Зукърбърг: Ще направим пробив в очилата за виртуална реалност

Технологията тепърва ще покаже потенциала си на пазара
11 яну 2020 10:56, Елена Кирилова
26
Зукърбърг: Ще направим пробив в очилата за виртуална реалност
Снимка: архив, БГНЕС

Марк Зукърбърг очаква да стане свидетел на огромен напредък в технологията за добавена реалност в следващите 10 години, пише CNBC.

Вместо да си постави годишно предизвикателство, както прави всяка година през последното десетилетие, основателят и главен изпълнителен директор на Facebook използва платформата си, за да прогнозира голямо развитие в предстоящите 10 години.

Сред тези прогнози попадна и очакването му, че добавената реалност най-сетне ще направи пробив на пазара.

“Технологичната платформа на 2010-2020 г. беше мобилният телефон”, написа Зукърбърг в публикация във Facebook. “Въпреки че очаквам телефоните да продължат да бъдат наши основни устройства през по-голямата част от това десетилетие, в някакъв момент ще направим пробив в очилата за виртуална реалност, което ще промени връзката ни с технологиите”.

Добавената реалност в момента се ползва преди всичко със смартфони, но някои компании като Microsoft и Magic Leap пуснаха и очила за добавена реалност.

През септември стана ясно, че Facebook също работи по такъв продукт с кодовото име Orion в своята лаборатория в Редмънд, Вашингтон. Компанията се надява да си партнира с компанията майка на Ray-Ban - Luxottica, по дизайна. Целта е продуктът да се появи на пазара между 2023 и 2025 г. Същевременно Facebook работи по гласов асистент, който ще контролира очилата Orion.

Facebook показва апетита си към бизнеса с виртуална и добавена реалност, откакто през 2014 г. придоби пионера в областта на виртуалната реалност Oculus VR за 2 млрд. долара. През май миналата година Facebook представи своите гейминг очила с добавена реалност Oculus Rift S, предлагани за 399 долара. През годините компанията представи различни версии на очилата на Oculus VR.

Ранните продукти с добавена реалност се сблъскаха с критики за това, че усещането е особено неестествено и неприятно. Зукърбърг адресира този въпрос в изявлението си, посочвайки, че въпреки това той вярва, че тази технология ще бъде много добре приета от потребителите на по-късен етап.

Материали за технологии четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда, да си купи китайски бормашини, че ще има бая да пробива.И да не забрави да обяви една цена от 4-5000 долара, като на предишните. Така де. Последователност си трябва.
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наш *** балканя е велик! Кой нямал профил във Фейсбук, кой не му харесвал стайлингЪ на Марк, кой нямал на използва новите лоши американски технологии. Малеиии, ***, ти си велик бре. Добре, че нищо не зависи от теб в този малък свят. Просто цивилизованата част не знае за твоето жалко съществуване ха ха...
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масово хората си трият акаунтите в фейсбук!Аз го направих преди три лета !Доволен съм !
15
2
 
5
 
! Отговори
хе преди 4 години
Виртуална реалност,умни телефони и още глупости мислят да създават милиардерите.Не ми трябват измишльотини без реална практическа цел.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четете го "ще направим пари", ой-вей!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13То едни време никой нямаше да иска огромна плочка в дънките, дето да я зяпа по цел ден. Те и за телевизията си мислеха, кви ше са тея, дето ще седя и ще гледат по цял ден ...
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човека който пусне виртуален секс, който се усеща като реален, едноръчно ще затрие човешката раса ...
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абсолютна щета си, Марк.....като всеки от твоя народ
10
2
 
9
 
! Отговори
ha преди 4 години
Тоя първо да си оправи фейса, че е пълен с бъгове и всякакви простотии. После да мисли за некви очила, които на никой не са нужни. Казах.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този е ***. Очилата за "виртуална реалност" нямат никакво бъдеще, просто защото мнозинството от хората не искат и не носят очила освен ако не им се налага поради зрителни проблеми. Никой няма да си сложи цайси да си поства на стената на лицето -книга.
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Пробивите" на Фейсбук обикновено са пробойни в сигурността. Не виждам нищо иновативно да са направили откакто са създали тая "социална" мрежа. Аз лично нямам акаунти в нито една от тия "социални" мрежи. Никога няма и да имам.
7
2
 
1
 
! Отговори
отAвстралия,Cидней преди 4 години
Хората са палили площади и са дигали гилотини за къде по малки неща. Така са ставали революциите от които са произлезли цивилизациите. Още сега знам кои страни революции няма се случат, а от там респективно цивилизация няма да вирее. Знам и кои страни ще има цивилизация, справка вчеращния протест зад Операта заради климатичните промени
6
2
 
7
 
! Отговори
Инж преди 4 години
Трябва първо голямо покритие с 5Г, тогава е ред на очилата. Ще могат да прявят няколко неща за потребителите, и МНОГО неща за службите. Издирване на обекти - лица, вещи и т.н. Това с милиони мобилни камери по цял свят, 24/7. Ха тогава някой да се скрие - няма нужда да носиш мобилен телефон, все някой ще те види с очилата. Това е следващо ниво на поробване - мобилни камери, навсякъде, вградени в очила. Следва имплантирано устройство за персонална идентификация, с дистанционно прочитане.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да не стане като 3D телевизора, купил си един човек 3D телевизор, на другия ден комшията го гледа нарамил го и го пита, къде го носиш да не се е развалил, а мани гледах парно три пъти ме таковаха и няколко пъти френска любов правих
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки че очаквам телефоните да продължат да бъдат наши основни устройства през по-голямата част от това десетилетие, в някакъв момент ще направим пробив в очилата за виртуална реалност, което ще промени връзката ни с технологиите.Знаеш къде да си завреш новата връзка с технологиите.
3
5
 
11
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Ще му направя пробив в рептилския гъззз на тоя дето даже и дегизировката не може да си направи както трябва. Прилича ли ви на човек това на снимката?
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Розови ли са?
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние ползваме очила за виртуална нереалност.Вече тридесет години.