След забележка роми сякоха с мачете мъж в Роман

За случая алармира ВМРО и настоява за строги мерки
348
След забележка роми сякоха с мачете мъж в Роман
Снимка: ВМРО

Роми са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират от ВМРО.

Жертвата е Калин Христов, а ситуацията се развива на 14 сепетври.

Според разказа на пострадалия, в следобедните часове той видял млад ром да се навърта около къщата му.

Същият преди няколко месеца влиза в същата къща през нощта с цел грабеж. В деня на спречкването Калин го вижда на видеокамерите и излиза да му потърси отговорност. При възникналото пререкание Калин удря няколко шамара на младия мъж, който пък го заплашва, че ще го заколят.

Около 19.30 ч. същият ром идва заедно с баща си и дядо си. Калоян излиза да се разберат. Той работи като охранител и е въоръжен с огнестрелно оръжие. Въпреки това не използва пистолета си, знаейки какви последствия може да има това за него. За изненада обаче бащата изважда мачете и го удря по главата, след което сече ръцете му и взима пистолета. Благодарение на бързата намеса на съседите на пострадалия той остава жив.

Калоян е приет в неврохирургията на столична болница с рани по главата, прерязани кръвоносни съдове и сухожилия. След тежката операция не е ясно дали ръката му ще може да се възстанови.

"Даваме гласност на поредната брутална саморазправа на маргинални групи с обикновени граждани едва днес, тъй като Калин беше изписан вчера от болничното заведение. Още по-скандален е фактът, че тази фамилия е известна в региона с кражбите, заплахите и насилието. Това не е първо нападение на "Лисиците", както са известни в града. Обществено известни станаха и случаят с друг пребит от тях младеж от град Роман и нападението, отново с мачете, над горски полицаи до село Струпец", съобщиха от ВМРО.

От политическата сила напомнят, че от години настояват да се разширят пределите на неизбежната отбрана.

"Радваме се, че поне вратичката за намаляване на присъдата на такива изверги беше затворена миналата година. Но за това трябваше да се борим години наред, докато бъдем чути. Години, в които Вероника, Виктория, Алекс, Кристин и още десетки останали неизвестни за обществото, но трайно запечатани в статистиката невинни жертви бяха лишени по изключително жесток начин от правото си на живот", пише  в позицията на ВМРО.

"Неслучайно говорим за прекратяване на социалния паразитизъм и реалното интегриране на маргиналните групи в обществото чрез образование и труд. Т.нар. интеграционен модел, от който знайни и незнайни НПО-та усвоиха десетки милиони левове, е напълно провален. Нужна е изцяло нова Концепция за справяне с несоциализираните маси, които отдавна постепенно завладяват страната ни. При тази демографска криза е въпрос на десетилетие българите да станем малцинство в България. Говорим за стратегии, говорим за образователни и съдебни реформи. Ако те не бъдат подплатени от реален план за спиране на пълзящата десоциализация на маргинализираните в страната, всичко това ще си останат само едни добри пожелания", посочват воеводите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
18
 
! Отговори
Bg преди 3 години
Няма закони, няма правосъдие. Колят не само възрастни ами и младежи.
130
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 142Идеята е превантивна, тоест ако знаеха че е въоръжен няма да се опитват да правят бели. На всичкото отгоре е казано че става дума да се дава оръжие само на неосъждани. Ако закона се проектира нормално няма да се стига до такива случаи. Не стига че не можеш да мислиш ами не можеш и да четеш, ама даваш акъл. Акъла ти се е промил от много американски филми на тебе
129
0
 
15
 
! Отговори
cx2051 преди 3 години
къде са бай гешев и шиши войвода
128
0
 
13
 
! Отговори
СС преди 3 години
Дано Камен да се оправи.....
127
1
 
16
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Къде е сега БХК,къде са партии и сдружения,патриоти и правителство,къде са десните наречени неонацисти,къде е Варненския ЩАБ всички да осъдят зверствата и да ни защитят??? Всички мълчат - ПОЗОР. Ние знаем кои стоят зад ромите и защо!!!??? Едните ни мачкат икономически,другите физически....Нещастен български народ без сили,без организация и без водачи...
126
0
 
16
 
! Отговори
... преди 3 години
До СловянинБил съм в САЩ. Повярвай ми, че там за това, което е направил *** бледоликият само щеше да се обади в полицията да донесат чувал и да приберат ***. Едно обяснение, съд за 15 минути всичко по реда си отново.
125
0
 
27
 
! Отговори
... преди 3 години
Брей, даже дядото върти мачете!? Аз съм на 38, баща ми гони 70, а дядовците ми... Лека им пръст. Пък за неизбежната самоотбрана, за собствеността, за която си вложил труд, средства, време, за да си е твоето място и някой го смята за свое и за негова даденост... Кучета ни яли
124
7
 
14
 
! Отговори
22 преди 3 години
Какво очаква като му бие шамари?? Да не викне родата ли?! Сам си е виновен че не е взел необходимите мерки преди това. Или биеш докрай или очакваш ответната реакция. това си е чиста саморазправа. В дивашките страни без закони е възможно така.
123
7
 
9
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Докато сме в НАТО и ЕС и сме роби на ФАЩ - ще убиват българи и ще оправдават "малцинствата".
122
1
 
31
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Какво означава това , че излязал да се разберат - стоиш си в двора, като влязат им пускаш по един и пледираш самозащита в собствената ти къща.
121
1
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
БурбулПодобно на родезийския риджбек бурбулът произхожда от Южна Африка и има за основно предназначение охраняването на имот или ферма. При неумело възпитание може да стане извънредно опасен, а фактът, че бурбулът е способен да надвие леопард и да измести от мястото му препятствие с тегло 400 кг, е красноречив за степента на пораженията, които може да нанесе на потенциалния си враг.Две, три такива кучета и нека се пробват команчите....
120
0
 
21
 
! Отговори
s преди 3 години
На патроите всичко им е пушилка. Дума не им вярвам.А иначе трябва да измислим как да изкараме този етнос от страната. Може да им се предложат някакви пари да се откажат от българското си гражданство и да напуснат.
119
0
 
13
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
Дела трябват, а не думи. Единствено *** до дупка е решението.
118
0
 
22
 
! Отговори
ист преди 3 години
Преди около 100 години в селата освен поп, кмет и даскал, най уважаваните били стражаря и пъдаря. Стражаря пази селото, а пъдаря пази мерата. Хората не си заключваха домовете,и никой не посягаше на чужда реколта и животни. Околийския съдия не бил корумпиран, и съдел строго. Сега пазят крадците, за да ги приобщават в обществото. Който си пази парите и имота винаги е виновен. Няма кой да ни пази, от тези които трябва да ни пазят.
117
0
 
23
 
! Отговори
Vako преди 3 години
Аз отивам да помагамСтига вечеМного искам да се запозная и побеседвам с бащата
116
0
 
28
 
! Отговори
bocko преди 3 години
так ще докато няма закон за неприкосновенност на частната собственост.По-добре здрав и 2-3 год по съдилища, отколкото мъртъв или инвалид доживот.Истината е, че в България днес, ако сам не се защитиш няма институция, която да го направи.
115
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕМ те полицайте са на протеста!!!И за туй удри по селата
114
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България върви на зле!!!
113
4
 
35
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Това са избирателите ви.Пазите си ги!Давате им жилища и помощи!Бойко каза, че ако не са те, няма кой да чисти!Сега разбирам, че Бойко е имал предвид да се изчистят българите!Гласувайте за да можете да критикувате! Ужас и безумие
112
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ако ги питаш ония ще започнат да ти обясняват как нищо от това не е вярно и как те са невинни... Само суров съд, може би със смъртно наказание би оправил нещата.