Експлозия по време на изпитания на SpaceX

Космическият кораб избухна при кацане
4 мар 2021 08:25, Елка Василева
106
Експлозия по време на изпитания на SpaceX
Снимка: архив, БГНЕС

Поредна експлозия стана по време на изпитания на космическата компания SpaceX.

Прототип на кораба Starship, който трябва да осъществява бъдещи полети до Марс, се взриви малко след кацане.

Космическият кораб успешно се издигна до височина 10 км, след което се спусна вертикално към стартовата площадка. Част от корпуса на Starship обаче се запали и след минути той избухна, предаде БНТ.

Това е трети подобен инцидент за компанията на Илън Мъск, който има амбицията в близкото бъдеще на направи полетите до Марс за хора реалност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ли...
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия изпукаха сто милярда вече хахахаха
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ха, ха, ха, стана на ах, ах, ах.
42
1
 
2
 
! Отговори
Само намигам преди 3 години
До Анонимен....Айде поспрете се малко и направете нещо пизитивно....Ами те постоянно правят нещо ...пиздитивно.
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе това русофилските *** сте истинска напаст божия. Само псувни и даване на акъл. Айде поспрете се малко и направете нещо пизитивно.
40
11
 
5
 
! Отговори
Те краварника си, преди 3 години
не могат да оправят, решили космоса да завладяват!? Пак има нападение на Капитолия, САЩ отива на кино! Лакомо ду ***, кръв се ре, тези го доказват. На руснаците е достатъчно, че чрез космоса, държат САЩ в шах, затова са тези напъни на краварите, шубето ги гони, защото са слаби в космоса!
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък си мислех, че ще го построят кораба и до година вече хора на Марс! Това тия тестове са напълно безмислени! :D
38
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да са живи и здрави Мъск и американците. Добри - лоши, ако не бяха САЩ кой щеше да обиколи слънчевата система, да кацне на Марс, да изстрелва телескопи, гледащи към вселената. Човечеството щеше да е 30-40г. назад спрямо сегашното ниво на космически изследвания. Разбира се, трябва да се споменат ЕКА и японците, Китай, Индия също набират скорост. А Русия изостана много, те само планират да планират да изстрелят да построят еди кога си, след което да отложат датата и пак да планират да планират.
37
7
 
10
 
! Отговори
Краварите не преди 3 години
разбраха ли, че само от крави разбират, космоса не е за техните глави. Пак на руски ракети ще се учат! Не става само с пари, трябва и акъл, а те го нямат, къде в *** такъв!?
36
2
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
*** ТЕСЛА ИМА АКТИВИ ЗА 15 МИЛИАРАД И ПЕЧАЛБА ГОДИШНА ПОД 2 МИЛИАРАД НО СТРУВА 500 МИЛИАРДА ДОЛАРА :DТЕСЛА НЕ СТРУВА И 50 МИЛИАРАДА НО Я КАЧИХА ЗА ДА Я РАЗПРОДАДАТ НА БАЛАМУРНИЦИТЕ ТОЧНО КАКТО СЕ КАЧИ И БИТКОЙНА КОЙТО ЩЕ ЗАМИНЕ ПОД 10 ХИЛЯДИ НА БРОЙ ДО 2 ГОДИНИ!БАЛАМУРНИЦИ КОЛКОТО ИСКАШ!!!! ВЯРНО ПЕЧЕЛИ СЕ НО ТРЯБВА ДА ХВАНЕШ МОМЕНТА КОГАТО СЕ КАЧВА И ДА ПРОДАДЕШ ПРЕДИ ДА СЕ Е СРИНАЛО
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tова е пирамида!
34
6
 
10
 
! Отговори
Прототип преди 3 години
Това е ключовата дума. Всички драскащи тук сте видни конструктори и инженери, значи би трябвало да знаете какво означава. Тестват отделни системи в нещо, в което липсват 90% от необходимите модули за пълноценен космически кораб. Няма нищо страшно в частичните неуспехи.А иначе Мъск, който е преди всичко майстор на маркетинга, си призна в разговор с Джо Роган, че не очаква да доживее създаването на обитаема колония на Марс. Тоест той е циркаджия, но не е пълна откачалка. Нека опитва, няма лошо.
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елkeee , мноо си прозта, лелче. Този път кацането беше успешно. Усложненията след това ще се изчистят. И това са просто прототипи - идеята е да се ТЕСТВАТ. Не са готови за полет. Ама гладкото ти сeлско мозъче как да го разбере - вижда пламъци и започва да драска ааа уууу експлозия отновоооо!!!
32
0
 
5
 
! Отговори
11 преди 3 години
Ааа, сефте!
31
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРИЯТНО ПЪТУВАНЕ ;DДА ИЗГОРИШ ЖИВ И НА ГОЛЕМИ МАЗОХИСТИ МОЖЕ ДА НЕ ИМ ХАРЕСА
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез да се отказват, не е тяхна работа това.
29
1
 
8
 
! Отговори
ПОЛЕТЪТ НА ГАГАРИН преди 3 години
и на следващите космонавти винаги е бил на ръба на катастрофата. Затова подвига им е достоен за поклон и уважение. Там горе няма аварийна лента за спиране
28
1
 
4
 
! Отговори
ПЪТЯ В КОСМОСА преди 3 години
е осеян с много загинали. Нито са първите, нито ще са последните. В авиацията и ракетното дело няма дребни неща. Ако някой си мисли, че високите технологии са панацея и застраховка от жертви много греши
27
0
 
1
 
! Отговори
Bay Hoy преди 3 години
До Космос 954https://youtube/watch?v=YLnRYQmxSy4
26
0
 
5
 
! Отговори
астронавигатор преди 3 години
Кога ще натоварят всичките и на космически кораб и да ги изстрелят към луната , марс или където и да е, само да е по далече от Земята.