Ако САЩ реши, Facebook ще сложи край на криптовалутата си Либра

Зукърбърг обаче се надява да не стане така
23 окт 2019 21:10, Нели Христова
14
Ако САЩ реши, Facebook ще сложи край на криптовалутата си Либра
Снимка: Reuters

Facebook е против по-нататъшното продължаване на проекта Либра, ако новата криптовалута не получи одобрението на американските регулаторни органи и че водещата социална медия би излязла от Асоциацията "Либра" в случай, че другите нейни членове решат да пуснат дигиталната валута преди САЩ да подкрепи подобен ход.

Това заяви създателят на Facebook Марк Зукърбърг, но в същото време изтъкна, че се надява да не стане така, информира БНР.

Изказвайки се пред Комисията за финансови услуги на Конгреса на САЩ, Зукърбърг добави, че неговият екип е в контакт с над 30 регулаторни органи по целия свят във връзка с проекта Либра и обеща да предостави по-късно на Конгреса пълният списък на контактуващите по този въпрос регулатори.

Самият Марк Зукърбърг обаче сякаш не успя да адресира пред американския конгрес проблемите, свързани с прането на пари по отношението на криптовалутата Либра.

Той повтори, че компанията, която ръководи, е "ангажирана да получи всички одобрения преди пускането на Либра в САЩ и във всяка една друга държава".

На въпрос защо проектът "Либра" е бил изоставен от редица "стабилни партньори", Зукърбърг заяви, че би било по-добре този въпрос да се зададе на потенциалните партньори. Според него тези компании преразглеждат тяхното участие, тъй като проектът е "рисков" и е подложен на "голям контрол".

Зукърбърг се опита и донякъде се провали в опитите да облекчи опасенията на конгресмените по въпроса с изпирането на пари, след като те определиха новата дигитална валута като "перфектно средство за пране на пари". Един от конгресмените отбеляза, че не е възможно да има силна система против прането на пари и в същото време анонимни собственици на финансови портфейли с Либра, на което Зукърбърг отговори, че Либра ще прилага "същите стандарти" срещу прането на пари, както всяка друга "система от световна класа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Бокоши Вукамоти преди 4 години
до 13. Частната собственост също е абстракция създадена на база обществен договор, правилата на който ако не се спазват изпадаш от системата. Нещата с биткойна са същите - функционира посредством консенсус между участниците в мрежата, а цената се формира на същия пазарен принцип, както и цаната на нивата на баба ви.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой ли не разбра, че тези криптовалути са все едно въздух да събираш. Нароиха се приложения в Гугъл Плей с разни измислени криптовалути, които си ги трупаш във виртуален портфейл... После получаваш въздух... Само дето времето си си загубил !
12
2
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Проекта няма как да мине в usa. Тоя като хвана бога за шлифера са ФБ, сега си мисли, че ще стане безсмъртен с тая простотия либра. Е, няма кой да го допусне това. Или ще се допусне за няколко години в улов на шараните и после хоп на въдицата.
11
1
 
0
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Добре бе биткойна е лимитиран и емитери могат да бъдат всички,а относно либрата все още няма достъчно информация в пространството за това как ще функционира.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименнапротив ще се променисега ако крадците перящи пари ги хващатпо банкови трансфери или пренасяне на пари кеш нелегалнотогава няма да могат да ги хващат ИЗОБЩОи ще се увеличи експлоатацията и данъците върху васданък солидарностданък бедни в Африкаданък жални бежанциданък Климатични промениданък несъбираеми дълговеи др. подобни
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема е ча Либра е централизирана система и ще може да емитира парични средства без контрол. Нещо подобно се явява и така наречената криптовалута Рипъл когао в един момент тази валута достигна цена 3 долара за един Рипъл неговите емитери изведнъж извадиха на пазара още 200 милиона рипъла получени за секунда от централния компютър на Рипъл обществото. По този начин това общество си печата пари и си ги слага в джоба.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7това ако го наложат мошениците ще си перат спокойно парите и ще си ги харчат а коментиращите ще дуат супата и ще плащат кражбите на крадците Демек - нищо нема се промени, тай ли да разбирами?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анониментова ако го наложатмошениците ще си перат спокойно парите и ще си ги харчата коментиращите ще дуат супатаи ще плащат кражбите на крадцитепълнейки бюджетите на държавите сии вместо пенсия ще зяпат мониторите на криптовалути
6
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам си рекетчето. Ама няма ... Ако не е либра, ще е нещо от вън. Може да набиеш 100 забрани и да вкарваш стотици хиляди в затвора, ама само ще направите положението по-зле. Примери? Сухият режим, хор с по 11 години зад решетките, заради марихуана - на кого помогна? На мафията, да стане мафията. Брааавооо :)
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако някой очаква,че еврейското лоби ще даде зелена светлина на нещо което не може да контролира,то означава че е голям наивник па макар и да е мега богат!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това си е проблем на САЩ, каква новина е това няма факти няма нищо.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
зуки ще слушка ако иска да папка
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Няма как да я контролират! Затова и полудяват!
1
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато руснаците се занимават с някакви дребни азиатски диктатори и смешните им държавици, САЩ правят планове как да контролират бъдрщата най-влиятелна валута в света.