ОАЕ пращат първата арабска жена в космоса

Астронавката се казва Нура ал Матруши
10 апр 2021 18:07, Ния Христова
27
ОАЕ пращат първата арабска жена в космоса
Снимка: БГНЕС
Обединените арабски емирства (ОАЕ) днес обявиха, че двама нови астронавти ще се включат в амбициозната космическа програма на страната. В програмата участие ще вземе и първата в света арабска жена астронавт, предаде ДПА.
 
Вицепрезидентът на ОАЕ и емир на Дубай шейх Мохамед бин Рашид съобщи, че астронавтката се казва Нура ал Матруши и има бакалавърска степен по машиностроене.
 
"Обявяваме, че единият от двамата нови астронавти е първата арабска жена астронавт. Те бяха избрани измежду 4000 кандидати да преминат подготовка в НАСА за мисии за изследване на Космоса", написа Мохамед в Туитър.
 
Вторият астронавт се казва Мохамед ал Мула. И двамата ще преминат подготовка в Космическият център "Джонсън" на НАСА в Хюстън, САЩ.
 
През 2019 г. Хаза ал Мансури стана първият астронавт от ОАЕ, прекарал една седмица на Международната космическа станция.
 
ОАЕ вече обявиха, че работят по амбициозна космическа програма, включваща изграждане на космическа станция на Марс до 2117 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сигурно е най-досадната жена на шейха. Да не се връща, както би казал Генерала
16
0
 
3
 
! Отговори
Баровеца преди 3 години
Фереджето отдолу под скафандъра или отгоре над скафандъра ще бъде???
15
0
 
5
 
! Отговори
Крокодила Гена преди 3 години
Всичко идеално и накрая пак се возят на Рсуките космически кораби.
14
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен3това пък какво беше?..Да си чувал за Валентина Терешкова?
13
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До някойЗнаеш ли,ние направихме една груба грешка:-Антропоморфизирахме БАБУИНА от Банкя.Тоест,опитахме се да придадем ЧОВЕШКИ качества на един ПРИИИМАТ...По принцип не е особен грях,защото всеки греши..Но да повтаряш една и съща грешка в продължение на над 12 години,това ..клони към патология..
12
0
 
4
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 9 (ПроСоТо)Мисля, че нашето падение както казваш е безспорно, тоест това е добре известно на всички и няма какво да го коментираме или оспорваме.Единствено нашият премиер-слънце другарят Бойко Методиев Борисов казва обратното - тоест че ние сме за пример на цяла Европа! Ние най-добре управляваме пандемията, нищо че сме на едно от челните места по смъртност.Ние ловим снежинките през зимата още преди да паднат на асфалта, и т.н.И пак, падението ни е безспорно!
11
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До някойняма две мнения по тоя въпрос!..забележката ми визираше НАШЕТО падение,а не политиката на арабистанците!..Те рядко са били ..."неориентирани"..
10
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 9 (ПроСоТо)Смятай, че към настоящия момент "арабеските" имат много жени пилоти на бойни изтребители. Пилоти жени има не само в арабските страни, но и в ислямски държави като Пакистан.
9
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
мамкаму!..Не мога да си спомня коя година беше,но "при Живков и Варшавския договор" ние бяхме едни от първите НЕРУСКИ страни,които имаха космонавт :-Мустакатия ловчанин Георги Иванов и по-късно "безпартийния" млад Александър Александров....Колко МЪТНА вода изтече от тогава?..Та сега и арабеските,които смятат жените за "второ качество" същества,са турили дамата на космодрума....Правете си извод ДО КЪДЕ ПАДНАХМЕ!.."Мутрьо:-"Пак ги бихме на изборите"...да се смее ли човек,да плаче ли..
8
0
 
0
 
! Отговори
Като преди 3 години
Бях малка една пуйка ме гонеше по двора да ми вземе филията с лиутеница
7
0
 
0
 
! Отговори
Постановчик бе преди 3 години
Хитреца
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С бой ли са я накарали да се качи?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката виждаме стар модел "Союз ФГ", а пишат за астронавти.Вчера писаха за космическия кораб "Ю.А.Гагарин", а на снимката беше "Дракон".Нарочно ли грешите? И ако Да, грешките по Фроид ли са?Или толкова ви е капацитетът?
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ОАЕ вече обявиха, че работят по амбициозна космическа програма, включваща изграждане на космическа станция на Марс до 2117 г."Дано да сме живи да я видим.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално.Руснаците първо пратиха кучета в космоса.Американците, шимпанзе.Арабите пък жена..
2
2
 
8
 
! Отговори
Умни са шейховете преди 3 години
К'о става Ве братчеди? Нали щяха да рупат пЕсък арабите? Виждате ли колко е важно да има приемственост в това кой държи парите в една държава. Там властта се дава на шейхове учили в Кеймбридж и в МГУ, хора с по-три-четии езика. Ние май ще си останем с двамата космонавти и сигурно първата и последна българка в Космоса ще остане Валя Балканска. Чак след 100г, ако има редовни полети може да има друга.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека пластичните операции, мъж да мине за жена, започнат сега!