Русия се закани: Ще извежда туристи в Космоса през 2023 година

До момента седем души са пътували до МКС като туристи
3 юли 2020 20:18,
156
Русия се закани: Ще извежда туристи в Космоса през 2023 година
Снимка: БГНЕС

Надпреварата за туристически полети в Космоса се разгаря все повече – руската агенция "Роскосмос" обяви, че през 2023 г. ще изведе турист в орбита около Земята, пише bTV.

Още по темата
Според плановете на агенцията туристът ще направи и космическа разходка около Международната космическа станция. Екскурзиантът ще напусне МКС от руския модул и ще бъде придружен от професионален космонавт, обявиха от "Роскосмос".

До момента общо седем души са пътували до МКС като туристи. Един от последните беше създателят на "Цирк дю Солей" Гай Лалиберте, който посети станцията през 2009 г.

Все още не е ясно колко ще струва космическата разходка.

Има и други неясноти около плановете на "Роскосмос" – все още не е ясно как точно ще се подготви въпросният турист за излизане в открития Космос.

Разходките във вакуум са значително по-тежки от всяко друго изживяване извън земната гравитация. Те изискват интензивна и точна работа както на МКС, така и в центъра на Земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте факти в полза на братушките, не да пускате само кьорфишеци от типа ще видите вие само какво оръжие ще извадят руснаците, мъск бил ползвал руски двигатели, най-високите технологии били руски. Дайте факти бе другаре, не голи твърдения. И още нещо влезте в ютоб и вижте колко филми за космоса, включително лайф стримове има преведени на руски. Защо обаче са преведени? Ами защото руснаците нямат собстени изследвания, но явно доста се интересуват,което пак е добре за разлика от нас.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаех си аз че Валери е ходил в космоса и от всичко разбира. Също като говореше че лопатките на помпите щели да се счупят, че не можело да се построи поток на дълбоко и разни ракива. Сега явно метанов двигател от някоя копърка е замислил за да оправи демографията на марс, все пак това му бе ресора.
82
5
 
8
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
А и още нещо, за да стигнете ( И СЕ ВЪРНЕТЕ!) от Марс са ви нужни МЕТАНОВИ двигатели, а не керосинови, просто на Марс няма КАК и от КАКВО да добиете керосин, докато МЕТАН има в изобилие! Руснаците в момента относно мисия до Марс са кръгла НУЛА, ЗЕРО! Нямат нищо, нито ракета която да ги откара по- далеч от МКС, нито капсула НИЩО, нито дори калпав план за каквото и да било по въпроса... Единствено се пулят, че не можело една нация да " окупира" сама слънчевата система, хахах това е безсилие!
81
0
 
5
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
Ще ги изведе Русия, ама дали ще ги върне....?
80
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе другаре ватняци, ако имаше реални факти в полза на руснаците, всеки би ги признал, но вие само сънувате оръжия чудо, които никой не е виждал, но сте убедени че съществува защото е строго секретно и руснаците го пазаят само за много крайни случаи.
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пародия.....опят!!!
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои обичат да ги лъжат...
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фактите го говорят - руснаците са били водещи до стъпването на луната и докато Сергей Корольов е бил жив. След смъртта му провалите им са много повече от успехите.
76
4
 
6
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Наблюдавайте нещата в Бока Чика (щатаТексас), ако поназнайвате английски ще сте не само в час с картинките, ами и ще ви влезе по нещо разумно в руските кухи кратуни! Вчера прототип 5 на Космическия кораб ( BFS) беше пълнен УСПЕШНО с Азот, ако не се лъжа след няколко дни е планувано пълнене с МЕТАН ( горивото на Raptor двигателите е МЕТАН, не остарелия керосин!)! Ако и този тест мине успешно прототип 5 и 6 който също е ГОТОВ ще летят на определена от агенцията по полетите ВИСОЧИНА!
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
74,СССР го можеше. Руснаците не са на неговото ниво.
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, добре.И лунна база щяха да строят, свръхтежка ракета също...С Рогозин начело, освен огромни кражби, друго няма да се случи.
73
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците го могат за разлика от *** визионерите. Сещам се че ония холандци от Ендемол искаха Марс уан да правят, ама май от много сеир и простотия си самозатриха и риалитито, къв космос кат баш бай брадър е или напушен или пиян кат мотика или е кончита вурст, колкото до маймуняците зад океана, там са в период на затрии историята си покрай псевдокарантината пък който оцелее.
72
4
 
7
 
! Отговори
НФСБ преди 3 години
Космическите агенции в САЩ са ПУБЛИЧНО- ЧАСТНИ, това си е техен феномен и доказаха че работи перфектно, SpaceX реално са най- голямата космическа агенция в света в момента и са без конкуренция в ниска земна орбита! Ако им проработи и Космическия кораб, който в момвента е в твстови процес, ще вземат целия космически бизнес без значение дали са китайци, руснаци или европейци, с други думи стават някогашната "Източно Индийска компания", но в космоса таварищи
71
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъск използва руски технологии от 80те за да стигне нивото на руснаците от времето на Хрушчов.
70
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ракетите на руснаците са 50 годишна технология. Мъск направи ракетни двигатели за многократна употреба, нещо което руските пиянки са смятали за неосъществимо.
69
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новите военни технологии на Русия направиха абсолютно безполезен санитарният кордон от пушечно месо който Западът гради с години и похарчи трилиони. Васали като България вече стават ненужни, и само са разход. Чуват се гласове на Запад, че България и Балтийските трябва да бъдат изритани и да се оправят както могат, на никого не са потребни вече.
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 2007 година се мъчи, и една кола не може да направи, от 2007 не е мръднал на милиметър, и 200 километра не може изкара неговия електрически танк.
67
1
 
6
 
! Отговори
ЮриГаргарин преди 3 години
С прашките на Захарова- толкоз до Мкс- то и сантимерът повече не може, виж за до Марс ще са нужни прашките на Захарова и жената на Рогозин + на двете Путинови щерки да действат като сухи БУСТЕРИ, няма мърдане на червенета планета и лепваме сърпа и *** без никакви прАблеми!
66
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо на Запад има само един единсвен частник който получава държавни поръчки за милиарди?
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дотам ли я докараха? Да се заканват на туристите - Няма не искам,няма недей!