Мета предвижда да съкрати хиляди свои служители

Компанията притежава Фейсбук и Инстаграм
7 ное 2022 08:38, Елка Василева
22
Мета предвижда да съкрати хиляди свои служители
Снимка: архив, БГНЕС

Компанията Мета, притежаваща социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм, предвижда да съкрати хиляди свои служители още тази седмица, предадоха световните агенции, като се позоваха на публикация на "Уолстрийт джърнъл".

Още по темата
Към 30 септември Мета имаше над 87 000 служители по целия свят. Но резултатите й от последното тримесечие бяха разочароващи и тогава шефът на компанията Марк Зукърбърг спомена, че персоналът й няма да бъде увеличаван до края на 2023 г. и дори намекна, че той ще бъде намален леко.

Според американското издание планът за съкращения ще бъде обявен в сряда и няколко хиляди служители ще бъдат засегнати от него. Това ще бъде и първи подобен план в историята на гиганта на социалните мрежи.

Миналия петък съкращения обяви и Туитър.

За третото тримесечие нетната печалба на Мета се стопи на 4,4 милиарда долара, което е с 52 процента на годишна база.

Още в началото на годината Мета призна, че мрежата й Фейсбук е изгубила потребители. А големите инвестиции за изграждане на метавселена не успокояват вече инвеститорите, които се съмняват, че компанията ще извлече значителни ползи от тази паралелна вселена.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
13
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 1 година
Аз нямам фейсбук. Изобщо защо на някой му хрумва да живее виртуален живот при положение че има истински живот. Това са хора с гумени кукли вместо гаджета, пиещи безалкохолна ракия и шофиращи електрическа тротинетка. Хапващи пържола от соя, пушещи бездимни цигари на ток. Значи ако ме видите да си го пъхна във вътрешна гума на тир, елате ме пребийте.
18
0
 
12
 
! Отговори
investor преди 1 година
Меринджеите взеха да дават фира. Идва криза .
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нема нема пъ зацикли за ябълка да не говорим
16
2
 
4
 
! Отговори
Смяна в USA преди 1 година
Смяна на правителството и шпионската мрежа се 'оптимизира' а?
15
3
 
4
 
! Отговори
Мислиш ли? преди 1 година
До Анонимен: "IT сектора си отива" - ама на място с по-богата паша! Соц мрежите издоиха млекодайния до битък, местим се нататък - дрончета и сателити!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от ден на ден фийса става все па тууп,няма да се учудя след някоя друга година да изчезне напълно
13
3
 
2
 
! Отговори
Мета е Менте преди 1 година
Поредната кражба от доста години е развивана идея от Second Life за виртуални светове, аватари и др. Единственият проблем е че все още е твърде рано за виртуалната вселена. Все още няма достатъчно наистина бърз високоскоростен Интернет и нови по-мощни компютри с бързи чипове за видеографика.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фейсбук беше социалната мрежа на предходното поколение. В последствие беше изместена от инстаграм, а понастоящем и инстаграм губи популярност за сметка на тикток. Нормално да има отлив защото статоро поколие си отива, а млад човек няма да си направи профил у фейсо, защото просто няма време от тикток.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей големи фантасмагории с тия фейсбуци., мета вселени и какво ли не още. Китай реве за ориз, а тия си играят на дигитални платформи.
10
1
 
4
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 година
Ако, случайно решат да започнат от ЦЕНЗУРИТЕ, може и да оцелеят.
9
2
 
3
 
! Отговори
4 преди 1 година
Здравейте - виждам, че коиментарът ми има основно негативни мнения. Ще помоля някой, който не го харева, да ми каже ... защо? Кое не е вярно? Че думата мет,означава смърт? Че не е същото, като да си кръстите компанията "Umriala"? Не, не казвам, че НАРОЧНО я е кръстил така, а че е ЗАГУБЕН. На този човек доверявате разговорите, инфромацията за връзките, интерестира, политическите си обеждения и прочие?
8
0
 
11
 
! Отговори
От 6,7 преди 1 година
Ха! Кой бот не ми харесва коментарчето :D - Некоя зукнато ще да е, което още вярва, че зукерчо е добър и мил човечец, който безкорисно е искал, да свърже света, а днес се бори за права и свобода на словото. "Блаженни са невежите", предполагам.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой норамлен е все още "фен" на Фейсбук, нека ви кажа, как агентите им предлагат реклами на фирмите ни - "Представете си, че има някое момче, за кеото знаем, че ще изпадне в депресия, защото сме засекли, какво харесва, че се е разделил с приятелката си, знаем в какви сайтове влиза (провечето FB Pixel) и ние може д аму предлагаме съдържание, кеото да го предразположи ... към рекламта на вашето хубаво кожено яке, да го накара да се почувства готин"
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако GDPR затегне примката още малко, ще ги обеси.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хм - Уж продават рекламно "място", но също така продават лични данни и политическо влияние, понякога и на враждуващи страни :)
4
1
 
7
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Всъщност те какво правят?
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зук е проспал часовете по иврит. Мета означава "мъртва". Все едно бyлгарин да си кръсти компанията "Umriala".
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тъмната мрежа могат лесно да се научат да бъркат МЕТАмфетамини съкратените и да започнат собствен бизнес.
1
3
 
24
 
! Отговори
До Асан преди 1 година
Ако Мета фалира, къде ще си публикувате снимките от гей прайда?