Компания на Мъск на крачка от успешната телепортация на хора

При тестове двама пътници са се качили в капсула, пусната във вакуумна тръба
135

За първи път бяха проведени тестове с хора от компанията "Върджин Хиперлуп" на Илън Мъск.

Целта му е капсулите да могат да телепортират хора, така че да могат да изминават големи разстояния за кратко време. При тестовете сега двама пътници са се качили в капсула, която е пусната във вакуумна тръба. Тя е развила скорост от 172 км/ч, но възможностите ѝ са много по-големи, казват от компанията.

Проектът на Илън Мъск се базира на тръби, в които има почти пълен вакуум. Очаква се така да се постигне скорост около 1000 км/ч. Възможно е сухоземният транспорт да стане по-бърз от самолетния, съобщава Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Красимире прегледай си главата не си у ред
21
1
 
5
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Краси мамин, ти с кой клас си?
20
4
 
9
 
! Отговори
Шаран преди 3 години
Нито публикувалия тази статия е гллупав, нито статията му е зле преведена . За недосетливите да поясня - Това е просто още един трик да се привличат читатели, да бележат посещения и да оставят коментари като се стимулира интерес и желание да се чете и коментира чрез подбрани думи в заглавието или илюстрации . Иначе, Браво, перфектно свършена работа.п.с. Абе , как се казваха ония риби дето се ловяха и на гола кукичка ?
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще поддържат вакуума с хиляди километри тръби, и при авария с тази скорост като факли ли ще горим в капсулите? Хубаво,че се инвестира в технологии.
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИЗМАМИТЕ на Мъск са насочени точно към такива главанаци като автора на материал.Пъпчиви около 25-35г с провинциален произход, пристигнали в големият град, видели се в някой лев и смятаки че са част от нещо голямо но реално са си кръгла нула и завършени балъци.Точно такива купуват акции на Тесла като обезумели а компоанията е кръгла нула.Жалка картинка.
17
1
 
32
 
! Отговори
Гола вода преди 3 години
Това не е на Мъск, а е на Ричард Брансън. Подсказка казва се "Върджин Хиперлуп", Върджин е името на конгломерата на сър Ричар Брансън. Мъск прави конкурентно на това. А да пишете, че се "телепортират" е още по- голяма глупост!
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно автора на материала не знае смисъла на думата "телепортирам".Функционално неграмотни индивиди пишат новини през 21век.Отврат !!А Мъск е спуер измамник но това е друга тема.
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахах това Мъск за кви глупости си харчи парите. Та то Гоуфо върви с над 200 през Владая, направо се телепортирам в центъро!
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отивам да се телепортирам до кухнята.
13
1
 
6
 
! Отговори
До Някой преди 3 години
Защо ние да мълчим,те трябва да млъкнат и то завинаги,или поне докато не се пообразоват. От Бойко тръгна тренда с едната книга....а то с една книга си на крачка от едудит
12
1
 
16
 
! Отговори
Фен на днес гебе преди 3 години
Телепорт ъъъ то не било компютри, ми компоти! Телепорт и вакуум, като две капку боза.
11
3
 
12
 
! Отговори
Питър преди 3 години
"Когато работите на Мъска не вървят на добре, той обикновено излиза със следващата си "гениална" идея. Обикновено тези идеи са да напъха хора в някакъв затворен съд и да твърди, че ги праща нанякъде"
10
1
 
28
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Предлагам на всички коментиращи да помълчим 1 минута в памет на българската журналистика, а на неуспешните копи- пейстъри и псевдо преводачи - Да потърсят в интернет информация за проекта "Филаделфия" за да разберат поне какво означава думата телепортация, и че още преди десетки години са правени опити за това и то от НЕамериканци.
9
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Числата управляват Вселената. От къде се е взела математиката Емперичните данни не бива да се бъркат със математическа логика. Съдържа ли Вселената всички възможни числа и ако не защо не ги съдържа ? Ето върху туй трябва да pаботят учените преди да телепортират хората. Ние всъщност виждаме свят, който не е истински, ние виждаме един композитен феномен от различни по цвят фотони. Това дори не е основна характеристика на един обект, а просто произтичаща функция.
8
2
 
1
 
! Отговори
ТопСайънс преди 3 години
На никой не пожелавам да се разкрачи така....
7
5
 
10
 
! Отговори
toq Musk преди 3 години
Прави само щуротии. Как ще построи цялата тая инфраструктура от тръби по целия свят, за да се транспортираме по този начин и къде е логиката това да е по-изгодно отколкото със самолет? Що направо не направи дупка в земята и да скачаме вътре хаха, за да стигнем до другата страна.
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Впечатляващо невежество по отношение на телепортацията, наблюдаваме в тази статия.
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
170km? Пфф джигитите по южната дъга на софето се смеят на такива телепорти.
4
1
 
36
 
! Отговори
Ццццц преди 3 години
А аз да не знам, че над 200км/ час се наричало " телепортация"!?! Алллоу, преводачът!!!
3
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е телепортация. Телепортация е да имаш гривна на ръката, на която да кажеш: "Джена, телепорт гиби" и автоматично да те разгради на молекули, да те пренесе на другия край на вселената и отново да те сглоби. Не сте гледали Седморката на Блейк явно.