Компания на Мъск на крачка от успешната телепортация на хора

При тестове двама пътници са се качили в капсула, пусната във вакуумна тръба
135

За първи път бяха проведени тестове с хора от компанията "Върджин Хиперлуп" на Илън Мъск.

Целта му е капсулите да могат да телепортират хора, така че да могат да изминават големи разстояния за кратко време. При тестовете сега двама пътници са се качили в капсула, която е пусната във вакуумна тръба. Тя е развила скорост от 172 км/ч, но възможностите ѝ са много по-големи, казват от компанията.

Проектът на Илън Мъск се базира на тръби, в които има почти пълен вакуум. Очаква се така да се постигне скорост около 1000 км/ч. Възможно е сухоземният транспорт да стане по-бърз от самолетния, съобщава Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя е развила скорост от 172 км/ч, но възможностите ѝ са много по-големи, казват от компанията.:))) Една малка грешка, кривина или заметресение - и който е вътре ще стане на пюре. Иначе скоростта не е мръднала от 2 години. Какво телепортация ?!
41
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Красимире майна, само да питам, имаш ли 13 год!? Не за друго ами щото дори и дъщеря ми на 14 год знае разликата между висока скорост и телепортиране.
40
1
 
12
 
! Отговори
Обичайните преди 3 години
Глупости. Очакваме тръба от Земята до Марс по която да телепортира милионите заселници които смята да изпрати там.
39
1
 
9
 
! Отговори
PSD преди 3 години
Поздравления за 21 и 31 👍 Изключително неподготвен автор - отбиване на номер с гръмко заглавие и невярна информация! Жалко - а сте ми любим сайт:( още е прекалено рано за статии в стил 01/04 :)))
38
1
 
10
 
! Отговори
<> преди 3 години
Ех, а беше време, когато в медиите нямаше неграмотни тъпотии.
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бориш ли джуджето, говежди, как е докъде докара борбата?
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уникална простотия! Телепортация е буквално да преместиш енергия или материя от една точка в пространството в друга, без да се извършва движение. Ако някой постигне телепортация това ще е най-големия научен пробив въобще! Това което прави Мъск няма нищо общо с телепортацията, да не говорим и че ще е много скъпо, опасно, а и доста непрактично. Вакуума предполага разко укорение, а това няма да е по силите на всеки.
35
2
 
9
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Язе одавна съм открил туй нящо бря! Кът удара 200грама ракия 55градуа и прау са пренасям на друг свят.Спъ кът къпан и сънувам се голи мадами.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Телепортация" със 172км/ч и "почти пълен вакуум" ...ахахахаха, егати бездарните изтъпели списвачи на статии..
33
1
 
14
 
! Отговори
Кримофреник преди 3 години
А какво мисли Мегъз по въпроса? Карбовски дали ще я кара да участва в някоя извратена седморка на Блейк или директно ще и го телепортира в гзза?
32
2
 
13
 
! Отговори
ууу преди 3 години
Заглавието на статията нагледно показва професионалната подготовка на днешните джърналисти. Къде е телепортацията, къде е превозът, а, аФторе?
31
1
 
0
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Те са се качили, но още ги чакат да слязат.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало автора на статията, съвсем се изгуби в превода. Поне се интересувайте за какво точно става дума.
29
1
 
9
 
! Отговори
Сервалан преди 3 години
"Джена, телепорт гиби" :))) Седморката на Блейк ми беше любимо, Джена я помня, но това гиби какво е :)))))
28
1
 
13
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
Тази идея за транспорт съм я чел в един учебник по забавна физика от преди 40 -45 г. Но няма проблем де, дано го осъществят, че има много трудности по пътя.Сега относно списвач на статията: приятел, явно не си много мъдър, но поне някой и друг фантастичен филм не си ли гледал? Как може такова ниско ниво на журналистика?!
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се телепортира едно тяло означава на определено място да се разгради структурата му атом по атом и на друго място в пространството да се възстанови по абсолютно идентичен начин.
26
1
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
едно време имах един познат журнале, питах го защо бе пич пишеш само тъпотии по тияв вестници, знаем се отдавна не си *** човек, той вика ами баце треба неши да ядем, никой не ти чете писанията ако не е няква супер тъпня, талант си е да измислиш и напишеш по-голям идиотизъм..от тогава вестници не чета или ако чета нещо е само да се хиля, нищо не се е променила даже са се развили в тази насока много нещата
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрях да отварям блиц заради бомбастичните лъжливи заглавия, имащи за цел само да накарат читателя да отвори статията. Ако днесбг продължава по този начин най-вероятно ще го залича като медия, която чета и няма да се върна повече към него. Дори журналистите и проститутките трябва да съхранят зрънце достойнство.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откога Мъск е собственик на Virgin?!? Кой е писал, кой е редактирал тая новина сте за улицата!!!
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крeтени, какво означава "почти пълен вакум"? Абе защо, ЗАЩО се пробвате да пускате статии на научна тема, срамът е голям! Напишете още, че са развили "почти скоростта на светлината" - 170 км/ч!

Спонсорирани публикации