Товарният кораб "Дракон" доставя на МКС робот, разпознаващ емоции

Капсулата транспортира мишки, червеи за експерименти, провизии
8 дек 2019 16:07, Анисия Иванова
25
Товарният кораб "Дракон" доставя на МКС робот, разпознаващ емоции
Снимка: БТА

Товарният кораб "Дракон" беше прехванат от Международната космическа станция /МКС/, на борда на която ще достави "силни" мишки, червеи и умен общителен робот, предава Асошиейтед прес.

Ръководителят на станцията, италианският астронавт Лука Пармитано, използва роботизираната ръка на МКС, за да прехване кораба "Дракон", стартирал от космодрума "Кейп Канаверал" преди три дни. По време на операцията двата космически апарата орбитираха на 420 километра височина над Тихия океан.

"Всеки път, когато посрещаме нов апарат на бода, ние приемаме и част от душата на проекта и на хората, участвали в реализацията му. Така че добре дошли на борда!", заяви Пармитано.

Товарната капсула транспортира около 3 тона провизии. Сред тях са 40 мишки за експеримент, свързан с техните мускули и кости. Осем от тях са генетично променени с двойно по-голяма мускулна маса и затова са наричани "силни".

Сред живите организми в товара фигурират и 120 хиляди червеи нематоди, част от селскостопански експеримент. На борда ще бъде доставена и голяма кръгла роботизирана глава с изкуствен интелект, способна да разпознава емоциите на астронавтите. Името на робота е Саймън. Той е същият като германския прототип, който летя за първи път миналата година. Новата версия е усъвършенствана, така че да може да проявява съпричастност към хората от екипажа. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: МКССАЩкораб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Имам да правя: преди 4 години
Портрет на Морихей Уешиба. И ще си спазя обещанието.... Ние сме убийци, ние сме ловци, ние бяхме и събирачи на храна и на каквото намерихме! Време е да се върнем към старите си обичай. Цареубийство наприм. ДС, МП ние няма да ви съдим момчета! Да се удави във ваната какво ще кажете?
19
2
 
0
 
! Отговори
Ало ДС преди 4 години
Тоя на специално отглеждане ли е бил? В смисъл знаехте ли какво ще направи и е направил? *** обществото сме по един *** да не може да ликвидираме. И с години с години си правят каквото си искат.... И ни унищожават животите ....
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПроСоТоИ защо те притесняват тези 120 000 червея? Ако са тези нематоди, с които най-често експериментират биолозите, всеки червей е под милиметър дълъг. Цялото количество можеш да побереш в кофичка от кисело мляко.
17
0
 
0
 
! Отговори
Абе най-агресивните преди 4 години
Май нещо приключиха курса! Услуга за услуга!
16
2
 
1
 
! Отговори
Лелее преди 4 години
Антични техники от музея на космонавтиката ли показвате? А ония със странните траектории не са при Мъск нали? Ония дето се движат като мен!
15
2
 
4
 
! Отговори
Демек преди 4 години
Никога
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само да попитамВЧЕРА?
13
2
 
4
 
! Отговори
Само да попитам преди 4 години
А хора кога ще доставя ?
12
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
Е!!!!!...Берекят версин,добре са посмях....-Първо:-"Драгон" бил "прифанат" от МКС..Това ДОБРЕ,супер!!..НАЙ-ПОСЛЕ....Но за какво е бил НАПЪНА ?..-Да достави МИШКИ,ЧЕРВЕИ ,и.."Саймън".../"Саймън сез"../..Обаче защо имам чувството,че такива експерименти бяха направени още ПРЕДИ 50 години?!..Какви игри играе щатския "Корейко"?!.."120 000 ЧЕРВЕЯ"?!?!?!..Знам,че всъщност "Колелото на Историята" НЕ СЕ ВЪРТИ,то просто БУКСУВА,но...нещо ФАНА ДА МИ ПИСВА от тая..ЩУРОБЛЪСКАНИЦА..
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще си играят на "саймън каза" и ще им разказва вицове.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е м чи добре ко от туй как така цели 3тона божичко
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В Холивууд много хубави ракети правят ,браво!А ще има ли нови филми с ракети макети които уж кацат на Луната!?"Стига де, наскоро излезе версията с Райън Гослинг, ти колко още искаш!?
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Допълнение: а след час насаме с италианският астронавт Лука Пармитано, роботът разбрал и че италианеца е много загорял
7
6
 
4
 
! Отговори
хихи преди 4 години
В Холивууд много хубави ракети правят ,браво!А ще има ли нови филми с ракети макети които уж кацат на Луната!?
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"робот, разпознаващ емоции" - след като астронавта Джон поискал от руските си колеги теслата и ударил няколко пъти по ламарините на робота, въпросния робот разпознал, че Джон му е много бесен....
5
6
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Новата версия е усъвършенствана, така че да може да проявява съпричастност към хората от екипажа..... С две думи - ТЕНЕКИЕН ДОСАДНИК .По-добре досадник отколкото САДИСТ!Ти какво предпочиташ? Ти удреже журката! Ха ха ха ха
4
2
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Новата версия е усъвършенствана, така че да може да проявява съпричастност към хората от екипажа..... С две думи - ТЕНЕКИЕН ДОСАДНИК .
3
1
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Роботът Саймън е дядото на R2D2, а пещерните *** да си пишат каквото искат - елементарни типове!!! :))))))))))))))))))))
2
10
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
За това пък руският "терминатор" Фьодор, е първият робот в света, който може да стреля с две ръце. Качен е на МКС по възможност да изпотрепе всички освен руските пияндета.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може завие едно болтче, но ще се скъсва от рев, супер