Сигурната защита в интернет зависи от дължината на паролата ви

Сменяйте я периодично, съветват специалисти
13 юли 2020 10:11, Петя Славова
29
Сигурната защита в интернет зависи от дължината на паролата ви
Снимка: БГНЕС

Рецептата за силна парола е нейната дължина, периодично актуализиране, а също и методът за съхранение – специалисти съветват да я запишете на лист хартия в портфейла и да я променяте поне веднъж на три месеца, казаха експерти пред РИА Новости.

"Паролата е един от най-важните фактори за кибер сигурност. От една страна, днес хората стават по-отговорни за своите данни и акаунти, но от друга страна, общото ниво на цифрова грамотност все още не е толкова високо“, казва експертът от лаборатория "Касперски" в Москва Дмитрий Галов.

Според Алексей Федоров, ръководител на представителството на Avast в Русия, идеалната парола е комбинация от числа, препинателни знаци, малки и главни букви, а дължината й трябва да е поне 16 знака. Паролата не трябва да съдържа имена, дата на раждане или друга информация, която лесно може да бъде намерена в Интернет, предава БГНЕС.

"За съжаление, много потребители са небрежни към този проблем. Често атакуващите, след като са получили потребителско име и парола от един акаунт в несигурен сървър след изтичане на данни, се опитват да го прилагат за всички други услуги, ползвани от потребителя. В случай, че същата парола се използва в различни акаунти, хакерите ще успеят", каза Федоров от Avast.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Паролазащитаинтернет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има много инструменти, с които да се следи за port scanning, port knocking, DDoS и brute force. Само че на интернет доставчиците не им дреме за крайните потребители. Ефективна защита може да има на корпоративно ниво отвътре.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дължината на паролата може да помогне, но не е никаква панацея. Хардуерно се правят редица компоненти които "пеят" на производителите си какво се случва във вашия компютър на ниво под операционна система. Няма какво реално да се направи тук. Тия производители са дали задните си врати на редица правителства. Допълнително, интернет доставчиците записват информацията за вашия интернет трафик. Тук трябва да се бори човек с инрипция. Паролата ще помогне някой да не ви хакне фейсбука, това е.
3
11
 
7
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Според последните проучвания сигурността на паролата се влияе повече от дължината, отколкото от вкарването на специални символи. Задължението да се вкара поне един специален символ, обикновено води до отслабване на пароланата, заради ограничението на вероятностите.
2
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости. Парола от 30 знака на имейла ми в abv.bg хакерите я разбиват за 15 минути и ми пращат имейл от моя имейл с ухилени човечета. Сменям я и след 15 минути пак е разбита. Новите програми на хакерите за Brute-Force разбиват паролата за минути, разделяйки я на фрагменти от 10 знака.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не зависи от дължината на паролата, а най вече зависи от състава от символи. Например паролата: "дърв0.1.ст0м***н@.2.хр0м" по слаба или по-силна е от "98754230592018347593873". И двете са с по 22 символа.