Летящите таксита на Uber тръгват в Мелбърн

Компанията ще стартира услугата си и в Далас и Лос Анджелис
12 юни 2019 11:52, Бойчо Попов
22
Летящите таксита на Uber тръгват в Мелбърн
снимка: личен архив

Американската компания за споделени пътувания ще стартира своята дългоочаквана услуга за летящи таксита Uber Air през 2023 г. в Мелбърн. Австралийският град ще бъде първият в чужбина, който ще се тества от компанията. Архитектите представиха и първите скици на проекта за паркиране, наречен Skyports.

„Австралийските правителства възприеха ориентиран към бъдещето подход към споделеното пътуване и бъдещите транспортни технологии", се казва в изявление на Австралийския регионален директор на Uber Сюзън Андерсън. „Това, в съчетание с уникалните демографски и геопространствени фактори на Мелбърн и културата на иновациите и технологиите, превръща Мелбърн в идеалния трети град са стартирането на Uber Air. Искаме скоро да видим и други австралийски градове да се присъединяват към инициативата", каза тя по време на ежегодната среща Elevate Summit в Лос Анджелис.

В допълнение към Мелбърн Uber планира да пусне своето предложение и в Далас и Лос Анджелис, предава Techcrunch.

Uber има за цел да ускори развитието на нова индустрия за електрически въздушни таксита по заявка, които клиентите биха могли да поръчат чрез смартфон, по подобие на начина, по който популяризира алтернативите на наземните таксита, когато за първи път стартира услугата си през 2011 г.

Преди година в Лос Анжелис Uber представи как биха изглеждали бъдещите летящи таксита - полудронове, полухеликоптери с футуристични линии. Това са прототипи, които още не съществуват, уточни тогава Ерик Алисън, директор на програмите за летящи таксита Uber Elevate на компанията Uber Air.

Компанията гледа на тези машини като на възможно решение за отпушване на движението в мегаполиси като Лос Анжелис, известен с адските си задръствания. Точно както небостъргачите облекчиха струпването на жилищни и търговски площи на земята, Uber Air иска да издигне градския транспорт в небесата, подчерта Никхил Гоел, директор на авиационните продукти на Uber Elevate.

Целия материал четете в Investor.bg!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: мелбърнUber
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
разсипаха я тая планета ,не се натъпкват на пари
17
0
 
1
 
! Отговори
Белия Златко преди 4 години
Скоро ще пускат летящи таксита като във филма "Специален доклад" с Том Круз. Само , че ще има и сканиране като във филма със всичките екстри. Айде свиквайте младежи и девойки.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така като гледам българина много мрази когато някой се опитва да направи нещо ново и различно :) а пък още повече мрази когато някой успее и направи кинта :) направо му бъркат и джигера :)
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5И като се събуди какво стана?
14
1
 
0
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
До Анонимен 10Швестu,аз все още тракам с пръстите на съвременните бутони tab и caps lock,просто вреден навик останал ми от едно време когато съм натискал ОСВ и МК с лявата ръка.Там е лошото че без да искам натискам ctrl понеже съм коригирал хиляди редове код с бутона DEL.Любимия ми беше C/L да го цъкам с средния си пръст.В Норвегия ще бъда на едно от най-райските места.За спането ми не се тревожи всичко е уредено. Може да идем на риболов край брега и децата ще играят щастливо.Какво повече?
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей добре, че са родните капацитети и инДЖинери в коментарите, че и ние по-простите да разберем истината вместо да вярваме на разни статии...
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големи глупости ей!!! Летящи "коли" има от годи и и се наричат самолети и вертолети. Чидото кола-самолет го дъвчат от по е 50-60 години!! Явно още има хора, които да се връзват на тази простотия!!! Летящите таксита тръгват, ама друг път!!
11
0
 
5
 
! Отговори
Марко преди 4 години
А пък Баце кара ли влака ?!?!
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Свещен Гущерпремести си разширителната платка на 7мия слот че ЕПРОМа ти прегаря и пусни един локсмит за бад сектори преди да почнеш да спиш по бензиностанциите на Норвегия. Кл0ш настрой си CGA монитора
9
0
 
3
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ТЕ МАГИСТРАЛИ ТУКА ЩО ГИ СТРОИМ ТОГАВА
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Су35 е по добър от тези таксита.
7
3
 
4
 
! Отговори
КраварятОтФашингтонъ преди 4 години
До АнонименМа може и безпилотни дронове - таксита да пуснат тамън бакшишите нема да осмърдяват таксито на умрел пор- вдовец !
6
1
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
До Свещен гущерДобре че си ти да не съм аз най
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Свещен ГущерАко не знаеш, част от проекта се разработва в България, бях на интервю преди три години и им казаха, че всичко им е каша и им отказах офертата. След една година 2/3 от фирмата напуснаха и офиса беше пред затваряне. Миналата година пак ме викаха на интервю и отново същите глупости, просто ръководството им е проблемът. Та сега се чудят с какви реклами да прилъжат работници, че само със стажанти и студентчета трудно се правят летящи таксита...
4
4
 
3
 
! Отговори
Вовата преди 4 години
Летящите таксита в Масква са стандарт неотменим ! Най-обикновенна социална придобивка на трудещите се ! Тия кво ми се хвалят с някакви 3D рендери ...
3
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се, къде ще се вместят нашите омирисани бакшиши в тия нововъведения. Сигурно ще има протест на жълтите павета под наслов "Не на дроновете, да на Дачия и Кия" Да на вкиснатия бакшиш
2
3
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
"полудронове, полухеликоптери с футуристични линии"Дрон не е вид летателен апарат, а апарат с автономно управление. Т.е. може да е и хеликоптер и самолет и т.н. Полудрон - полухеликоптер звучи като крокодила, дето е по-дълъг отколкото зелен.
1
4
 
7
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
Айдее нашия ИТ гуру поне да се хване на истинска работа а не да виси в форума и да плещи дивотии къде натискал ОСВ и МК