Капсулата "Старлайнър" полея към Международната космическа станция

Полетът е репетиция за пилотирания му дебютен вариант
20 дек 2019 16:52, Ния Христова
12
Капсулата "Старлайнър" полея към Международната космическа станция
Снимка: Ройтерс

Новата пилотирана капсула на компанията "Боинг" "Старлайнър" беше изстреляна от Кейп Канаверал към Международната космическа станция /МКС/, съобщи БТА. Това е първия изпитателен полет на капсулата.

Полетът се извършва без астронавти, единстевин на борда е манекенът Роузи. Това е репетиция за пилотирания дебютен вариант на капсулата, които се предвижда да се осъществи през 2020 . "Старлайнър" ще достави коледни подаръци  за 6- членния екипаж на МКС, както и семена от дървета, подобни на тези, които бяха доставени от Аполо 14 на Луната.

Малко преди изгрев капсулата беше изстреляна с помощта на ракетата- носител "Атлас 5" в Кейп Канаверал.
Полетът на капсулата до МКС ще трае един ден и след това ще се осъществи скачването със станцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Москвичи не се произвеждат вече сумата е години. А на Боинг капсулата е от същото качество, като самолета им Boeing 737 Max 8. Първият полет бе провал - явно секс-куклата не може да кара, защото не достигна МКС!Добре, няма да ползват руските кораби, ами какво ще правят, ако Русия им спре титана?
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това сега Стар *** ли е, или Стар Пайнар. Много завоалирано, немоа го разшифровам! Както и да е, изглежда е нещо старо.
9
3
 
5
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 4 години
Как хем е пилотирана, хем е без астронавти? Манекенът Роузи ли пилотира?
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2"Нас не догонят!" - имаше такава песничка. Същите тези руснаци имат поговорка: "Не скажи "Гоп!", пока не перепрыгнеш!". Мъдър народ! А ракетата Атллас-5 използва руски двигатели РД-181.Не ми е ясно, къде те стиска чепика. Внимавай, де не си изкълчиш крачето, както главата!
7
5
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"Драгони","Старлайняри",капсули и какво ли не....Но в края на краищата,всички кацат в кабината на на "Союз ТМ",или как там го наричат руснаците.....Това НЕ е срамно!..Не всеки може да е "Дан Колов"!..Срамното ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО КАТО ЦЯЛО е съществуващото САМО НА ЗЕМЯТА ДВУЛИЧИЕ:-Да хапеш ръката,която те храни!!!!Хем си плащат краварите,тоест НАТИСКАТ се да ги повозят до МКС,хем блъскат.."санкции"....Тая ДИВОТИЯ може да вирее само на клетата Земя..
6
5
 
8
 
! Отговори
До 1ви и 2и преди 4 години
"От Боинг и НАСА съобщиха, че е възникнал проблем с позиционирането на капсулата и няма да може да се скачи със МКС "P.S.Тая работа не е като оная ! Коментарите ви са излишни. Лека нощ !
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КосмунафтАвно не си запознат .По този договор НАСА трябва да купи още 4 бл. двигатели и последният американски космонавт е Крис Касиди трябва да лети до април 2020 г.
4
7
 
8
 
! Отговори
Кольо преди 4 години
Тая велика космическа сила още не смее да изпрати сама човек около земята , та какво остава за полет някъде по-далече от МКС . Да им се чудиш как са изпратили хора до Луната . И то с техника от преди 50 години . А сега пращат само надуваеми се*кс кукли - манекенки за подарък на космонавтите в МКС .
3
4
 
6
 
! Отговори
Космунафт преди 4 години
До АнонименСигурно си пропуснал договора който НАСА и Роскосмос подписаха в Австралия 2017 и вече 2 години изпълняват в съвместни проекти . Дали ти се иска или не но НАСА и Роскосмос са заявили сътрудничество при проектите си свързани с Луната . Така че нищо не завършва . Не и в близкото бъдеще .
2
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия ще гони Америка с "Москвича" !Вече омръзна на американците да ползват руските допотопни кютуци и да подържат архаичния им космодрум.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спонсорирането на руската космическа програма (ф/а Енергомаш) завършва. НАСА си изпълни ангажимента да закупи и и използва до 2021 г. руски ракетни двигатели РД-181 (сглобявани във Флорида) за съвместни полети до МКС