Хакери атакуваха финансови институции в Унгария

Атаката била от най-големите и сложните
Обновена: 26 сеп 2020 19:36 | 26 сеп 2020 19:31, Веселина Йорданова
9
Хакери атакуваха финансови институции в Унгария
Снимка: flickr

Инфраструктура на унгарски финансови институции и на телекоми са били засегнати от голяма кибератака, извършена от компютърни сървъри, намиращи се в Русия, Китай и Виетнам, обяви телекомуникационната компания Magyar Telekom, цитирана от Ройтерс.

По-точно е извършена DDoS атака, при която хакерите са се опитали да сринат мрежата чрез необичайно големи нива на трафик на данни, за да я парализират.

Обемът на нападението е бил 10 пъти по-голям от обичайните DDoS атаки, разкри компанията.

"Това означава, че това е била една от най-големите хакерски атаки в историята на Унгария, както по размер, така и по сложност“, допълват от Magyar Telekom.

“Руски, китайски и виетнамски хакери са се опитали да проведат DDoS атака срещу унгарски финансови институции, но са се опитали да свалят и мрежите на Magyar Telekom”, гласи официалното изявление на компанията.

Подробности четете на Investor.bg


9
Още по темата: Унгарияхакерска атака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
вирусът е вътрешен преди 1 месец
Унгария и България правиха проекта Нева - крадяха технологии, разглобяваха ги и творяха развито социалистическо общество. Унгарска банка, заедно с Райфайзен Австрия финансираха проекта. Тези древни неща са в основата на днешните. Тогава се научиха да крадат и така до днес. Слагаме уж австрийски ТОЛ и той не върви, то има ли нещо което да върви в България, няма логика да върви и при партьорите от Унгария...
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 6

Да, може. И изведнъж се лишаваш да предлагаш услуги на почти 2 милиарда потенциални клиенит, както и да работиш с лояни клиенти, които в момента се намират там. Освен това, кой и как решава, да се блокират "дръжваи"? Защото ако е да се взме решение от човек, то ще е късно, докато дори мигне. Ако е автоматизирана система, то просто ще направим атака от Германия и други страни. Досега дори Google и Amazon няма адекватен отговор за действие при масивна DDoS атака.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не могат ли просто да блокират ip-та от съответните държави?
5
1
 
4
 
! Отговори
ТКП преди 2 месеца
Пекински патици от Виетнам, през руски сървъри, са пуснали птичи вирус в унгарски финансови институции.
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оф аз недочетох....ма те пак биле виновни руснаците...а за цвятн са сложили китайски...а за разнообразие и виетнамски... Само не разбрах наЕдно ли са дествали или поотделно.
3
3
 
24
 
! Отговори
Патриот преди 2 месеца
добре че хакерите са си оставили ай пи тата та да ги знаем от къде са :-)
2
3
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 2 месеца
Много редки случай може да направвт такава атка. Това са или начинаещи деца или фейк
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много сложна примитивна атака.