От Helpbook: Зелени площи, превърнати в сметище, а до тях пасат крави

И още сигнали - кърлежи, неподдържани градинки, опасна пешеходна пътека...
11 май 2021 18:30, Анисия Иванова
16

Снимка: Helpbook

Сред получените сигнали в платформата на Helpbook.info ни направи особено впечатление такъв за отвратителното състояние на зелените площи на излизане от Столицата. Снимките и видеото са красноречиви, но ето какво разказва нашият потребител: "На прикачените снимки и видео може да видите как зелените площи около търговския център на "Ботевградско шосе" 525, до Джъмбо са превърнати в сметище. Абсурдното в ситуацията е, че тази площ е оградена с електропастир и в нея са затворени за паша крави. Освен че гледката е грозна и се касае за замърсяване на околната среда с битови отпадъци, създава се и опасност за живота и здравето на затворените животни, които могат да погълнат от боклуците“, пише в сигнала.

Сигнализираха ни и за безхаберие в район „Сердика“, касаещо поддръжката на тревните площи. Напаст от кърлежи, еднометрова растителност, изпочупени пейки, липса на кошчета и боклуци пръснати навсякъде - молбата е да се вземат спешни и адекватни мерки. „Жените, които уж трябва да метат улиците и градинките се събират на групички и си пият кафенцето на пейките в градинката, без да почистят абсолютно нищо, дори си хвърля тбоклуците там. От няколко години моето семейство почиства точно тази градинка, косим тревата и пръскаме срещукърлежи, но затова ли плащаме“?

Друг наш потребител алармира за опасен завой в район „Оборище“. След поставянето на ограда е нарушена видимостта към преминаващите на скорост по булеварда автомобили, което излага на риск такива, които се включват в него. Молбата е да бъде намерено техническо решение оградата или да бъде преместена, или височината и да бъде намалена.

В същия район се намира опасна пешеходна пътека, на която е необходимо да бъдат поставени пластмасови цилиндрични тела, за предотвратяване на паркиране на автомобили в близост, тъй като по прилежащия булевард автомобилите се движат със скорост и има затруднена видимост за пешеходци, навлизащи по пешеходната пътека, особено деца, които влизат в парк Заимов.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да дадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до институциите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Колкото са виновни хората за замърсяването, все пак е повече от различните институции. Защото не институцията разхвърля ***, а човека. Обаче за конкретни лоши решения, като оградата на паркинга пред община Оборище, си е 100% грешка на общината, защото оградата можеха да я монтират до самите паркоместа и да се вижда добре пътя. Питайте Милова от СГО дали и пука, че е оставила оградата там.
13
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Това са боклукомелачки с дизайн на крави...
12
1
 
5
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
И после пием мляко с микропластмаса. В България няма чиста почва. Където и да съм ходил из нивите, все намирам стърчащи полузаровени от плуговете бутилки от Фанта, Каракачантички и торбички от прахосмукачки. Там никнат родни, чисти и хубави пшеница, царевица и жито! Или поне така се успокояваме.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от другата страна на околовръстното Обеля крави и до магистралата крави - Яж народе "био" с олово и живак от "реномирани" ферми !
10
1
 
5
 
! Отговори
Професор Пръц преди 2 години
Швейцария на Балканите...
9
4
 
6
 
! Отговори
Каунландия преди 2 години
Така е в радевата държава!
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо Радев и калинките му от правителстеото спят и не са изчистили?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте в Тубата - Отровният кръг (2015)
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете вноса на отпадъци от чужбина и особено на отпадъци от държави от извън ЕС!
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3. Слабо си информиран. Първо Кремиковци бълеаше отрова в Соф. Поле. ЕС ни помогна фа го спрем. Второ лозовите масиви не се подържаха тъй като няма кой да работи. Ако работи някой лозе той е частник. Субсидиите самного , но се оказват и малко. Пак няма кой да работи.ик
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Софийското поле си е едно големо село, просто там е столицата :))) Допреди Освобождението са били 10 к градче или село, както искайте го разбирайте :))
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли учудени. Когато пиша че Мутроландия е превърната в Коч..ина никой не вярва. Това което виждате на снимката нищо не е. Има и по страшни места където се идхвърлят и отровни отпадъци. А колко подородна земя пустее бедна ви е фантазията да си го представите.А бибитко иска да го обичате. Играе по кава.ла на еврог..йците и ни унищожава безвъзвратно. Стигнаха до там че предложиха стотици хиляди евро да си унищожим лозовите масиви. Представяте ли си каква наглост и безочие са евро.гейците.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До1 не е така. Кмета ненси е в час. Както и администрацията му. И така по веригата от централната влсст на Общината.
1
6
 
0
 
! Отговори
Край преди 2 години
Ааа да това го направи ББорисов