Google и Facebook ще пускат само ваксинирани в офисите си

Помещенията ще отворят през есента
29 юли 2021 10:21,
48
Google и Facebook ще пускат само ваксинирани в офисите си
Снимка: Pixabay

Интернет гигантите Google и Facebook ще изискват само ваксинирани техни служители да се връщат на работа в офисите им.

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай обясни, че изискването няма да се прилага за страните, в които ваксината не е лесно достъпна. От компанията обявиха, че ще направят изключение за служителите, които не могат да се имунизират по здравословни причини, предаде Франс прес.

"Ваксинирането е един от най -важните начини за нас и нашите местни общности да останем здрави“, категоричен е Сундар Пичай.

Още по темата
Вицепрезидентът на Facebook Лори Голер обяви в съобщение до медиите, че от компанията ще изискват всеки, който посещава кампусите им в САЩ да бъде ваксиниран. Интернет компанията обяви през юни, че всички нейни служители, които искат да продължат да работят от разстояние, могат да изпратят заявление до ръководството й. Другите трябва да са в офисите поне в половината от времето.

От Facebook планитат да отворят офисите си с 50% капацитет от септември, а нормалната им работа да бъде възстановена през октомври.

В края на март 2020 г. Google затвори повечето си офиси и апелира служителите си да работят от вкъщи.В  сряда компанията отложи отварянето им за 18 октомври. От тази дата приблизително 80% от служителите ще трябва да работят физически в помещенията на компанията поне три дни в седмицата. От Google прогнозираха, че около 20% от служителите ще продължат да работят от домовете си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
21
 
11
 
! Отговори
Бay преди 2 години
техни са си компаниите, те си решават. Който не ми харесва - да напусне.
14
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичай ви майна на всички. Бойкот на фейса и изобщо цялата медия и да видите колко бързо ще изчезне ковида
13
1
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
"От компанията обявиха, че ще направят изключение за служителите, които не могат да се имунизират по здравословни причини, предаде Франс прес." Ерго, за тези, които са ваксинирани но не развият имунитет по здравословни причини, ще се прави изключение. Ех, Ероле, Ероле...
12
4
 
28
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Гледам двама писали вече, колко са велики фирмите им, каква е заплатата им, как нямало да стъпят в офис. Не знам защо доста от IT сектора се мислят за единствени, специални... И в други фирми от други сектори има висок стандарт, високи заплати! Спрете да се изтъквате и да се мислите за нещо повече от други образовани хора, които ходят в офисите, или работят в болници, в заводи, по обекти! А и доста от моите познати IT вече ги върнаха в офиса. Тоя с 9к средна заплата е пълен смях :)
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 123... каза човекът с профил във Фейсбук.
10
2
 
21
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
еми супер, ако работех за Гугъл щях да си остана у дома да си цъкам тъй като не съм вакснат, няма по яко нещо да си работиш от вкъщи, цяла година откарах така с лаптопа в градината и по някоя биричка от време на време...
9
34
 
5
 
! Отговори
Възторжен тип преди 2 години
Браво на компаниите -> бой по антиваксърите!
8
2
 
30
 
! Отговори
я пак преди 2 години
Нормално с толко пари от много отдавна са над закона тея поробители на човешката раса.
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са американски фирми, току виж отиваш на работа и картата ти за достъп не работи понеже си уволнен.
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две от най-гнусните корпорации на света, изобщо не съм учуден...
5
7
 
20
 
! Отговори
до 3 преди 2 години
Да обясним само, че хората отиват в офисите да се видят помежду си, да поиграят тенис на маса или дартс, да обядват заедно. Всички ИТ компании работим дистанционно. Аз, лично, в офис не съм стъпвал от март 2020 и повече няма да стъпя. Офисът ни е вила на брега на морето или хижа в планината. В останалото време- вилите ни до София в полите на Витоша.
4
44
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е топ ИТ компаниите по света да направят точно това. Именно най-високоплатеният сектор в света трябва да даде пример на останалите. Ние сме швейцарска компания, нямаме нито един неваксиниран колега. Не сме някакви lowcost хорица, средната заплата при нас е над 9000лв. и сме предимно с магистратури, има и доста с докторантури. Взимайте пример от мислещите, от развитите хора. Не слушайте панелния бачкатор, таксиджията или сервитьора.
3
2
 
24
 
! Отговори
Какво стана? преди 2 години
Нали щяха да осигуряват дистанционна работа и щастлив живот на подчинените си служители? Щеше да се подобри екологията като се спести ненужното пътуване с коли до работа. Явно робовладелците си искат старата робска офисна схема. Жалко хората трябва да се борят за правото си на дистанционна работа.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то кой иска да се върне в офисите им като могат от вкъщи да работят същото.
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ще можем ли да влизаме в фейса и в Гугъл търсачката без ваксина ? Мразя ваксарите и оная безподобнаМършаБилГейтс