоро двете страни ще изтощят Света....
17
1
 
3
 
! Отговори
От 17 до 14 преди 4 години
Прави разлика между хората и правителствата им.Както вижда хората не бягат а дори обратно, но правителствата бягат. Ако имаш предвид че правителствата са силни и ще убедят хората да си променят мнение. Вероятно си прав. Но този момент още не е настъпил.
16
3
 
8
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
Продажбите на телефони в последната година ХУАВЕЙ увеличение на продажбите с 46%, другите компании спад на продажбите така че по отношение на хората е ясен избора.Но по отношение на правителства ако искат 5G трябва ХУАВЕЙ няма алтернатива, избора е 5G или да няма ембарго от САЩ. Повечето се отказват от 5g не искат конфликти с САЩ.
15
4
 
13
 
! Отговори
Мани мами преди 4 години
Всички коментари са лишена от каквато и да е мисъл... Хуауей могат да използват гугълските приложения на тяхната операционна с-***... Ще върви мноооого по-добре от андроид и ще издържа повече като i-phone- ите защото ще я обновяват сами... Ама сте прости та прости.КОПУВАЙТЕ СИ ХУАУЕЙ ХОРААА ТЕ СА БЪДЕЩЕТО!!!!!!
14
4
 
21
 
! Отговори
Голф преди 4 години
Много американски актьори има по тези коментари, голям смях, ще потапят не само Китай, ами "целия свят" :) Гладна кокошка-просо сънува! Сега демокрацията на Америка "блесна" пред всички, а да си на позицията на главореза Тръмп?!? Малко са ни били 500 години, в които *** са ни мачкали, пак има желаещи. Лично аз не знам, да ли ще си купя Хуауей повече, но знам, че за Епъл няма и стотинка да дам!
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки потребител които никога не инсталирал приложение на телефона си, а пита къде е иконката ще бъда лишен от иконките на google услугите, и ще трябва да си ги инсталира но понеже той никога не го е правил ,така че наистина ще е лишен от тази възможност при Хуавей естествено ще има алтернативни продукти но не и на гугъл.На гугъл услугите ще трябва ръчно да си ги инсталирате.
12
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хуауей е най качествената технология която има на пазара, цялата тази борба около тях показа, че са на няколко години пред другите и за това политиците трабва да ги спрат, и ако политиците успеят да си свърша работата компанията ще падне под топ 5.
11
2
 
20
 
! Отговори
От 10 преди 4 години
За разлика от гугул които знаят какво правят и са в блиски отношения с ХУАВЕЙ, са странни другите компании примерно за sd картите които ги наредиха на ХУАВЕЙ да не ги използва, но след като разбраха че ХУАВЕЙ си имат алтернативни такива се усетиха че те са стандарт не защото няма други а защото другите се тремят да е единен стандарт, и нещо почнаха да омекват защото разбраха че това е да се прецакат сами.
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На гугъл андроид не им е основен бизнес, а отнасят солени глоби заради андроид, така че това им е добре дошло. С сигурност гугул знае за алтернативна ос за разлика от американското правителство, и стъпката им е добре премислена. Гугъл и ХУАВЕЙ са работили заедно не по един два проекта, така гугъл спазват закона без да ликвидира приятелите си. И дори печелят от това.
9
8
 
19
 
! Отговори
бг преди 4 години
Стига с тоя Google. Какви точно услуги предлага.. една поща и пазар за приложения. Приложения може да се инсталират не само от там, който на всичко отгоре е недостъпен в Китай.. решение има отдавна.
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците пак се стрелят в краката. Силно ускоряват пускането на китайски клонинги на Андроид и Гугъл. Та догодина освен производителите им на чипове, и софтуерните им компании да глътнат вода. И таман за изборите. Не виждат ли на какъв са се надянали и че колкото повече мърдат - повече им влиза.
7
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента е абсурд някой да си купува телефон , освен ако стария му е счупен ,просто трябва да се изчака известно време да се уравновеси пазара.От една страна американското правителство е ясно че не одобряват хуавей, но те ще предложат уникална алтернатива, а другите марки телефони ще имат одобрението но са зависими от американското правителство така че ще трябва да направят заднивратички и да ги предоставят иначе и те отлитат от играта.
6
3
 
21
 
! Отговори
Мда преди 4 години
След световната петролна криза от 70-те светът се нагоди и вече не е същият. Арабите го издуха. Xa. Същото ще се случи и след търговската война на САЩ със света. Може да отнеме и 30 г. но неминуемо ще се случи.
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пръв път има политическа воля която се опитва да спре развитието на технологиите ,идеята е 5g мрежата да не се развива сега а да се изчака известно време, т.е. политиците решиха потребителя няма право да използва най доброто от технологиите а ще ползва това което ние му кажем. Това е нещо ново на цялостното развитие на технологиите където досега потребителя имаше достъп до най доброто налично, но вече е прецакан.И ще работи само с това което американското правителство му каже.
4
8
 
45
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Huawei ще стане номер едно - въпрос на време. Да, трудно ще "преживее" изкуствено създадената криза. Санкциите ускоряват неимоверно бързо технологичното развитие на концерна. Huawei ще се върне още по-силен, защото ще е малко зависим от чужди компании. Ако някога си купя смартфон това ще е Huawei, още повече, че притежават най - много 5G патенти!!!