Меган Маркъл: Докато стисках първото си дете, изгубих второто

Инцидентът се случил през юли
Обновена: 25 ное 2020 12:15 | 25 ное 2020 12:15, Нели Христова
28
Меган Маркъл: Докато стисках първото си дете, изгубих второто
Снимка: БГНЕС

В есе за The New York Times Меган Маркъл направи тежко признание - докато преобувала първородния си син Арчи, тя изпитала болка и осъзнала, че е напът да направи спонтанен аборт.

"Сринах се на пода с него в ръце, тананикайки приспивна песен, за да успокоя и двама ни. Веселата мелодия бе в ярък контраст с усещането ми, че нещо не е наред", пише херцогинята на Съсекс.

"Знаех, докато стисках първородното си дете, че губя второто си", признава тя.

39-годишната Меган разказва как се часове по-късно се е озовала в болнично легло, а принц Хари бил до нея. "Усетих дланта му и целунах кокалчетата му, мокри от сълзите и на двама ни. Загледана в студените бели стени, очите ми се разшириха. Опитах се да си представя как ще се възстановим.", пише херцогинята. Меган описва как "сърцето на Хари се късало, докато се опитвал да събере парчетата от нейтото."

Трагичният инцидент се случил през юли. Херцогинята казва, че денят започнал напълно нормално - Меган се събудила, нахранила кучетата, подредила дрехите и пастелите на Арчи, преди да върже косата си на опашка. След това извадила сина си от креватчето. Малко по-късно почувства болка в корема, докато сменяла пелената на Арчи.

"Да загубиш дете означава да изпитваш почти непоносима скръб, преживяна от мнозина, но за която малко се говори. В болката от загубата ни, съпругът ми и аз открихме, че в стая от 100 жени между 10 и 20 от тях ще са страдали от спонтанен аборт. И въпреки зашеметяващата обща черта на тази болка, разговорът остава табу, пропит с (неоправдан) срам и самотен траур. Някои смело споделиха своите истории; те отвориха вратата, знаейки, че когато един човек говори истина, това дава право на всички нас да правим същото", пише още Меган.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напът ли била? Напода ли е седнала? Трябвало е да се обади намъжа си
19
1
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
И аз кво?
18
4
 
12
 
! Отговори
кой му дреме лельо преди 3 години
Тая , като и четеш "прочувствените" глупости, все едно четеш нещо от Николета....Май е много тъпо парче и въпросния принц ще бере яки ядове?
17
3
 
12
 
! Отговори
до С.В. от Една на40 преди 3 години
Ти да не мислиш, че те като са родили на 20 и сами са си гледали децата? Хвърлят ги на свекърви и тъщи и като трябва да ги гледат поради затворени училища и вдигат вой до небесата понеже самите те не могат да се справят със собствените си деца, които не знаят как да възпитат. Нали чета коментари от уж "загрижени" родители сега поради корона кризата и затварянето на училищата? Предпочитат учителите да измрат и децата да се заразяват от колкото да са заедно вкъщи. Супер семейства. Думи нямам.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чета и се отчайвам от рода човешки. в живота, когато не сте анонимни, такива ли сте пак?
15
5
 
7
 
! Отговори
нов преди 3 години
Отваряй краката..те кралските семейства друго не правят освен да се множат като *** на гърба на данъкоплатците в британските острови ...!?!!!
14
9
 
13
 
! Отговори
Маркъл, преди 3 години
Не си първата, няма и да си последната, направила спонтанен аборт. А тирадата по този повод е повече от отегчителна.
13
4
 
29
 
! Отговори
Една на 40 преди 3 години
Ей големи разбирачи тука да му се невиди! Да била родила по-рано? Ами уважаеми понякога половинката се среща на по-късна възраст. А пък и що да не роди на 40 като има кой да й гледа бебето? Вие като родихте на 20 и си попиляхте най-хубавите години в сменяне на памперси какво постигнахте? Нито сте ходили на луксозни почивки, нито сте яли черен хайвер с лъжица. Напротив - набивате вина на децата си, че видите ли "заради тях" цял живот сте страдали и сте се мъчили.
12
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да беше родила по-рано? Още има шансове, аз на 40 не си се представям майка отново...И аз съм губила, преживява се, не било писано.. Като има вече едно родено, не е толкова голяма болката..
11
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха останали в двореца косъм нямаше да дадат да падне от главата й. Вероятно щяха да я карат да лежи и да почива докато бавачки се грижат за първото й дете. До аборт най-вероятно нямаше да се стигне - ама каквото сам си направиш. Искаха независимост и свобода - ето ви "свобода".
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много поетично. Май с асистенция е написано. Иначе приветствам разговорите по темата, в такива трудни моменти жените имат нужда от подкрепа.
9
5
 
7
 
! Отговори
сурогатка преди 3 години
Така е то, като не пожелах да ти износя второ.До 5Абсолютно точен анализ на стила и характера й.
8
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, тази парцалана какви ли не глупости измисля само и само да и обръщат внимание. Непрекъснато занимава хората със себе си, после лицемерно се оплаква че журналистите я преследвали. Ами НИКОЙ не се интересува от нея! Нали не искаше обществено внимание - да си гледа кучетата и да не занимава света със себе си. Другите хора имаме истински проблеми, не си ги измисляме.
7
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все още медийте тиражират безпроблемната бременност и раждане над 40, а специалистите препоръчват раждане на първо дете между 18 и 24 г. На 39 процента на бременност и нормално износване е минимален. А единиците такива родили се тиражират, като мнозинство.
6
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво очаква на 39? Рисковете са големи.
5
12
 
29
 
! Отговори
so what преди 3 години
На кой му пука за тази ? Нали не искаше публичност, какво реве пред целия свят сега..
4
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пропуска да отбележи даже как й се разширили очите, докато гледала бялата стена. Многострадална Геновева. Това трябва да е майтап. Но май е истина. Една много зализана, загладена, сресана и фалшива истина, която отблъсква със своята кичозна сладникавост.
3
15
 
29
 
! Отговори
АНОНИМЕНс преди 3 години
СТИГА С ТАЯ ЛИГЛА! СВЕТЪТ СЕ ТРЕСЕ ОТ КУП ДРУГИ НЕЩА. НИТО Е ПЪРВА ,НИТО Е ПОСЛЕДНА С ТАКЪВ ПРОБЛЕМ И ПРЕЖИВЯВАНЕ. НА 40 ГОДИНИ НЯМА КАКВО ДРУГО ДА Е!
2
10
 
21
 
! Отговори
34 преди 3 години
И ся да плача ли?
1
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 39 години да не е лесно