Samsung на ръба на Космоса – първото SpaceSelfie скоро ще е факт

SpaceSelfie Мисията е най-новото извънземно технологично постижение на Samsung с Galaxy S10 5G
Обновена: 16 окт 2019 14:36 | 16 окт 2019 13:15,
Samsung на ръба на Космоса – първото SpaceSelfie скоро ще е факт
Източник: Samsung

През последните 50 години технологиите не са спрели да трансформират всичко по пътя си - от процеси до хора. Живеем в ера на технологичен свят, където всяка иновация е предпоследна. По-младото поколение може би не е виждало черно-бял телевизор и телефон с шайба. Този технологичен прогрес неминуемо е воден от редица компании, a една от тях е Samsung.

През последните пет десетилетия Samsung предоставя на потребителите най-новите иновации в технологиите на екраните - от извитите телевизори, през двойно извит дисплей и сгъваемите смартфони, и не спира да изненадва своите потребители.

И налице е поредната изненада - Samsung Electronics стартира кампанията "SpaceSelfie", за да даде шанс на потребители от цяла Европа, включително и България, да стигнат до ръба на Космоса. Дръзката междугалактическа мисия ще използва хелиев балон с високо налягане, за да изпрати смартфона Galaxy S10 5G в стратосферата, където всеки ще им шанса да направи своето собствено "SpaceSelfie" на екрана на Samsung.

Селфито дава и името на мисията. С тази инициатива Samasung отново демонстрира новаторския си дух и ни показва до къде стигат възможностите на мобилните технологии - как невъзможното се превръща във възможно.

Всеки, който реши да си направи свое SpaceSelfie ще бъде в добра компания - моделът, актриса и филантроп Кара Делeвин беше обявена като лице на мисията "SpaceSelfie". Тя ще представи първото в света космическо селфи в новооткритата зала Samsung KX в Лондон на 23 октомври.

Искрено ми допада идеята за пътуване в Космоса и нямам търпение да дам началото на Мисията „SpaceSelfie“ на Samsung, като стана първия човек, който е изпратил свое селфи в Космоса. Вече планирам как да направя най-епичното си селфи досега и с нетърпение очаквам да видя как моите фенове интерпретират предизвикателството да изпратят също своето селфи в Космоса, каза Кара Делевин.
В европейската кампания ще се включат и едни от най-известните български инфлуенсъри. Звездното семейство Александра и Даниел Петканови, музикалният тандем Надя (Nadya) и Иван Тишев, лайфстайл влогърът Антоанет Попова и модната икона Биляна Славейкова-Bibons ще бъдат част от междугалактическия екипаж от България, който ще изпрати своя снимка извън Земната орбита и ще вдъхнови своите последователи да направят същото.

Местата за мисията, обаче, са ограничени, така че всеки, който желае може да се включи като влезе на www.samsung.com/spaceselfie и следва инструкциите за шанс да получи своето собствено SpaceSelfie.

Как точно ще се реализира мисията „Космическо селфи“?
Балон с високо налягане с размерите на половин баскетболно игрище ще се издигне от стартова площадка в Южна Дакота САЩ, носейки специален товар - смартфон Galaxy S10 5G, който да излети почти 20км над Земята, както и допълнителна камера. Полезният товар е проектиран така, че да осигурява заснемането на качествени снимки, като се взимат предвид извивката на земната повърхност и отразяващата се светлина от Слънцето, чиято енергия ще захранва както допълнителната камера, така и самия смартфон S10 5G.

Обратно на Земята, потребителите ще имат шанс да получат снимка на селфито си в Космоса като си направят такова с помощта на собствения си смартфон и го качат на специалната страница на уебсайта на Samsung.

Разработени са две специални приложения, които да помагат на Мисия „SpaceSelfie“. Първото е приложение за управление на Наземния контрол, специално разработено за изпращане и получаване на селфита между Контролния център на мисията и Galaxy S10 5G.

Второто приложение е създадено за Galaxy S10 5G и комуникира с допълнителната камера на борда, командвайки я да направи снимка със селфито, показано на екрана на S10 5G. След това, приложението на S10 прави връзка с наземното приложение като изпраща готовия кадър обратно в Контролния център на мисията и оттам то се доставя на потребителя за споделяне в неговите социални мрежи.

Подготвянето на S10 5G за пътуване в Космоса
Със S10 5G Samsung създаде телефон, който е толкова издръжлив, че може да устои на враждебните условия и налягането в стратосферата, без изолация или допълнителен калъф. Извършени са строги тестове преди изпращането му в Космоса, които доказват, че може да издържи на температури до -65° Целзий. 6.7-инчовият Dynamic AMOLED дисплей на Galaxy S10 5G пък гарантира безпроблемна работа при екстремни условия, издържайки без да се кондензира или спука на двойно по-големи височини от връх Еверест.

Към днешна дата, само астронавти някога са имали възможността да си направят селфи в Космоса. Сега с помощта на Samsung, потребителите ще имат шанса да видят себе си в Земната орбита, без дори да са напускали дома си.

За да изпратите селфито си в Космоса, посетете www.samsung.com/spaceselfie и качете снимката си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от