Най-накрая: Мъск купи Twitter и уволни цялото висше ръководство на компанията

Той купил социалната медия по хуманни подбуди
28 окт 2022 07:11, Нели Христова
71
Най-накрая: Мъск купи Twitter и уволни цялото висше ръководство на компанията
Снимка: БГНЕС

Илон Мъск завърши късно снощи придобиването на Twitter на стойност 44 милиарда долара и първата му работа беше да уволни висшето ръководство на компанията, което обвинява, че го е подвеждало за броя на спам акаунтите в платформата, предадоха световните агенции.

Мъск уволни главния изпълнителен директор Парадж Агравал, главния финансов директор Нед Сегал и директорката но правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде.

Агравал и Сегал са били в централата на Twitter в Сан Франциско при финализирането на сделката и са били съпроводени до изхода, казаха запознати източници.

За момента милиардерът не даде яснота как ще осъществи големите амбиции, които беше очертал за бъдещето на влиятелната социална медийна платформа.

Главният изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили "Тесла" каза, че иска да "победи" спам ботовете в Twitter, да направи алгоритми, които определят как съдържанието бива представяно на потребителите и да не допусне платформата да стане средище на омраза и разделение, дори и при ограничена цензура.

Засега Илон Мъск не е дал подробности как ще постигне това и кой ще управлява компанията. Той каза, че има планове да съкрати работни места, хвърляйки около 7500-те служители в Twitter в неизвестност за бъдещето им.

Вчера най-богатият човек в света каза още, че не купува компанията, за да спечели, а по хуманни подбуди. Той влезе в офиса на компанията с мивка в ръце.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Паци преди 1 година
?
41
3
 
7
 
! Отговори
Ханко Брат преди 1 година
44 милиарда долара са 5 АЕЦ Белене построени от-до,ако иска да си троши парите можеше да е у нас
40
2
 
10
 
! Отговори
Перниканец преди 1 година
Браво - заслужаваха го. Беха големи калъфи.
39
0
 
6
 
! Отговори
до мъската и тези преди 1 година
до мъската и тези с фалшивите профили. от 5-10 години има колкото искаш сайтове за купуване на лайкове, фенове и тн, цените са смешни, за 1000 долара правиш профил с 50 хил последователи, верно некачествени, но 50 хил. ще развали масрафа на индийските бизнеси сега ;)
38
5
 
3
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
В Туитър нямало да има повече цензура и ботове които да контролират публикуваното съдържание и да влияят на мнението на потребителите ......... бухахахаха . А дано, ама надали. Блаженни са вярващите . Както е казал един вЕрващ в Госпуд Бок .
37
4
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
тоя се опитва да пунктира кирето и кокорчо, ама прокуратурата от Вирджиния, може да му обърка сметките
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като млекодайната крава, остарее и спре да дава мляко я изпращат за клане.Следвайте събитията а не мечтите си.Живейте в реалността а не във въображението си.Човек и добре да е живял,един ден умира.Въпросът е дали ще остане с името си във вечността или след"двата кубика пръст",ще бъде забравен начаса. Живей така, че да си полезен за себе си и за другите,а не презиран от всички.
35
3
 
5
 
! Отговори
Q преди 1 година
До Q тъпанара.. Вие сте потвърждение за бг ген, то ако зависеше от количеството на населението, то главата на управлението щеше да е китаец).Китай и Индия щяха да са световни шампиони по футбол , а и в другите области да са #1, нали?, по-вашата версия. Вие сте тотал потвърждение за бг ген.
34
0
 
11
 
! Отговори
Х417 преди 1 година
Да влезе в нашия парламент с една мивка, после прокоратурата и така да обикаля с тая мивка 3 дена из институцийте докато всички изтекът в канала......
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха скоро гледах един документален филм по НВО за фалшивите профили и как с две ПР-фирми и няколко хиляди купени профили ставаш известен и влизаш в бизнеса на "инфлуенсърите"
32
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя *** е много дразнещ, но руснаците ще видят сметката на сателитите му и ще го фалират.
31
1
 
4
 
! Отговори
Някой към 29 преди 1 година
Прав си. Тук в Германия е много модерно да те питат каква ти е мечтата, каква е твоята мечтана работа и хоби. Ти трябва да имаш и да ти е цел. Демек зомби под налягане. Аз не живея в мечтаният мой свят. Той е недостижим. Там ще бъда сама според критериите на другите. Така, че понеже съм на планетата Земя живея в реалността. Мечтата е бягане от реалността и много пъти постигането и е разочаровало. Мечтата и модерните методи са за надъхване на орди от *** плиткоумни психо луди...
30
0
 
8
 
! Отговори
До хе хе преди 1 година
Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му.
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Африка децата гладуват,броя си купил Клюкарник. Да ти имам подбудите.....
28
1
 
1
 
! Отговори
Някой към 26 преди 1 година
Това което разбрах тук в Германия е, че тези който са конкуренция по един или друг начин биват подтискане, пренебрегвани, унижавани и т.н. от сорта неща за да не им се даде шанс. Шанс за който има цяла орда от *** избиващи се за него. И в Германия ни подценяват много и игнорират под една или друга форма. За добър ръководител и лидер трябва и да познаваш хората и да направиш екип и добра работна среда да са доволни от всички страни. Хората който си заслужават не искат този шанс с ***. Бягат.
27
5
 
0
 
! Отговори
Q тъпанар преди 1 година
При 1.4 Млрд. население, индийците имат само двама висши мениждъри...!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами космическите директорски преференции в акции ,бонуси обещетения..уволнил ги е като им препълнил и банковите сметки..- пенсионирал ги е като е платил милиарди за нещо което има някаква изкуствено абсурдно надута виртуална стойност..- и няма продаване ...само и само да му вземат парите - реално пари на вятъра..а в реалната икономика дори и в щатите би създал хиляди работни места ,заводи,реално производство с реална добавена стойност и ефект за хората и неговия джоб също така..
25
0
 
8
 
! Отговори
хе хе преди 1 година
Умните имат планове, а другите имат мечти.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако я закрие ще направи най -добре.
23
8
 
4
 
! Отговори
да преди 1 година
ненормалник