Да пребориш времето: За 30 минути от Амстердам до Брюксел

Магнитен влак, движещ се в тръба със скорост до 1000 км/ч
11 апр 2020 14:45, Петя Славова
50
Да пребориш времето: За 30 минути от Амстердам до Брюксел
Снимка: БГНЕС

Хиперлуп може да съкрати времето за пътуване между Амстердам и Брюксел, Дуисбург, Дюселдорф и други места до по-малко от 30 минути, сочи проучване на провинция Северна Холандия. Това транспортно средство предоставя много възможности, смятат експертите.

"Знаем, че хората са готови да пътуват до работното си място най-много един час. С високоскоростен хиперлуп ще можете да изминавате много по-големи разстояния за това време", заяви Йероен Олтхоф, отговарящ за въпросите на мобилността в провинцията.

Хиперлуп е магнитен влак, който се движи в тръба под налягане със скорост до 1000 километра в час. Концепцията е представена за първи път от основателя на "Тесла" Илон Мъск, а компанията "Hardt Hyperloop" в Делфт разработва идеята през 2016 г., предава БГНЕС.

Според изследователите, хиперлуп може да свърже Амстердам с цяла Холандия и Европа и да даде тласък на икономиката в региона на Амстердам. Тази връзка също би могла да позволи на летище Схипхол да разработи международни маршрути, които да заместят изцяло полетите на къси разстояния, пише сайтът "NLnews".

От провинция Северна Холандия смятат, че проекът е обещаващ и ще продължат проучването за внедряването на тази транспортна система в близко бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
hyperloop преди 4 години
няма нищо общо с това на снимката. интересно от толкова хиляди изображения които излизат само като се изпише от къде сте взели тази снимка
40
1
 
11
 
! Отговори
БДЖ преди 4 години
БДЖ Е ПО-ДОБРО..... МАНЕТЕ ГИ ТЕЯ....... САМО ГРОБ! НАПРЕД !
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
do 42то бели белгийци и холандци отдавна няма
38
1
 
3
 
! Отговори
БДЖ София преди 4 години
Браво и до София ще стигне само че трябва ремонт на железницата,кошниците на БДЖ 2ра употреба цирка страшен.
37
0
 
9
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Дано седалките са с катапулти и парашути, че ако се развинти някоя гайка при такава скорооооост....
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То дали ще останат белгийците и холандци, които да пътуват,че както ги е подписал коронавирусът може и да дадат фира.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДо 33А ти самият можеш ли изобщо нещо да вършиш?
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А социалната изолация как ще я бъде в туй нещо?
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"да обяснят защо снощи за пореден път космически кораб Союз достави хора и багаж на МКС"-----------------На 09.04. в 11:05 мск чисто новата ракета-носител "Союз-2.1А" изведе на околоземна орбита космическия кораб "Союз МС-16" с трима космонавти на борда. Ракетата-носител "Союз-2.1А" слага началото на нова епоха в руската космонавтика.Само името на ракетата-носител "Союз-2.1А" остана същото като на стария съветски "Союз".
32
5
 
9
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Оня ден русначетата плачеха че американците не щели да ги чакат да отидат заедно на Луната да копаят полезни изкопаеми.---------------Ква Луна, кви 5 лева, бе!Имаш ли си представа кво е космическа радиация?На височина от 500 км над Земята започва "радиационият пояс", затова МКС е на височина от 400 км.Че, то всички "рудо-копачи" на Луната ги пиши обречени.А, за "марсианците" на Маск забрави, докото стигнат до Марс, за 8-9 месеца в открития космос шъ им изкапят и зъбите, и косата!
31
1
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Болестите ще се разнасят още по-бързо значи.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пръв път се запознах с идеята за влак, движещ се в тръба с 22 000 км/ч преди около 50 години.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Магнитен влак, движещ се в тръба със скорост до 1000 км/ч-----------------Не-ъ, ни ща!Имам клаустрофобия!!!Шъ си я карам по старо му, с влакчето и шъ съ любувам на пейзажа през прозореца!
28
10
 
8
 
! Отговори
До До всички долу преди 4 години
Проблемът е, че Русия няма нови технологии. Союз е на половин век от съветско време. И само това остана. Превозът на хора до МКС. Роскосмос е на практика изхвърлен от извеждането на търговски сателити. Няма научна програма. А май месец чакаме първият полет с хора на Спейс х
27
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До всички отдолуДо плюещият по Елон Мъск, то това им е за последно на колхозниците, повече ще си товарят само собствените крепостници на Союзите, само не знам как ще се оправят с огромните разходи когато няма да има американци които да им плащат по 80 милиона долара за човек до МКС.
26
1
 
9
 
! Отговори
Zohan преди 4 години
До Анонимен 24В края на 70те имаше в България реални разработки за влакове на къси разстояния с бягащо магнитно поле, но бяха изоставени.А в книжки за колите на бъдещето през 80те съм виждал концепция за електромобил който отивайки на безиностанция не зарежда батериите , а автоматизирана система наораво я сменя. Разбирай за 5 мин. Нещо като газовите бутилки- пълна за празна. Така не губиш време.
25
3
 
8
 
! Отговори
До всички отдолу преди 4 години
Плюещи Русия и Роскосмос и възхваляващи Илон Мъск иSpace X нека да не гледат в чуждото канче а да обяснят защо снощи за пореден път космически кораб Союз достави хора и багаж на МКС включително и американски астронавт ? Без излишни приказки и шум като Илон Мъск !
24
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента Саудитска Арабия извива ръцете на Путин и му смъква гащите. Цените на петрола са на границата на производствените разходи на руснаците. Просия ще намали производството с 10% и то при цени под $28/барел и то при тотална икономическа криза. От резервните фондове на руснаците ще останат трохи, а средната им класа ще остане само спомен. Както и от нашата, вероятно.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Може би да,може би не.Не мисля,че скоро ще се появят пълноценни камиони,кораби и самолети на ток.Петрол не означава само Русия.Може да имат голямо бъдеще електрическите возила но за сега реалноста е че нещо с размерите на vw поло струва 70-80 хиляди лева.Какво са тези дребни суми за милионери като повечето българи? Особено тия които пазарауват групово с ваучери за 10% отстъпка...
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 80-те имаше една детска книжка за влаковете където имаше показани от първите парни локомотиви до съвременните (за 80-те) влакове. Към края на книжката имаше показани и вероятни влакове от бъдещето, където имаше нещо много сходно с хиперлуп. Та... идеята не е толкова нова. Друг е въпросът че това трудно може въобще да се нарече влак. По-скоро е нов вид транспорт.