За да не се провали, Tesla трябва да прибегне към реклама

Ще подвие ли опашка Илон Мъск?
1 юни 2019 20:15, Нели Христова
70
За да не се провали, Tesla трябва да прибегне към реклама
Снимки: Reuters

Състезанието кой ще създаде най-хубавата и бърза електрическа кола, става все по-напечено, а ако Илон Мъск не иска да загуби компанията си, то е по-добре да си намери място на Мадисън Авеню, пишат от CNN.

Tesla се утвърди на пазара за автомобили без да похарчи и стотинка за реклама. Преди в това имаше логика, когато компанията имаше повече поръчки за коли, отколкото можеше да произведе, а желаещите трябваше да чакат с месеци за да си ги получат. Понякога дори и години. Самият Мъск казва в свое интервю през 2017 година, че те не рекламират Model 3, а в шоурумите дори не искат да говорят за него, защото не може да рекламира нещо, което не можеш да доставиш веднага.

Тези години обаче свършиха – най-продаваният автомобил на Tesla, Model 3, вече пристига за по-малко от две седмици. Толкова отнема да се сглоби всяка една нова кола.  Но най-вече – компанията вече не е единствената, която произвежда електрически коли за масовия пазар.

Автомобилни гиганти по цял свят започнаха да разработват своите ел. модели и устремено харчат милиони за да ги рекламират на широката публика.

А през тази година, Tesla претърпя и най-големия срив на продажбите в историята си – цели 31%. Според експертите, това е знак, че компанията няма да може още дълго да си позволи да бойкотира рекламата.

"За сега те успяваха да оцелеят само благодарение на приказки от уста на уста. Защо ти е да харчиш пари за реклама, когато имаш поръчки за следващите шест месеца? Но желаещите да си купят колите им сега са много малко. - казва Келси Мейс, журналист в Cars.com -Tesla е изправена пред трудна битка – не само данъчният им кредит изтича, но и има нови играчи на пазара.“

От Tesla обаче категорично отказват да се впуснат в света на рекламата.

"Tesla не плаща за реклама и препоръки. Вместо това използваме парите си за да направим продукта си по-добър“, написа лично Илон Мъск в страницата си в Twitter.

Останалите автомобилни компании са похарчили средно 9,3 милиарда долара за реклама. Обикновено, те възвръщат многократно вложените средства и са заплашени да изостанат много, ако се откажат от PR-а.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тесла-та няма да се кача ако ще без пари да ми я дават. Видях как гръмна батерията на кошницата паркирана в един гараж, видях как автопилота уби няколко човека. От тази по добра Антиреклама едва ли ще има.
19
0
 
5
 
! Отговори
Оставете Мъск ... преди 4 години
От технократите е най-младият това е проблемът крушките гаснат ... Сериозно големите крушки и няма кой да ги смени ... Но те са антропоморфни персонификации на нещо в енергийното поле на света. Умират титани, които търсеха как да изкривяват пространство и материя и да направят най-дългите пътувания възможни не за хиляди години а за една или две или три ... Лошото е че тоя нов световен ред дето го искате ще го получите. Ама няма да ви хареса ... Ама хич
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко Тесла маниаци,Янки, ще измислят още някой скандал, тип ние им проверяваме емисиите, ама те ни излъгаха, и ще осъдят европейски производител на истински коли, на няколко милиарда, с които да удължат балона Мъск и Тесла.
17
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой задава ли си въпроса защо европейските и японските производители не бързат да залеят пазара с електрички, а вместо това пускат по 1-2 ел модела и останалото са хибриди? Защото прекарват години в разработки и изпитания за безопасността на продукта, за разлика от Мъск, чиито клиенти са тестовите манекени.
16
1
 
1
 
! Отговори
Търсите изход преди 4 години
Тия бяха - четирима остана само четвъртия тия дето можеха да ни измъкнат от всички глупости досега ... Умряха ... Може и да е за добро, че технократите измряха за някой религиозни институции и този луфт ще бъде използван ... Има обаче проблем в квантовата физика това го казва и Дали и микро и макро космоса са едно. Каквото в малките мащаби това и в големите. Тоест според квантовата физика няма нищо малко и незначително и че и най-малкото нещо има огромен деструктивен потенциал ... Но и градивен
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Илоне, хващай тъпана, излизай доле и почвай да викаш мощно: Реееекламаааа... реееекламаааа! Днеска на аутобана - утре на Марс!
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако нещо, струва колкото парите за рекламата си, значи само по себе си, нищо не струва.Народна МЪДРОСТ!
13
1
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
мани Теслята 2024 ще ходи ли на Марс???
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Tesla не плаща за реклама и препоръки. Вместо това използваме парите си за да запушваме устите на медиите когато продукта ни се самозапали или автопилота убие човек, написа лично Илон Мъск в страницата си в Twitter.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добрите коли са Cавецките Лади от едно време можеш да ги караш 30 години никакъв проблем. Новите руски Лади не са много стока ама старите са танкове.
10
2
 
2
 
! Отговори
И той умря ... преди 4 години
https://google.bg/amp/s/amp.theguardian/science/2019/may/26/murray-gell-mann-nobel-prize-physicist-quarks-dies Всички свързани с времепространсвени изкривяния и навигация и респективно звездни пътувания в бъдещето умряха. Само Стайнберг още е жив ... А от студената ядрена малко останаха ...
9
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тесла е провал, пълен фейк батериите им избухват няколко коли напълно изгоряха вече и замъpсиха климата. Мъск ще увисне на въжето или ще отлети на Марс.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Няколко човека са ... не са много :)
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Фейк"модел 3 в базовата си модификация се предлага на цената на Мерцедес-Бенц CLA с двигател 1.8 бензин."Брейййй голям лук! И ко? Див *** мръсен с мерцедес ...
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те вече си направиха реклама с убитите от техните кошници. Този път каква реклама ще си направят.
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то само като му види човек заводът на палатки му става ясно всичко.Пирамидка.И все още модел 3 в базовата си модификация се предлага на цената на Мерцедес-Бенц CLA с двигател 1.8 бензин.Тоя трябва да е безкрайно щастлив и благодарен ,че все още не са свършили баламурниците готови да си купят Тесла пред Мерцедес.Не,че съм фен на Мерцедес ама все пак...
4
2
 
7
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Скоро излиза електрическото Порше и Теслата е под водата!
3
1
 
3
 
! Отговори
Leon i Roy преди 4 години
Това умря ... Светилата на квантовата физика ... Навигатори ...https://google.bg/amp/s/beta.washingtonpost/local/obituaries/roy-glauber-nobel-winning-physicist-who-applied-quantum-mechanics-to-optics-dies-at-93/2018/12/30/b7e4e05e-0b24-11e9-a3f0-71c95106d96a_story.html%3foutputType=amp
2
3
 
28
 
! Отговори
Фейк преди 4 години
Тесла и Мъск са най-рекламираните автомобил и бизнесмен в света. Не знам дали Мъск плаща за това, обаче не слиза от медиите. А колко му струва рекламата да си прати теслата в космоса? Гола вода и кал в ушите, Тесла е с по-голяма капиталова стойност от Форд, при положение, че продава в десетки пъти по-малко автомобили - тази компания и Мъск са христоматиен пример за фейк икономика.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е коварният свят в който живеем .... реклами и глупсоти....Време е... за Нов... Световен ... Ред.... NWOOOOOOOOOOOO!:)