Застрашава ли 5G човешкото здраве?

Страхът идва единствено от незнанието, заявиха експерти
Обновена: 30 юли 2019 10:26 | 30 юли 2019 10:08,
79

Общата експозиция на електромагнитна енергия на 5G не е по-висока от тази на 4G, обясни проф. Мишел Израел от Националния център по обществено здраве и анализи, позовавайки се на изследвания, извършени във Франция.

Още по темата

По думите му притеснения относно здравето обаче има, защото всяко ново нещо се приема с недоверие.

"Цялата експозиция е подвижна. Електромагнитната енергия е твърде малка, за да навреди на човешкия организъм", посочи проф. Израел.

Единственият доказан ефект в диапазона от няколко гигахерца е топлинният. Колкото по-къса е дължината на електромагнитната вълната, толкова е по-малко проникването ѝ в човек - загряване има само върху кожата. Няма доказани вредни ефекти от тези вълни, твърди той.

"Светът ще стане по-свързан. Мобилните устройства ще станат още по-полезни, ще станем още по-зависими, животът ни ще стане още по-лесен", изтъкна предимставата на 5G IT специалистът Иван Ванков.

Той обясни, че новата мрежа няма да доведе до по-високи нива на сигурност за информацията.

"Това е просто един виртуален кабел, по който се движи някаква информация", уточни Ванков пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
33
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
"Мобилните устройства ще станат още по-полезни, ще станем още по-зависими, животът ни ще стане още по-лесен" - правилно, ще станем изцяло зависи и безкрайно щастливи!!! Евалла!!! Този е направо гений!!! Радвайте се, оФцееее!!!
75
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до анти 5 г"Аз съм учил физика в 6 и 7 клас"----Браво. А сега вземи да попрочетеш малко и университетските и медицинските учебници, че да разбереш за какво става въпрос в статията, че като ти чета глупостите си мисля, че си бягал от училище. Щото в училищната програма се учи физика до 10-ти клас включително.
74
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ааааабе я се скривайте и двамата, Аман от квартални капацитети...
73
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интерес на истината и котлоните имат електромагнитно излъчване. Тези, които варят ракия на ток да внимават!
72
1
 
33
 
! Отговори
до анти 4 г преди 4 години
Пич, можеш ли да си представиш, кабела, дето захранва бойлера ти те облъчва с електромагнитно облъчване. ХДТВ сигнала за телевизора ти е електромагнитен. Микровълновата те плющи ОТБЛИЗО със поне 800 вата! Как си жив още, направо е чудо! А че вече си полудял от излъчванията е ясно де ;))
71
1
 
33
 
! Отговори
до анти 5 г преди 4 години
Пич, ами ти що не обясниш защо в София всички искат задълбочено проучване на имотите и парите на ГЕРБ? Кой какво иска и какво не иска не ме интересува. Аз съм учил физика в 6 и 7 клас и знам какво мога да очаквам от такова облъчване. А съм сигурен, че самия ти прекарваш доста време в доста по - интензивната среда на уайфая я на работа, я в мола, я в къщи. То вероятно и за това си такъв ;)))
70
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"мощните радиовълни предизвикват психични отклонения"Пич, някои радари достигат мощност от мегавати. Някои радиостанции предават с киловати. Що приказвате нещица, от които не отбирате? Ако има поне един тук да каже на какви честоти и на каква мощност работият радарите на летище София и да го сравни това нещичко с тези на 5г и да се обади, че ми писна от нещастници...
69
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето ти пример за чиста античовешка измама, разпространявана чрез медиите. Двамата "авторитета" също не са случайни.
68
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха, Мишел Израел...ясно.
67
1
 
39
 
! Отговори
анти 5G преди 4 години
Интересно защо в Брюксел по настояване на стотици учени и лекари се иска мораториум върху използването на 5G технологията .Моля отговорете си сами на въпроса!!
66
3
 
35
 
! Отговори
анти 5G преди 4 години
Някой иска с 500 символа да обясня влиянието на високочестотните радиационни RF вълни върху човешкия организъм.Няма как.Вярвайте или не във негативното влияние на тези вълни, ваша работа.Но никога не вярвайте на псевдо капацитети, които казват ,че няма доказателство за вредността на тези вълни , а вярвайте на световни учени ,които отговорно заявяват,че след обстойни изследвания се доказва безвредното им въздействие.
65
1
 
38
 
! Отговори
SILANCE преди 4 години
До анти 5GДори и да не е по-вредна от 4G технологията, само гъстотата на клетките стига, за да се забрани изграждането им! Нали не мислите, че мръсният въздух ви убима веднага? Така е и с вълните. А високите честоти по правило променят мембранния потенциал на клетките, с които честотата е в резонанс. Изожбщо не се днае какво ще се "пръкне" от тази изначална морфологична промяна. И може да не е само едно. По правило, котато липсва продължително предварително наблюдение и клинични изпитания, посл
64
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4g/LTE - Торитичната максимална скорост на сваляне е около 672 mb/s.Нуждата от по-бърз интернет, спря да скача толкова рязко от 2013-а насам.Преди ти трябваха 40-50 кб, само за да зареждаш страници, после ти трябваха ооколо 200-300 кб/с за да не ти накъсват страниците, а с 6-7 мб/с може да гледаш 1080p(25 мб/с за 4к), като повечето народ вече стриймва филми, работата е, че от както 4г дойде, спряхме, да имам нужда, от по-бърз интернет. Добре сме, за 15 години напреде ...
63
0
 
36
 
! Отговори
пфу преди 4 години
Егати нахалниците!!
62
2
 
40
 
! Отговори
z преди 4 години
Народа им обяснява, че не ги иска, тея си настояват че искаме. НЕ ВИ ИСКАМЕ С ВАШАТА ТЕХНОЛОГИЯ! Направете си някаква 5G долина и си се свързвайте колкото си искате.
61
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има графика, на която ce виждa ĸoлĸo плътнo cтoят излъчвaниятa oт мoбилнeн тeлeфoн и миĸpoвълнoвa фypнa.Уcпoĸoявaм ce, чe и двeтe ca изтoчници нa бeзoпacнa нeйoнизиpaщa paдиaция ,нo зa вceĸи cлyчaй нямa дa cи cлaгaм глaвaтa в миĸpoвълнoвaтa фypнa. Знaм ĸaĸвo пpaви тя cъc caндвичa ми,и c вoдaтa (ĸaĸвaтo изoбилcтвa в ĸлeтĸитe нa opгaнизмa).Зa мoбилнитe тeлeфoни e oпpeдeлeн лимит нa излъчвaнeтo АR (ресfс аbоrрtоn rаtе), ĸoйтo e oĸoлo 1.6 W/kg и вapиpa между държавите:).
60
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Белгийците забраниха изграждането на такива клетки. Не искат да са опитни зайчета. Доста хора които пишат тук, май искат точно това.. EMF облъчване за всички от сърце!В началото ще спечелят производителите на мелатонин, а след няколко години и доста предприемачи строящи сгради годни да бъдат онкологии...
59
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Затова бихте ли ми казали, по какъв точно начин 5G ще причинява рак, а също и защо 4G са по-безопасни в този смисъл?"Гуци, тук не си говорим само за рак, а за редица различни заболявания. Ето ти един друг вектор на мислене - мощните радиовълни предизвикват психични отклонения. Но!Тук си говори за друго - що не хване някой да изследва ефекта изцяло? И то точно на тия мрежи: 3г, 4г, 5г? И да представи резултати - каквито и да са? Аз почвам да мисля, че защото не им се плащат обезщетения...
58
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анти 5G до анон.52Много ме кефи месианският комплекс при всички такива *** - "да отварям очите на слепите" ахахах - евала, Исусе, евала Христосе, евала Буда, евала Слави Трифонов :D :D :D
57
2
 
35
 
! Отговори
До анти 5G до анон. преди 4 години
Всички чакаме с интерес. Къде изчезна? Допреди малко си повтаряше заучените лозунги на всеки 2-3 минути, защо се покри сега, когато всички чакат да обясниш идеите си? Имаш ли собствени такива, изобщо? Май не...