За да не се провали, Tesla трябва да прибегне към реклама

Ще подвие ли опашка Илон Мъск?
1 юни 2019 20:15, Нели Христова
70
За да не се провали, Tesla трябва да прибегне към реклама
Снимки: Reuters

Състезанието кой ще създаде най-хубавата и бърза електрическа кола, става все по-напечено, а ако Илон Мъск не иска да загуби компанията си, то е по-добре да си намери място на Мадисън Авеню, пишат от CNN.

Tesla се утвърди на пазара за автомобили без да похарчи и стотинка за реклама. Преди в това имаше логика, когато компанията имаше повече поръчки за коли, отколкото можеше да произведе, а желаещите трябваше да чакат с месеци за да си ги получат. Понякога дори и години. Самият Мъск казва в свое интервю през 2017 година, че те не рекламират Model 3, а в шоурумите дори не искат да говорят за него, защото не може да рекламира нещо, което не можеш да доставиш веднага.

Тези години обаче свършиха – най-продаваният автомобил на Tesla, Model 3, вече пристига за по-малко от две седмици. Толкова отнема да се сглоби всяка една нова кола.  Но най-вече – компанията вече не е единствената, която произвежда електрически коли за масовия пазар.

Автомобилни гиганти по цял свят започнаха да разработват своите ел. модели и устремено харчат милиони за да ги рекламират на широката публика.

А през тази година, Tesla претърпя и най-големия срив на продажбите в историята си – цели 31%. Според експертите, това е знак, че компанията няма да може още дълго да си позволи да бойкотира рекламата.

"За сега те успяваха да оцелеят само благодарение на приказки от уста на уста. Защо ти е да харчиш пари за реклама, когато имаш поръчки за следващите шест месеца? Но желаещите да си купят колите им сега са много малко. - казва Келси Мейс, журналист в Cars.com -Tesla е изправена пред трудна битка – не само данъчният им кредит изтича, но и има нови играчи на пазара.“

От Tesla обаче категорично отказват да се впуснат в света на рекламата.

"Tesla не плаща за реклама и препоръки. Вместо това използваме парите си за да направим продукта си по-добър“, написа лично Илон Мъск в страницата си в Twitter.

Останалите автомобилни компании са похарчили средно 9,3 милиарда долара за реклама. Обикновено, те възвръщат многократно вложените средства и са заплашени да изостанат много, ако се откажат от PR-а.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
скръндза! затова губи! освен, че колите му не струват! китай ще ги прави по хубави, по сигурни и по евтини!
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 58Аз не разя Тесла, дори искам да си купя една, когато портфейла ми го позволи.Но определено има доста проблеми, които трябва, да бъдат адресирани...
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ko40Ако беше прочел малко, може би щеше да осъзнаеш, колко "странно" звучи това изказване.
57
1
 
0
 
! Отговори
ko40 преди 4 години
няма изкуствен интелект, има сензори
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно в момента е модерно да се мрази Тесла без видима причина :) ясно.
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 59Викаш човека създал ПейПал, Спейс Екс и Тесла е въздух под налягане така ли :) Що сте толкова елементарни ;)
54
0
 
7
 
! Отговори
Кубрат СуШеф преди 4 години
никой не е задължен да купува тесла, да въ и у селтацume
53
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ркламата е налице. Преди месец Крю Дрегън изгоря като факла, "хипер-луп" все се отлага вече 15 години, колите с изкуствен интелект катастрофират една след друга и т.н.Техно-зомбитата, обаче гледат овчедушно-влюбено. Те дори не знаят кой е бил Никола Тесла. За тях "Тесла" е модерен автомобил. Ми, те толкова си могат. Какво да ги правиш?!***, сър!
52
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господина на снимката е най-големия шмекер в историята, по-голям въздух под налягане надали някъде може да се открие.
51
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52Както питах и по-рано...защото държите да говорите глупости?
50
4
 
6
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
До ИстинатаТеслАта е страхотен и иновативан автомобил. Мъск не се страхува да влага нови и неизпровани технологии и компоненти в колите и затова му се получава. Утвърдените автомобилни концерни играят на сигурно, заюото са пълни със слъжители, чиято цел е да си получават заплатата. Затова при тях иновациите са козметични. VW решха да "убият" Тесла чак, когато продажбите на Тесла минаха тези на Мерцедес (2018 г). Статии като тази се пишат за оказване на натиск върху компанията.
49
12
 
6
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Поредната кола на краварите, която претърпява крах! Горките собственици на този ***, защо не се поинтересуваха, колко години трае краварските брички? Решиха някои да изперат парите от дрогата, създадоха една трошка, и глупаците се навързаха. Сега ще си бият главите от яд, ама да са мислили на време!
48
3
 
12
 
! Отговори
А бе преди 4 години
Чини ми се,че без производство в Китай(и сваляне на цените) няма да оцелеят,ама нейсе....Те си знаят.
47
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен47Я стига с глу-пос-тите си бе..........."българина не бил постигнал нищо"!!!! А КОЙ е постигнал бе? Краварите ли??? Че тия мошенници САМО МОГАТ ДА КРАДЪТ!!!! А колкото до "изобретенията" им ВСИЧКО Е ПОСТИГНАТО ОТ ПРИШЪЛЦИТЕ - ЧУЖДЕНЦИ!!! На основата на чужди изобретения, изследвания и научни опити!!!!
46
0
 
1
 
! Отговори
до просото преди 4 години
До скоро зарядните станции на "Тесла" бяха безплатни за собствениците на S-model , та затова Датския ти казва че е въртял по 10 000 месечно с таксито.
45
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По някаква причина българина много обича когато другите се "провалят" докато той самия не е постигнал абсолютни нищо в живота си... много интересна черта :)
44
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тези пари човек може да вземе добра кола. А не този танк 3 тона натъпкан навсякъде с батерии, който ако вземеш завой с 40 и ще се обърне, а на магистралата не може да пътуваш повече от 100 километра защото с връщането стават 200 и батериите са празни.
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ma има ли такива които карат тесли?
42
10
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Теслатабре!..Що думаш челеби?..10000 км ЗА БЕЗ ПАРИ?!?!бре да му са не види!..Като какво ще да е това чудо?..Мъск знае ли за него?...ааа,разбрах!..-Магарето ти яде боб,който безплатно раздават на бездомните...Е айде със здраве!
41
16
 
29
 
! Отговори
Теслата преди 4 години
Голямо мразене, големи глупости.Аз карам тесла от 1 година, колко съм платил за гориво или ток, отговора е 0 /нула/Карам по 10 000 км. На месец за НУЛА лева.0-100 2,8 сек. 800 коня.Вие пълнете дизелаците и мразете.Аиде на минусите!!!Аааааа, живея в Дания..