Млечна киселина за по-хубава кожа - как да я използвате?

Тя може да бъде чудесен химически ексфолиант
25 яну 2021 22:54, Дарена Найденова
4
Млечна киселина за по-хубава кожа - как да я използвате?
IStockphoto

Използването на кисело мляко с изтекъл срок на годност за решаването на кожни проблеми звучи като рецепта, направена от човек, който нищо не разбира от красота. Но млечната киселина всъщност е химически ексфолиант, който е достатъчно нежен за лечение на акне и неравна текстура на чувствителна кожа.

За щастие, няма нужда да оставяте киселото мляко да вкисне, за да го използвате върху лицето си. Различните козметични марки отдавна се възползват от предимствата на млечната киселина, като безопасно я включват в своите серуми, кремове и маски. Но преди да добавите подобни продукти във виртуалната си количка за пазаруване, е важно да знаете какво прави млечната киселина за кожата и най-добрите методи за включването ѝ в ежедневието ви.
 
Как млечната киселина помага на кожата?
 
Млечната киселина е алфа-хидрокси киселина, която се намира естествено в млякото, но може да се произвежда и синтетично в лаборатория. „Киселините могат да премахнат няколко слоя мъртва кожа само с един замах, което позволява на продуктите за грижа за кожата да проникнат по-ефектно“, казва дерматологът д-р Микеле Грийн пред InStyle.
 
Той добавя, че киселините могат да избелват петна, причинени от слънчеви лъчи, да подобрят цвета и текстурата на кожата, да намалят хиперпигментацията и повърхностните бръчки. В случая с млечната киселина, тя може да се използва както за лечение на белезите на стареенето, така и за лечение на акне. Това е възможно, защото тя ексфолира, подобрява фините линии и бръчки и се бори с петната.
 
Козметичката Мишел Уонг посочва, че млечната киселина е както ексфолиант, така също е и хидратиращ овлажнител. „Тя може да хидратира кожата ви, да намали запушените пори, да изглади текстурата на кожата и да помогне за избледняване на пигмента“, обяснява Уонг пред InStyle.

Кой трябва да използва млечна киселина?
 
За чувствителни типове кожа млечната киселина може да бъде чудесен химически ексфолиант, защото е по-нежна от другите алфа- и бета-хидрокси киселини. Тя няма да наруши pH-то на кожата или да причини зачервяване и дразнене. Тъй като млечната киселина има по-голям размер на молекулата в сравнение с други алфа-хидрокси киселини, тя не прониква толкова дълбоко в кожата, осигурявайки по-повърхностно ексфолиране.
 
С други думи, млечната киселина не е толкова мощна, но все пак може да бъде ефективна, което е идеално решение за чувствителни типове кожа, които са склонни към дразнене и зачервяване.
 
Още за млечната киселина в грижата за кожата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
НЕВМЕНЯЕМ преди 3 години
Със зелев сок става ли, щото имам много и започва да се вмирисва.Да дам 10-20 кила на съседката да се полива с него.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздравявам Дарена за добрия избор на снимка.
1
2
 
1
 
! Отговори
SS преди 3 години
Купувал съм по 80 литра мляко жена ми да се къпе във ваната.И мисля,че това е най доброто.

Спонсорирани публикации