Русия се оттегля от МКС след 2024 г.

Ще правят собствена орбитална станция
26 юли 2022 15:35, Александър Попов
47
Русия се оттегля от МКС след 2024 г.
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Русия ще се оттегли от проекта Международна космическа станция след 2024 г., когато ще започне разработването на своя национална орбитална станция. Това съобщи Юрий Борисов, ръководител на Роскосмос.

„В момента ние работим съвместно с други страни в рамките на международно сътрудничество в Международната космическа станция. Разбира се, че ще изпълним всичките си задължения към нашите партньори, но решението и излизането от тази станция след 2024 г. е взето“, каза Борисов на среща с руския президент Владимир Путин.

„Мисля, че до тогава ще започнем да формираме руската орбитална станция“, добави той.

Според него създаването на руската орбитална станция ще стане основен приоритет за Роскосмос в пилотираната космонавтика. „Ще продължим пилотираната програма в съответствие с одобрените планове. Основните приоритети ще бъдат поставени върху създаването на руската орбитална станция“, каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто нямат пари. Няма и да имат. Първата нация в Космоса бяха. Какво падение - агресивна братоубийствена война и без космическа програма. Победители....
41
2
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Просията започна война, защото за нищо друго не я бива. Ако можеше да пробие с технологии, нямаше да воюва.
40
5
 
12
 
! Отговори
deja vu преди 1 година
СССР,а по-късно Русия имаше орбитална станция "Мир" от 1986 до 2001 г. Беше първата орбитална станция изобщо и на нея са работили 104 космонавти/астронавти от 12 страни. Совалките също имаха полети до "Мир". Щом нещо беше направено преди 36 години защо не и сега?!
39
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-важното е че станцията и космическите им кораби ще си имат тоалетни. А не с памперси като на астронафтите на Елон Мъск.
38
3
 
2
 
! Отговори
масианзеленко юкейя преди 1 година
Джедаите били мюсюлманите на принц Салман от град Джеда в Саудитска Арабия.........ковидпогромите на американската АНТИФА срещу всичко полско са обвинения че СПИН е дело на Збигнев Бжежински
37
4
 
3
 
! Отговори
Мистър СЕНКО преди 1 година
Марк Рюте с кредото си че е позволено да се лъже ще разгроми и джедаите и Дарт Вейдър и ще завладее цялата Вселена..............НАСА,руснаци,монглоиди нямат шансове срещу него......
36
2
 
7
 
! Отговори
Darksideoftheforce преди 1 година
Явно "звездата на смъртта" е почти готова, заедно с китайците я крият зад луната.
35
0
 
5
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Аман от интернет специалисти като тебе
34
14
 
10
 
! Отговори
Ще правят филмчета преди 1 година
И то с доста некадърна компютърна графика, защото и в "Роскосмос" както в цяла Русия предпочитат да "усвоят" парите, вместо да плащат на квалифицирани специалисти. Друго не могат, а и жълтокожите хитреци и бъдещи хегемони на света не ги искат в своята вече почти готова орбитална станция. Затова пък могат да свалят спътници - както винаги ги бива в стремежа да вредят и да унищожават.
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9 Надявай се да не го направят, защото това ще е последното нещо, което ще видиш в нещастния си тролски животец.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 29 Като гледам ти и срудно нямаш, так че къш от тук, че "гроздето е кисело".
31
7
 
2
 
! Отговори
Наска Байконурова преди 1 година
Оня ден даваха холивудсйата продукция за "кацането" на Луната и забелязахте ли как опраскаха Гас Грисъм GG 33 като се опусна да го запишат, че как ще сме щели да стигнем до Луната, като не можем да се чием през една сграда.
30
6
 
14
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Краварите направиха ли батута?
29
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извода от космическата ни история е че обществото не трябва да плаща за скъпа разходка по луната на някой а космоса да се индустриализира . Това става като чъзможностите попаднат в хора с идеи а не във вишисти . На вишиста трябва да се гледа като на отрязан мозък с претенции без реален опит . Справка Киро харварта . Стив Дйобс не е вишист и винаги е казвал че човек трябва да плаща само за нужната му информация а не за вишуу на евронацистите с вишите раси и ,,ценности,,
28
7
 
21
 
! Отговори
Измама 1000% преди 1 година
През 1969 американците "кацнаха" на Луната че даже и се "върнаха" невредими и така няколко пъти до 1972. Пак повтарям от 1969 до 1972!!! Когато най мощния компютър на света беше с размерите на малък апартамент и изчислителна мощност колкото на Нокия 3310. А къде са технологиите сега. Но от 1972г никой не е ходил на Луната??? Самите "учени" от НАСА казват че вече не можели да отидат на Луната защото загубили технологиите и не можели да ги построят отново. А имат годишен бюджет 24 МИЛИАРДА
27
10
 
2
 
! Отговори
Наска Байконурова преди 1 година
До към хаха Това ви е проблемът на вас, вярвате сляпо в лъжите заучавани е институциите по индоктринация наречени училище. Не познавам природноинтелигентен учител, всичките там са зубрачи, първични и дресирани хора, комунисти по убеждения, атеисти и развратници. Всеки втори учител мъж по физкултура - педофил.
26
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е самодостатъчна ще си направи собствена станция, а краварите ще подсмъррчат..Да, да и ще я кръстят Запорожец!
25
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24Как се оттегля като МКС е тяхна ?)))))Толкова и са ти познанията за МКС!Руските модули са не повече от 20% от станцията.Освен американски и руски там има съображения на Европейската Космическа Агенция, Япония и Канада.
24
6
 
4
 
! Отговори
Крумев преди 1 година
Бля-бля-бля пълни глупости.
23
13
 
12
 
! Отговори
Ъх преди 1 година
Как се оттегля като МКС е тяхна ? Е продадоха някои неща но пък да по добре сами да ги видим онези с какво ще летат и до къде хаа ха .