Експерти прогнозират: Смартфоните изчезват след 10 г.

Най-вероятно те ще бъдат изместени от други технологии
20 авг 2021 12:40,
85
Експерти прогнозират: Смартфоните изчезват след 10 г.
Снимка: Pixabay

Смартфоните ще изчезнат напълно само след 10 години. Най-вероятно те ще бъдат изместени от други технологии, прогнозират експерти.

Според тях човек може да бъде идентифициран по различен начин, например чрез лице или пръстови отпечатъци и глас, а информацията може да се проектира върху стена или огледало с помощта на IoT сензор (IoT - "Интернет на нещата").

„Следователно телефонът е отживелица, след 10 години той ще изчезне, ще бъде заменен от нас, хората. И бабата, която е изгубена в центъра на града, няма да има нужда да се обажда никъде: тя може да попита стената „Как мога да се прибера вкъщи?“, А стената ще й покаже маршрута със стрелка”, коментират те, цитирани от БГНЕС.

Още по темата
Според тях смарт устройствата вече са остаряла технология, подобно на имплантирания чип.

По-рано американски учени създадоха устройство, което позволява да се генерира енергия от човешки пръсти. Това е тънка лента, която е прикрепена към краищата на фалангите.

Най -голямо количество електричество се генерира, когато се генерира пот и пръст влезе в контакт с повърхности (пиезоелектричен ефект).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
11
 
! Отговори
Тъпанар преди 2 години
То никой човек не може да разбере какво иска една жена, била тя стара или млада и къде иска да отиде, та представям си една стена, програмирана от някакви ентусиасти каква работа ще свърши
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 60.... Брат ти счупи филмарометъра.
53
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо блокират(заглушават) ДНК ни,естествените ни възможности за пряко общуване помежду си и с твореца,за да си играе рогатия на Бог и да ни загражда в неговия си мехур -вселенка, после НТП ще ни" извисява ",всъщност раздалечава още повече с джаджи,различно поколение,докато се превърнем в самата джаджа.Какъв безкраен упадък!Докога!?
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото ще изчезнат колите с ДВГ след 20г.Иначе с гъвкавите екрани може да се появят с големината на химикалка и снимане като онази джаджа заличител на спомени от Мъже в Черно
51
0
 
20
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 2 години
създаването на една технология е едно нещо, а въвеждането в масова употреба е съвсем различно...
50
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен 0011 преди 2 години
Аз моята баба едвам я обучих да ползва GSM с бутони преди 10 г.. Сега искате да я обучавам да говори със стени?
49
2
 
12
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Абсолютно вярно. Бабата ще си кара самонавигационно аеро устройство и хич и няма да гледа по стените щото ще има до нея някой завъртян обожател... Ех веднъж да стана баба...
48
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами,ако стената попита бабата,дали се е ваксинирала с пета игла ,инак никакво инфо. Народът казва на стената какви управници иска и кой да бъде сменен.Стената,веднага взима мерки и ги дезинфектира. И да, за жената.Покажи ми стеничке ,какво прави мойта ненагледна и... картинка в реално време.
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой видя ли демото - AI Day на Тесла? Или лобито не дава?
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Перничанин Аз мога да ти направя подонно нещо, но ще е прекалено скпо да сложим такива устройства. И безмислено. Толкова ли езор за бабата, да носи един смарт часовник, деот освен че ще и каже къде е ще каже и на семейството и лекарите, ще и отчита кръсново, пулса, кръвната заа и други неща в реално време. Нали се сещаш, че това може да се позлва, за дапредсказва инфаркти часове преди инфаркитте да се случат? Там секунди може да спасят човек,
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това го четох още 2011-а, като разни хора предричаха някакви дизайни на телефоните, дето повече приличаха на коктейл със сладоледена топка и сламка стърчаща от него, ама както и да е ...
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дааа ши въртим на манивелата и ши искаме Мичето да ни свърже с някай.
43
0
 
5
 
! Отговори
Спешно е нужен не преди 2 години
не нужник, а речник на колеги коментиращи!
42
0
 
18
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Изпратили извънземна мисия на земята да видят кое как е. Като се прибрали, ги питали дали има високоразвит интелект. Аааа, има. Едни малки кутийки и нек'ви ииддии.иио.ти ги разнасят насам-натам.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 43 Вие от БАН сте винаги 50 г назад, няма да има нужда да се измиват смартфоните след употребата им за тоалетни нужди, те самите ще се самопочистват и самоароматизират в джоба на потребителя, който ги е уцапал! И никаква миризма или кафяво!
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На хуманитаристите ли да благодарим за човешкия напредък или на инженерите?
39
0
 
7
 
! Отговори
Постсоциализма днес преди 2 години
само талибани ще го премахнат.
38
2
 
5
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
предполагам ще бъдат заменени с холограмни гривни или имплантирани чипове в ръката с холограма, поне натам са тръгнали нещата като гледам ама още тази технология е много скъпа, може да отнеме повече от 10 години докато влезе...
37
2
 
10
 
! Отговори
учен от БАН преди 2 години
Телефоните ще станат много тънки, като хартия. Ще могат да се смачкват в джоба, ще могат да се ползват като носна кърпичка или в аварийни ситуации и като тоалетна хартия и после ще се измиват на чешмата.
36
3
 
11
 
! Отговори
i'm преди 2 години
Ами ще изчезнат разбира се. С тия ваксини и чипове в тях, няма да ни трябват телефони. Ще си комуникираме p2p :DDDDDD