Русия се закани: Ще извежда туристи в Космоса през 2023 година

До момента седем души са пътували до МКС като туристи
3 юли 2020 20:18,
156
Русия се закани: Ще извежда туристи в Космоса през 2023 година
Снимка: БГНЕС

Надпреварата за туристически полети в Космоса се разгаря все повече – руската агенция "Роскосмос" обяви, че през 2023 г. ще изведе турист в орбита около Земята, пише bTV.

Още по темата
Според плановете на агенцията туристът ще направи и космическа разходка около Международната космическа станция. Екскурзиантът ще напусне МКС от руския модул и ще бъде придружен от професионален космонавт, обявиха от "Роскосмос".

До момента общо седем души са пътували до МКС като туристи. Един от последните беше създателят на "Цирк дю Солей" Гай Лалиберте, който посети станцията през 2009 г.

Все още не е ясно колко ще струва космическата разходка.

Има и други неясноти около плановете на "Роскосмос" – все още не е ясно как точно ще се подготви въпросният турист за излизане в открития Космос.

Разходките във вакуум са значително по-тежки от всяко друго изживяване извън земната гравитация. Те изискват интензивна и точна работа както на МКС, така и в центъра на Земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
5
 
! Отговори
А/я преди 3 години
Боко затова събира пари в шкафчето , за да полети....Ако трябва ще добавим всички още.... за да остане премиер на МарсАбе.. тъкмо близо до Бог ще иде( а дано.., ₽
3
7
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Туристите могат да отседнат в китайските хотели в Космоса и да посетят китайски планетни колонии с изградена инфраструктура!!!Животът е жесток , селяни прости, китайците имат най-доброто образование в света!!!Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!
2
17
 
4
 
! Отговори
Емо преди 3 години
А на нас няма да ни даде туристи, защото се държим лошо с Путин!Турция и Египет си оправиха отношенията с Путин и той им даде туристи. Кой колкото си оправи отношенията с Русия, толкова туристи пропорционално му дава Путин. И тези сега, вместо в Космоса, можеше на нас да ни ги даде! А той има и резервни. Русия е необятна и с почти безкрайни природни ресурси и туристи.Ама не случихме на управници - само обиждат Путин. На ви сега! Няма за нас туристи.
1
3
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
След като получи абсолютна власт Путин е решил да праща опонентите си в космоса. А после няма да ги връща.