Децата с по-бедни семейства прекарват повече време пред таблета

По-богатите ги използват с два часа по-малко
2 ное 2019 12:30, Нели Христова
27
Децата с по-бедни семейства прекарват повече време пред таблета
Снимка: Pixabay

Децата от семейства, чиито доходи не надвишават 35 хиляди долара годишно, прекарват повече време пред екраните на таблетите и смартфоните, в сравнение с връстниците си с по-заможни родители, пише в. "Дейли мейл".

Изданието цитира изследване, осъществено от неправителствената организация "Комън сенс". Тя изучава въздействието на медиите и технологиите върху семейството и образованието. От получените данни става видно, че 13-18-годишните деца от семейства със скромни доходи се задържат пред екраните на джаджите си средно по 8,5 часа на ден.
За сравнение тези, чиито родители получават над 100 хиляди долара годишно, се захласват дневно по таблети и смартфони шест часа и 49 минути. Това е почти два часа по-малко.

За бедните деца от групата на 8-12-годишните прекараното всеки ден време пред екраните е около 6 часа. При по-богатите им връстници времето е 4 часа.

Гледането на видеа и телевизионни шоу програми е най-популярното занимание и за двете групи. Тийнейджърите отделят четири пъти повече време на социалните медии, в сравнение с възрастните.
Според специалистите децата от по-бедните семейства използват джаджите, за да компенсират донякъде неравностойното си положение в обществото. Другите форми на контакти и забавления често струват пари, с които техните родители не разполагат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: статистикадецатаблети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами аз след работа така разпускам от лудницата - съкращения; шаф.рантии, дето се свалят на шефа, за да не ги съкратят; ревове; заплахи с уволнения и съкращения... Няма смисъл да продължавам - абе га.дове са си хората и това е... Затова предпочитам виртуалната реалност да ме обогати (има красива музика, видеа и прочие), защото хората не могат да ми предложат нищо !!! Или поне тези в моето обкръжение, от които само рак може да си създадеш, ако им се връзваш !!!!!.....
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да бяхте им взели.Родителите ми имаха подобен подход. Прочетох цялата начична библиотека, след това има 620 часа на GTA San Andreas на PS2. Да не ти казвам, кото дойдоха (по-скоро компютър, който имаше повече от 512 мб рам) WoW и LoL, какво се случи! Както и да е. Съгласен съм с подобен подход, но донякъде. В един моемнт просот проритах набързо, колко да запмяна историята, а след . Wikipeda, бащата трудно ме изпитваше, на това дали съм прочел някоя книга, защото знаех основното ...
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТаблеткаНякой да каже истината. Ама не е удобна за управляващите. Горанов сипе глупсоти, че имало 200 000 работещи "средна класа" в страната с по доходи от над 9000 лева ... БУхахахахахах
20
1
 
10
 
! Отговори
факт преди 4 години
Годишният доход е 1800 ЛЕВА. Значи 150 лева е инвалидната ми пенсия на месец. Работа няма и никой работодател не ме иска от мнооого години. Телевизор нямам и не гледам телевизия, а ако нямах интернет и телефон, щях да полудея досега. На моменти ми се иска да отида в парка, полето или гората, да си направя една колибка от найлони, клони, слама и кал, но не е разрешено.
19
2
 
5
 
! Отговори
Таблетка преди 4 години
Ако нямате 5к месечен доход сте от бедно семейство!
18
0
 
7
 
! Отговори
КО НЕ преди 4 години
тази статия важи за щатие където има някаква средна класа но пък повечето бачкат на по 2 места за да си покриват сметките и кредитите такъв им естандарта.В българия психологията е малко по първична бедния като види малко пари и ги пръска за глупсоти щот сега му е паднало ...познавам хора които бачкат и както с еказва едвам свързват двата края ам иначе с полседен модел телефон и сътрин кафенцето цигарките и пирамидките ...иначе вечер гледа новините пие ракия и псува.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17Много е вярно. Битието определя съзнанието до голяма степен. Ограничеността на родителите прецаква децата за цял живот.
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По бедните немат пари за такива глезотии нещо май обратно сте писали
15
2
 
9
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
по принцип това са и моите наблюдения тук в България, общувам и със бедни и нискограмотни хора, както и с по-издигнати да го наречем, успели и с по-висок статус в обществото; масово е когато по-ниската прослойка проимат някой лев повече той се дава за нет, кабелна, и разни устройства, като последната им мисъл е да се ограничават децата от екрани и/или да се влагат тези пари в спорт, доп. обучение и развитие;често тези родители са и конкуренти на децата си за електронните устройства
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13И кажи ми само едно - нима си от хората, които не правят и не дават нищо за и на децата си? А ако имат талант и интерес за и към нещо?Да речем, че са много добри футболисти! Сигур о ще го накараш, да изоставят всичко и ще им вземеш здравето, за да тренират, за професионални спортисти....
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И още нещо - живеем в къща, така че ползваме стълбите, така или иначе. Децата се нуждаят дисциплина, структура, сигурност и изграждащи волята, разума и въображението упражнения и задачи. Не е нужно, да си милионер, за да им дадеш това. Разбира се, в България имаме напълно противоположното мислене и "береме плодовете" с новото поколе ие на 20-3п годишни лентяи и нехранимайковци.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13Виж сега - казах на пиано и спорт. И ако трябва да живееш по тая логика, зщо изобщо ще правил нещо, ако няма да станеш виртуозо в него? Нима детето ми ще стане следващия Лекспир или Достоевски? Едва ли! Няма нужда, да се учи на литература и да си пише съчинения, есета и разказа. Няма да стане следващия Гейтс... Защо му е да се занимава с компютри. Нито ще е следващия Роналдо - защо да тренира?Надявам се, че вижжфсл грешката в подобно мислене. Целта е да развл интелекта и интересите.
11
5
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 4 години
И детето ти ще се превърне в аутсайдер и обект на подигравки.Защото веротността да стане виртуозен пианист или световноизвестен спортист е по малка от 0,01%.Колкото до необходимостта от движение - от сега можеш да не ползваш асансьор и автомобил
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11О моля те! Нямал пари, ама дал на детето с март телефон за 300 лева и таблет за 500 лева... С тези пари, ще го пращам 7-8 месеца на уроци по пиано и ще го запиша да тренира някакъв спорт...
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето апликации са така конструирани, че да приличат на контролният е терминали във фабрики и разни хранителлни вериги, за да може глупавите дечица отсега да свикват :}
8
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото успелите хора знаят стойността на това, детето ти да ходи на уроци по пиано, рисуване, китара, да спортува - от бокс, през тенис до фехтовка, да има други метални интереси - шах, програмиране и прочие, вместо да "бичи на тилифоня".
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайки стойностите на доходите,то нашите рожби трябва да са нон стоп пред електронните играчки!
6
3
 
13
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Предполага се, че децата на тези с възможности ще имат други забавления. Не е сигурно ... Тези с големи доходи са доста заети. Нямат много време за децата и те съответно киснат пред екраните.
5
1
 
15
 
! Отговори
Да бяхте им взели. преди 4 години
Електронни четци, без таблети и без скъпи телефони. Като прочетат няколко стотин книги на него, тогава им купете глезотии.
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми аз бях от бедно семейство, но имахме само първа програма и тя почваше в 17:00 часа. Само, 35 хил долара годишно, в България и за богат може да те смята някой. Вероятно и в африканските страни от третия свят също прекарват много време пред таблетите, а да те нямат и ток. Извода, че статията е пълна глупост