След едно десетилетие: Microsoft спират Windows 7

Те препоръчват на потребителите да преминат към Windows 10
4 яну 2020 14:45, Нели Христова
101
След едно десетилетие:  Microsoft спират Windows 7
Снимка: Reuters

Точно след едно десетилетие, Microsoft ще спре техническата поддръжка на перационната система Windows 7. Това ще се случи на 14 януари, когато се навършват 10 години от създаването на системата, съобщават от NOVA.

В съобщението до потребителите си от Microsoft уточняват, че компютрите, работещи под Windows 7, няма да спрат да работят, но техническата поддръжка и актуализациите на софтуера ще спрат окончателно. Освен актуалицации и поддръжка на софтуера, потребителите няма да получават и актуализации и корекции на защитата на операционната система. А това автоматично застрашава потребителите от вируси и зловреден софтуер.

Компанията препоръчва на потребителите да преминат към Windows 10. Не всички операционни системи, обаче, поддържат по-високата версия на операционната система, напомнят от Microsoft.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
2
 
! Отговори
Люти чушки преди 4 години
До 96:КО, НЕ!
80
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не всички операционни системи, обаче, поддържат по-високата версия на операционната система, напомнят от Microsoft. КО РЕЧИ!
79
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Години наред ползвам тоя вид услуга не някои да ми пречи че тоинне знае предназначението да несе окаже че не знае много неща че така като гледам маи маи
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хихи Абе брат че трисе лева за една преинсталация голяма работа место да ми се мота остаряла версия три четири месеца на курс дето нищо не се учи нямаш ли желание няма никои по тоя повод искам да загасна от месец домашното ми вифи го няма на домашния нет към.договора както и да е усещането бе гадно пожелавам на тоя бедняк които ми ползва услугата дая ползва със здраве рано или късно ще разбера коие но му обещавам че ще му го изкарам из носа колкото до интернет мразя да ми се. казва как го ползва
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сиднито пак се изказа. Не разбирам защо някой с 3 - 4 месечен курс за компютри и много комплекси изобщо се включва в подобна дискусия... Да използваш основно сървърни версии за домашна употреба си е меко казано неумно.
76
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако искаш сигурност"... Зависи от кого искаш да си защитен. Ако искаш сигурност срещу хакери ползваш Линукс. Ако искаш сигурност срещу създателя на операционната система или разните му там държавни агенции за сигурност ползваш черна дъска и тебешир в тъмна стая на затворени прозорци и спуснати пердета. Линукс вече е достатъчно лесен за употреба и достатъчно надежден за да се ползва и от цивилни(не ИТ) потребители. Стиим има десетки хиляди игри за Линукс. Центос и дебиан-убунту са перфектни.
75
2
 
6
 
! Отговори
Шише джам преди 4 години
Ако научат cortana да говори български, може и някой да се излъже да си купи оригинална десятка.
74
2
 
4
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
а как да проверя дали моята операционна система поддържа по-високата версия на операционната система? някакъв телефон за гореща връзка с "микрософт" по повода? :-)))с win10 бяха въведени "новости", които други ползват отдавна, отдавна. поредният провал на шпионската централа - "микрософт", но bsod (BSoD) е доста по-симпатичен от предишните версии. :-)))
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баш за рождения ми ден ще ми спрат уиндито! Как ни въ беше срам? Не, че ми дреми за поддръжката и антивирустната, която си е жив вирус. Хайде, наздраве! Чакам 10 години да ми се разкарате от лаптопа.
72
7
 
9
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
само безмозъчен геймър може да ползва такава глупост като уин10, дето не ти я управляваш, а тя управлява тебе и се ъпдейтва с часове в момент кога ти е критично да може да си ползваш компютъра. безумиено е пълно...но само и геймър може да си позволи да си хаби ограниченото време в живото за пълни глупости.
71
5
 
11
 
! Отговори
До 69 преди 4 години
Ако искаш производителност позваш Windows ако искаш сигурност Линукс ако си сноб Огризка ОС
70
1
 
8
 
! Отговори
До 75 преди 4 години
Какви 100 долара...като си чакал до последно ще плащаш...upgrade-а бе безплатен повече от година ако имаш лицензирано копие на 7цата....освен това в eBay има лицензни ключове за win10 за 10 евро
69
10
 
3
 
! Отговори
отСидней.Австралия преди 4 години
Като фен на Windows ще ви попитам нещо сериозно, но ако искате ми вярвайте:Какво е ХР, какво е Глиста, какво е 7, какво е 8, какво е 10? Сериозено питам като фен на Уиндоус, какви са тия уиндоуси? Защо си причинявате това бе хора? Ето аз какво ползвах3.11 за кратко. Минах на NT, щото 95 и 98 не ми харесаха. После Windows 2000. После Windows 2003 страхотен 6 години бях с него. После Windows 2008R2 кйто излезе 2011 година щото е R2 Страхотен. И сега съм на Windows 2016 железен. И мисля за 2019
68
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То защо ти е и компютър вече, с тея таблети и телефони ... сяяяя сигурни ако шиеш мниго му мяза ама нали има и за ипадчетата клавиатурки?
67
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антивирусна да не гледаш порно бе Иване нали ти трябва за нормални неща слагаи осмица или десятка триисе лева назад и баи за преинсталация
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Атака честит сбор преминаваме на виндовс 10
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
80 e напълно прав! Ползвам комп и за работа. С 10-ка е. Правя нещо и тая щайга (на 1 и 1/2 год.) с 8 рам дел започва да лагва или направо спира, защото имало ъпдейт!!!! Трее да захвърля всичко за да взема ъпдейтите! Много е изнервящо!!! Виж, за windows 10 mobile нищо лошо не мога да кажа, освен че му спряха подръжката! Това беше великолепието в мобилните ос!
64
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво толкова, че спират да ъпдейтват. Първото което правиш като инсталираш 7цата е да спреш ъпдейтите :) друго си е 10ката, точно като ти трябва компютъра да започне да се ъпдейта по 1 час. Успех на всички хакери!
63
1
 
11
 
! Отговори
??? преди 4 години
Цитат: Не всички операционни системи, обаче, поддържат по-високата версия на операционната система, напомнят от Microsoft*?!?!?!
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 76Само това да има и минимални съмнения, че се е случило, M$ ще бъдат разпарчетосано от хиляди политици, кокто искат са си градят кариера, регулатори, конкуренти лобита и други. Не е толков а просто, колкото си мислиш.