Omnibot на световната сцена, ще получи ли признание?

Българският робот изправя на крака хора в инвалидни колички
7

Български високотехнологичен робот се бори за световно признание в най-голямото независимо стартъп състезание в света. Гласуването вече е в ход, а победителите ще станат ясни на онлайн събитие на 27 януари.

Иновативното изобретение изправя на крака хората в инвалидни колички. Освен здравословните ползи, Omnibot прави възможно и свободното движение в затворени пространства, без да се налага преустройство на околната среда, предаде Bulgaria ON AIR.

"Ползите са доста, като най-съществените са подобряване на здравословното състояние на човека. Когато е в толкова дълго седнало положение, винаги се получават вторични заболявания, декубитални рани, проблеми с дихателните пътища, уринални и други болести", обясни създателят на Omnibot Любомир Василев.

Интересът от страна на потребителите към машината-помощник е много голям. Но засега роботът се използва ежедневно единствено от съпругата на своя създател.

"Имам много добра обратна връзка от нея за подобренията, които вече почти са готови за това, което ще стане като краен продукт и ще излезе на пазара. Така че хората, които имат желанието да го закупят, да е възможно. И да се организира и серийно производство спрямо вече готовия продукт", каза още Любомир Василев.

Omnibot стига до престижния конкурс, след като спечели първо място като иновативен продукт на стартираща компания.

"Сега е третият етап, който всъщност е глобалният етап и ние сме излъчени като победители в Централна и Източна Европа да се състезаваме на световно ниво", отбеляза създателят на Omnibot.

Чрез онлайн гласуване всеки може да подкрепи участието на българското изобретение в световния конкурс, където съревнованието е между стартъп компании от цял свят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: хора с уврежданияробот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
7
 
! Отговори
НиламСС преди 3 години
Браво !! Браво !! Браво !! Нека успеха бъде неизменно с такива хора , будни и креативни помагащи на ближния !!!
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомням си първото представяне в медиите. Още тогава си казах "Това е човек." Наистина изпитвам уважение към такива хора. Пожелавам му успех.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успех!
1
2
 
14
 
! Отговори
Петък преди 3 години
Респект!