Коронавирусът спрял разпространението на 327-те кила кокаин

Дрогата била у нас от два месеца
28 май 2020 06:37, Александър Попов
43
Коронавирусът спрял разпространението на 327-те кила кокаин
Снимка: БГНЕС
Пандемията от коронавирус осуетила разпространението на заловените внушителни 327 кг кокаин в столичния квартал "Студентски град".
 
Те били предназначени за Русия и Западна Европа, но затворените граници заради COVID-19 провалили плановете на наркотрафикантите. Дрогата пристигнала от страна в Южна Америка преди повече от 2 месеца и била складирана в жилището на арестувания склададжия Николай Петров, съобщава "24 часа". В разбиването на депото участвали и чужди служби за борба с наркотрафика, както бе и при случая през януари тази година, когато бяха заловени 550 кг кокаин, импрегниран в кашони с плодове.
Още по темата
 
Залавянето
 
В неделя привечер, 24 май, патрул на Седмо районно управление забелязал мерцедес пред жилищна кооперация в Студентския град. Поведението на водача било странно и усъмнило униформените. Попитали го дали в колата има нещо забранено от закона. Той увъртал, заключил автомобила и започнал да нервничи. Накрая си признал. Отворил багажника на мерцедеса, където имало 2 сака с кокаин. Николай е бил пред ателието, за да остави пакетите с дрогата там. В жилището били намерени и останалите пакети, подредени в скринове.
 
Чисто досие
 
До този момент Николай Петров не е попадал в радарите на полицията. Нямал криминално досие и не е осъждан. Често обаче пътувал до Западна Европа, за където е била предназначена стоката.
 
Пакетите с кокаин са идвали на порции. Трупали се в ателието, а каналът към богатите клиенти на Запад бил осуетен от пандемията и затворените граници.
 
Засега една от версиите е, че Николай и бременната му приятелка Иглика са планирали да пренасят кокаина на части през границата.
 
Ателието - депо
 
Наркотикът бил намерен в трикрилен гардероб в спалнята, като пакетите не били поставени в тайници. 248 пакета от скъпия прах били наредени на три реда в гардероба в спалнята. Останалите 79 пакета са намерени в скрин в кухнята. Всеки от тях е по 1 кг и бил опакован прецизно в кафява хартия с еднакви размери. 
 
8 различни щампи показвали чистотата на кокаина
 
Всички са били обозначени по различен начин - с емблеми на автомобили и карти за игра - "Асо спатия", "Асо пика", "Бугати", "CR7" и логото на голям клуб в Ибиса.
 
Иззетото количество наркотик е на стойност около 10 млн. евро, а при улично разпространение достигало 81 млн. лева, заяви вчера директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.
 
По думите му у нас трябвало да остане за разпространение около 40 кг кокаин, колкото са намерени в багажника на мерцедеса на Николай Петров.
 
1/3 от 40-те кг кокаин в колата на склададжията е с рекордната чистота от 75%. Един килограм от дрога с такава чистота се продава за 35 хил. евро. Останалата част, заедно с примесите достигала 10 млн. лв., поясни директорът на СДВР. По последна информация един грам кокаин в София се продава за 140 лв.
 
Николай е работил дълго време в чужбина, а скоро пътувал и до Турция. Вчера той бе доведен с белезници в съда.
 
Адвокатът на Николай Петров - Ваня Братоевска, изрази съмнения, че дрогата е лично на Петров и че той ще я разпространява. Поиска клиентът ѝ да бъде освободен под домашен арест, който да търпи в с. Златия до Вълчедръм. Посочи още, че мъжът трябва да се грижи за бременната си приятелка и болните си родители. Гаджето му Иглика е в седмия месец.
 
Съдът обаче го остави в ареста, а Николай Петров може да обжалва на 1 юни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поведението на водача било странно и усъмнило униформените. Попитали го дали в колата има нещо забранено от закона. Той увъртал, заключил автомобила и започнал да нервничи..... Тия направо ме разсмяха с глас. Ама ни мислят за много *** , ей .....
33
0
 
5
 
! Отговори
Лош коронавирус! преди 3 години
Лош!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега короната пак виновна... абе на тоз екземпляр как са му поверили стока за стотици милиони. Тук ще има трупове скоро.
31
0
 
4
 
! Отговори
:)) преди 3 години
Пакетите с кокаин са идвали на порции. Трупали се в ателието, а каналът към богатите клиенти на Запад бил осуетен от пандемията и затворените граници.-------------Какво означава все пак затворени граници? т небето ли пада кокаин? Входовете са отворени, а изходите затворени ли? В Сф едва ли расте ?
30
0
 
2
 
! Отговори
One преди 3 години
Да бе да. Коро навирусът им е виновен, че са т.ъ.п.и на Библия всичките отгоре до долу. Нямам думи просто.
29
0
 
4
 
! Отговори
до 28 преди 3 години
Белото скрито в дини и пъпеши му отмина модата . В момента го пренасят по хитро. Правят от коката плат , текстил . Няма намиране . Кой ще се сети да направи тест за кокаин на блуза или панталон ?Има и по скъпи методи за пренасяне чрез подводници , яхти и самолети но те основно се ползват за пренос към САЩ.Обществена тайна е в нашите средите ,че корабите на Кирил Домусчиев са най-големите трафиканти на дрога. Крият я в лекарства или в тайници в кораба.Но той е с властта и е недосегаем !
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко трябва да ти е акъла да си държиш 40 кила кока у багажника и да ходиш насам натам с мерцедеса? Пак че и селфи в инстаграм не е постнал.
27
2
 
3
 
! Отговори
Тома неверни преди 3 години
Ах, колко трогателно, видели мерцедес милиционерите и решили да го проверят /аз ако съм представител на мерцедес вече щях да ги съдя заради внушения, че който кара мерцедес е престъпник/. Май са си поискали парсата , след като дълго време са следели нещата и не са я получили или защото са искали много или са решили да играят само за себе си, и трафикантът им е теглил една. И са станали много принципни....
26
0
 
5
 
! Отговори
44804 преди 3 години
От Латинска Америка внасяме доста пъпеши, така че и повече количество са могли да внесат. Пандемията навреди на много бизнесмени. Наркобосовете не са ли кандидатствали по схемата 60/40?
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя па т ъпанар отишъл с мерцедеса. А да беше с с някой стар голф, изобщо нямаше да им мине през акъла да го тарашат. Ама толкова им е акъла на такива пишман мулета
24
0
 
2
 
! Отговори
Това са преди 3 години
Долни ***, които се интересуват само от парите и личния си живот, а с другите да става каквото ще !
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавирусът сбъдна много мечти на човечеството.
22
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Такова количество дрога - как е стигнала до София?От къде е влязла? Кой е допуснал да бъде доставена?
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавируса спрял разпространението ... в разбиването на депото участвали чужди служби... спрели го случайно, защото забелязали че е спрял...тя и постановката е куца, ама тая статия е още по-куца...
20
0
 
2
 
! Отговори
блян преди 3 години
Белким погуби и БКП-ГЕРБ!
19
0
 
6
 
! Отговори
Оня преди 3 години
Не се зачетох но предполагам, че това е коката за лично ползване на Кошлуков до края на годината
18
0
 
2
 
! Отговори
One преди 3 години
До Хе,хе!Те пак ще хвърчат глави. А докато го върнат на пзара белото ще скочи няколко пъти.
17
1
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Този горкия нестава за нищо .Как може на рутинна проверка за документи да си признаеш ,че носиш кокаин .Хахахаах!!!Наакал е гащите още когато е видял катаджийката палка .Призовавам съда да го държи максимално в ареста защото като го набарат тея които са му дали кокаина ще го разпорят като прасе !
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия адвокатите са пълни смешници, позволени от закона.Пълен абсурд в днешния свят - такива изказвания.Такива при викингите и при цар Крум...
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това направо си е като -Лошо Седларов...ама който обича да гледа филми..че и името на провинилият се..до сега такива не ги даваха да ги видим и чуем

Спонсорирани публикации