Марсоходът „Чжужун” измина 400 метра на повърхността на Марс

Марсоходът кацна успешно на Марс на 15 май
Обновена: 12 юли 2021 16:38 | 12 юли 2021 16:38, Ния Христова
18
Марсоходът „Чжужун” измина 400 метра на повърхността на Марс
Снимка: БГНЕС
Марсоходът "Чжужун" е изминал над 410 м. на повърхността на Червената планета, съобщи Китайската централна телевизия, предаде БГНЕС.
 
"Към 20:00 часа на 11 юли, марсоходът „Чжужун” е покрил 410,025 м. и продължава да работи при нормални условия".
 
Автоматичната междупланетна станция "Tianwen-1" направи успешно кацане на Марс на 15 май. На 22 май „Чжужун” успешно слезе от платформата за кацане и започна да изследва почвата, йоносферата и климата на планетата.
 
Марсоходът ще работи 92 земни дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Вижте колко километра е изминал щатския марсоход преди повече от две петелитки, преди да упоменавате 410 метра. ;)
14
1
 
2
 
! Отговори
Загрижен преди 2 години
Най-необразованите са най-агресивни в налагането на позицията си, беше казал някой!Чета волни излияния за измама с междупланетните апарати и продължавам да твърдя, че същото невежество, пратило на кладите най-будните умове продължава да господства сред масата хора...Да ни е честито новото хилядолетие!
13
2
 
0
 
! Отговори
от Сибир преди 2 години
Минали 100 години от събитието, не могат да го преразкажат кратко.... Да го бяха нарисували някак, по щях да повярвам, че се е случило. Но това явно и за документна снимка никога не е ставало.
12
7
 
4
 
! Отговори
11 преди 2 години
А кога тоя Чу-Гун ша отиде да са снима с краварското знаме (ако не го е отнесъл характерния за Луната лунен смерч)?
11
6
 
3
 
! Отговори
Ей плебеи преди 2 години
Все ви лъжат! Отворете очи, света не е това което ви казват!
10
3
 
5
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Тази история е за същия електорат от хора, дето вярва, че един милиардер-евреин-психопат, който от години има идея-фикс да намали населението на света, е инвестирал във специална терапия, наричана ваксина, която ще ги спаси от супер смъртоносен вирус.
9
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен..Добре,но защо не ни показват "оригиналната","по-голямата" снимка, я "изрезват"?..Защо?...Все пак това са епохални снимки,НЕ са снимки за "лична карта",където само лицето трябва да се вижда!..?!
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТоТърсиш някакво теле под вола. Съвсем елементарно е от по-голяма снимка да изрежеш по-малка, която изглежда подравнена и добре композирана.
7
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
..-Добре,снимката е "от кота нула"..Да приемем,че марсохода е "Оставил камера за да си направи селфи"...Обаче как е успял да постави камерата така,че да се получи такава добра композиция?...И друго:-Аз НЯМАМ и НЕ мога да имам КАТЕГОРИЧНО мнение по въпроса,защото ВСИЧКО,което ни се ПОДНАСЯ,ние НЯМА КАК да оборим,или потвърдим!...Просто "размишлявах на глас"../важи за всички,не само за китайците!!!/....Изключително наивно е да се приемат нещата 1:1 БЕЗ да проявим дори и минимална доза съмнение!
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до ПроСоТоСнимката не е илюстративна. Марсоходът е оставил камера на земята и след това се е отдалечил, за да си направи селфи. Районът е равнинен, а снимката е направена от много ниска точка и затова всичко изглежда равно.
5
0
 
7
 
! Отговори
до ПроСоТо преди 2 години
Не се пали толкова, снимката е илюстративна. А и защо китайците да не пратят там апарат? Щом индийците успяха преди години за без пари почти, а на американците вече навик им стана. Сега света е глобализиран - кой знае колко ноу-хау ползват китайците от НАСА. А компонентите така или иначе те ги произвеждат, дори и за НАСА.
4
6
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Хм!...Добре,браво,брависимо,адмирации!!!!!..Обаче:-Каква е тая снимка?..От кой е направена?..И защо ЗАД марсохода НЕ СЕ ВИЖДА НИЩО от ландшафта?!..На върха на някоя планина ли е правена?..Или и тия ще започнат като НАСА да ни пробутват каквото решат че "заслужава" "плебса"?!
3
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съмнявам се да е истина. Нещо лъжат тия китайци.
2
1
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
По този повод ще си кръстя магарето у село Чжужун...
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бърза, че чалгарите идват!