За по-добро бъдеще: Мъск смята, че всички хора трябва да бъдат чипирани

От години той разработва Neuralink
14 авг 2022 21:09, Нели Христова
217
За по-добро бъдеще: Мъск смята, че всички хора трябва да бъдат чипирани
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на SpaceX и Tesla Илон Мъск смята, че всички хора на планетата трябва да бъдат чипирани със специален чип в главата. Това свое мнение той изразява в статия за китайското списание China Cyberspace. В текста той, наред с други неща, разказа защо хората трябва да бъдат чипирани, използвайки неговия стартъп Neuralink.

Преводът на статията е публикуван от Ян Лиу, кореспондент на китайската държавна агенция Синхуа, в неговия блог.

„Neuralink се фокусира върху разработването на технологии за сливане между компютърните технологии и човешкия мозък чрез мозъчни чипове с размер на монета, подобни на преносими устройства като смартфони“, пише милиардерът. И уточнява, че чиповете на Nueralink трябва да бъдат имплантирани в мозъчната кора на потребителя.

Според Мъск чипът ще помогне на хората с увреждания - възстановява двигателната функция на крайниците при хора с гръбначни травми и нарушения на нервната система, а също така ще позволи на парализирани хора да използват мозъка си за работа с компютри и смартфони.

Мъск заключава, че технологиите на неговите компании Tesla, SpaceX и Neuralink заедно могат „да помогнат за постигането на по-добро бъдеще за човечеството“.

През април миналата година Илон Мъск се похвали с най-голямото постижение на компанията му Neuralink до този момент - успешен опит с маймуна с имплантиран в мозъка чип, която може да играе известна игра само със силата на мисълта си. Очаква се следващото клинично изпитание на чиповете да е върху хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човекът е уникално същество и доказателства за това са хората феномени. Те правят всичко това без чип. И според мен тези способности могат да бъдат развити у всеки човек при определени условия. Но никой не иска да работи в тази насока и да прави проучвания. Не е в техен интерес. По-изгодно им е да превърнат хората в роби. А някои дори си мечтаят да са роби, като гледам коментарите по-долу
75
22
 
6
 
! Отговори
Нацепен преди 1 година
КЕФ!!! Обичам бъдещето!!! тогава красивите и готините пичове с плочки като нас ще бъдат и Айнщайновци а тюфлеците ще са вечно сами и бедни така че естествения подбор идва!
74
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нечипираните ще ги скопяват и изпращат в работни лагери, докато умрат в името на чип
73
7
 
11
 
! Отговори
Готин преди 1 година
В природата има само едно правило. Приспособи се и оцелей! Единственото същество, което завижда, мрази, лъже и убива безцелно е човекът. За това експериментът с него се оказа неуспешен. Изпитанията пред човечеството не са случайни. Те са опит за вразумяване и поправка в мисленето и интелекта. Мъск явно ще се опита поправката да бъде успешна преди експеримента да бъде закрит окончателно. (Сигурно мислите, че съм луд!? Едва ли!)
72
1
 
22
 
! Отговори
не, мерси! преди 1 година
ти ако искаш, дай теб да те "чипосват" и в гъзo. А между другото, какво се случи с чипираната ***, която играеше на видио игри? Адски нотки, смърт...
71
1
 
13
 
! Отговори
111 преди 1 година
Mогат да си ги завират където искат. Мен тва кво ме грее?
70
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най якото е че и тоя му пеоект ще св сгромоляса с гръм и трясък както рякетите му камиона му и тунелът му
69
3
 
33
 
! Отговори
106 преди 1 година
Аз съм млад и не съм му никакъв фен. Тия чипове да си ги завира отзaд.
68
6
 
37
 
! Отговори
Иронията е... преди 1 година
Иронията е, че младите са му фенове и са чели книги за него. Мислят го за много умен и спасител на човечеството, щото щял да пуска нет със Старлинк. Истината е друга. Това е подставено лице и инструмент в ръцете на елитите. Слава Богу, плановете им няма да се получат. САЩ ги чака голям глад и гражданска война.
67
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Направо започва да вярва човек в тези уж врели-некипели истории за чипиране с вакцините против ковид. Иначе как ще накараш доброволно да се чипира здромислящата част от населението? Макар че именно мнозина критично мислещи хора пропуснаха този експеримент върху себе си.
66
1
 
15
 
! Отговори
bl преди 1 година
До Анонимен"Представи си, че имаш същите човешки умения, но подсилени с милиарди изчисления в минута, инстнанен достъп до всякаква информация и възможност да складираш всичките си мисли..." Няма нужда да си представяме. Такива хора съществуват и сега. Наричат ги "аутисти".Човешкият мозък има огромни възможности, по-големи от всеки супер-компютър, но колкото повече се активира изчислителната мощ на мозъка, толкова повече се губи човешките способности за общуване и нормални чувства.
65
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз искам чип, да ме значт къде съм, да мога да плащам безконтактно, да си следя крувното и захарта на телефона, да си следя всички витални показатели.
64
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз смятам, че Мъск трябва да бъде публично одран и поддържан жив до завършване на дрането. После да пускат видеото на всеки който иска да чипира други хора освен себе си.
63
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Трябва да даде личен пример.
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук е пълно и истерясали неудачни мишки с енергия на пенсионер
61
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щете нещете мишки *** това е за съжаление бъдещето без значение от коя част на земното кълбо ще дойде първо.
60
32
 
4
 
! Отговори
Divide et impera преди 1 година
Какво се плашите от чипиране, бре? Ако нямате какво да криете, защо да не се чипирате? С чип по-лесно ще ви намерят, ако се изгубите някъде. Няма да има нужда да си носите лични карти. Ще играете на телефона си направо с мисълта си. Колата ви ще отваря вратата си сама, само като доближите. Искате, неискате, като излезе закон, всички ще се чипирате, както сега давате отпечатъци за лична карта без да протестирате.
59
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яко го хапят щъркелите в главата този умник. Нека изпървом се чипира мозъчно сам и после да предлага на другите! Или да започне от децата, майка си и всичките му познати, да чипира и себе си трикратно за по-сигурно. Да се върже с ИИ и да получава "факсове" от мрежата директно в мозъка ако му е останал!
58
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мри пластмасово лице гнусно.
57
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чипа същият ли е който уби маймуните и починаха в ужасни мъки. Ако е такъв веднага да се чипират всички.