Джордж Флойд починал от задушаване, Тръмп заговори за тероризъм

Независима аутопсия потвърждава убийството му
179

 
Убитият при арест от полицаи чернокож Джордж Флойд е умрял от задушаване заради притискане на шията и гърба. Това сочи независима аутопсия, извършена от лекаря, който е преглеждал тялото на Ерик Гарнър - невъоръжен чернокож мъж, който почина през 2014 г. в Ню Йорк при подобна ситуация.
 
"Не само коляното на врата на Джордж  е било причина за смъртта му, но и тежестта на другите двама полицаи на гърба му, които  са попречили  на притока на кръв в мозъка му, както и на въздушния поток в белите му дробове", се казва в констатация на независимата аутопсия на Джорд Флойд.
 
Заключенията потвърждават версията за убийство след полицейски произвол.
Още по темата
Аутопсията, която бе поръчана от семейството се различава от официалната аутопсия, която включва и основните здравословни проблеми и потенциални упойващи вещества, открити в тялото на мъжа, но не намира доказателства за насилствено причинена смърт.
 
Смъртта на Флойд стана причина за масови протести в различни градове на САЩ против расизма и полицейското насилие, които продължават вече почти цяла седмица. Задържани са около 4100 души. 
 
В над 40 града в цялата страна е въведен полицейски час, включително и в Ню Йорк.
 
Полицаите бяха уволнени веднага, а заподозреният за причинената смърт бе арестуван и е с повдигнати обвинения.
 
Американският президент Доналд Тръмп пък сравни нападенията срещу полицаи с вътрешен тероризъм.
 
Той мобилизира наличния федерален ресурс - граждански и военен, за да се спрат бунтовете и грабежите, разрухата и палежите.
 
"Препоръчах на всички губернатори да използват националната гвардия, за да доминираме улиците. Ако щат или град откаже да предприеме необходимите действия за опазването на живота и имуществото на гражданите си, аз ще разположа американски военни и бързо ще реша проблема вместо тях", заяви Тръмп.
 
"Всички американци с право бяха отвратени от бруталната смърт на Джордж Флойд. Справедливостта ще възтържествува за него и семейството му, той не ще е умрял на празно. Но не можем да позволим мирните протести да бъдат заглушени от една разгневена тълпа."
 
Тръмп обвинява за възникналите безредици крайнолявата група "Антифа". 
 
Според анализатори обаче протестите се използват и от крайнодесни, които също разпалват актове на насилие и вандализъм.
 
Според ФБР има организирани групи, чиято цел е да унищожават частна собственост и да провокират насилие, прикривайки се зад протестите. Властите вече следят и социалните мрежи, за да идентифицират хората, призоваващи към насилие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВелесТова което е казал Тръмп абсолютно вярно и действията му са изключително точни, но за да ги разбереш трябва да си запознат със ситуацита и да имаш някаква мозъчна дейност, все неща които очевадно са дефицитни при теб.
134
0
 
1
 
! Отговори
Велес преди 3 години
-Ееее... Добре де... да... ЧИШКА.... Щом долното го цензурирахте...
133
5
 
2
 
! Отговори
Велес преди 3 години
...."Джордж Флойд починал от задушаване, Тръмп заговори за тероризъм"...- Тоя, баш лидера на "демокрацията вече се чуди в чии *** да ***!...
132
1
 
11
 
! Отговори
До 139 преди 3 години
Тръмп ясно каза, че изпраща армията за защити живота и имуществото на хората, но това комунисти с основно образование, очевадно не могат да го асимират. В повечето градове където имаше метежи, местните хора се самоорганизираха в доброволни отряди за да пазят имуществото си, те са много повече от така наречените протестиращи, всъщност платени от демократите мародери. Така че Тръмп изпраща армията в защита на обществото, а не за да стреля по него!
131
11
 
2
 
! Отговори
тогава ще наст.мир преди 3 години
Армията трябва да арестува всички,ама всички полицаи на 52-то щата
130
10
 
3
 
! Отговори
да го знайте преди 3 години
Американските полицаи са терористи,терористи
129
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако армия бъде пратена срещу народа, то тази армия вече не е легитимна армия и тази държава, вече не е легитимна държава. Лично моето мнение е, че армията ще откаже да стреля срещу народа.
128
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гладните бунтове в САЩ се увеличават. Режимът праща армията срещу народа.
127
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кои са истинските расисти,нека един чернокож мине през квартал населен само с бели и един бял мине през квартал с чернокожи,да видим кой ще стигне невредим в другия край,те са тези,които мразят
126
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нови 60 милиона безработни в САЩ от месец март досега какво очаквате ?! Половината работоспособно население е без работа.
125
12
 
8
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Трьмп е злоупотребил сьс белината докато се е криел в мазето на белия дом - и резултата е видим от неговите исказвания и поклащането докато се исказваше
124
18
 
9
 
! Отговори
SS преди 3 години
Тръмото е прав: със сигурност става дума за вътрешен тероризъм. Точно това е нещото, което неговата полиция причинява на неговите поданици.Но нищо де - нека прати тоз път армията срещу демонстрантите. Ама да внимава колко афроамериканеци ще включи в дивизиите, за да не му мине черна котка път...
123
2
 
18
 
! Отговори
ЦРУ - ВАШИНГТОН преди 3 години
Абе този бял полицай е Путин! На Путин му е хоби да се дегизира и да вилнее! УУУУ РУСИЯ Е ВИНОВНА!
122
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп не е избран от американския народ. Народът гласува за демократите и Хилъри. Хилъри спечели изборите на народа.
121
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Случаят "Чората" в САЩ.Всичките четирима да се осъдят на доживотен затвор.
120
2
 
8
 
! Отговори
Jon преди 3 години
А Янукович, Асад, Мадуро и тн и тн с какво са избрани? А тия стожери на демокрацията в Саудитска Арабия с какво са избрани?
119
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен******.
118
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честно е да се каже че из между протестиращите има бели и между полицаите има черни. Протеста не е на расистка основа, а на политическа, понеже демократите искат властта, но републиканците няма да им дадат белия дом, освен ако либерасите и *** го запалят.
117
1
 
16
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Да съдят полицая, но това в никой случай не оправдава вандалите, дори семейството на Флойд се изказаха срещу тях !
116
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Jon "режима на сатрапа Тръмп" но той е избран с избори а не с ексцесии и палежи