Островът на изкушението. Ден първи.

Любов vs Изкушение!
1 ное 2007 22:59,
43
Островът на изкушението. Ден първи.
Островът на изкушението

1 ноември – Ден на народните будители. Нова телевизия започва реалити шоу, обявено за най-скъпото и най-луксозното. В него основната цел е 22 красиви мъже и жени да изкушат членовете на 4 влюбени двойки и от последвалите интриги, триъгълници, петоъгълници и прочие геометрични фигури да се заформи възходящата крива на рейтинга и прилежащите му рекламни постъпления. Изобщо ноември тръгва много будителски и възбудително. Гарниран с реклами на инструменти за вода, двойки сандвичи по 2 лева и “Задръж тапата!”.

Ако трябва да сме географски точни, “Островът” е заснет на полуостров, но това не е толкова важно. Мексиканският полуостров Юкатан е достатъчно далечен и непознат, за да накара отрудените зрители да потърсят в екрана лек срещу настъпващата зимна депресия.

В първото издание на новия за нас телевизионен формат водещият Витомир Саръиванов и психологът на продукцията, и ръководител на кастинга, Ани Владимирова представиха четирите двойки.

Двойка 1

Александър, 35г. и Антоанет, 31г. Заедно са от 12 години.

Той е богат бизнесмен. Занимава се с търговия и недвижими имоти. Тя пък е дъщеря на бивш министър и много се страхува да не развали фигурата си. Любовта им пламва 2 години след запознанството. Преди 6 години Александър прави предложение за брак, което тя отхвърля. Във видеовизитката ги виждаме в скъпи коли. На почти всички кадри той е костюмиран, а тя признава, че му е изневерявала. Миналата пролет се разделят за известно време.

Коментарът на психоложката Ани:

Антоанет не е чак толкова широко скроена. Тя го води на острова, за да има коз, за да изчисти съвестта си. Той пък не може да се раздели с нея и търси повод за това. Във връзката им има умора, инерция. Видяхте ли какви остри реплики си размениха във видеото преди малко? Това не е сценарий. Те не знаеха, че в заведението има камера, която записва. Връзката им е съшита с бели конци. Можем да обобщим тази двойка с израза “Богатите също плачат”.

Двойка 2

Росен, 29г. и Цвети, 23г. Заедно са от 2 години.

Той  - строителен предприемач и сам признава, че има голям недостатък – богат е. Тя е танцьорка в нощен клуб и завършва образованието си в Техническия университет. Любовта им е от пръв поглед. Малко след запознанството те купуват бутилка вино и прекарват следващите два-три дни в леглото. Миналото лято обаче той имал кратка афера и последвали скандали. Сега тя му е простила, но “Искам да направя сравнение, колебая се, понякога ме лъже”, докато Росен признава “Искам да имаме деца”.

Коментарът на психоложката Ани:

Проблемът е, че те двамата говорят на различни езици. Дори живеят в различни часове на денонощието. Той работи през деня, а тя вечер. По едно време за малко да се откажат от участие в шоуто. Те са изплашени и ако някой от тях изневери, ще го направи от несигурност.

Двойка 3

Филип, 23г. и Милена, 24г. Заедно са от 2 години.

Той е манекен. Участва в ревюта и рекламни клипове, но няма постоянна работа. Много е запален по моторите. Тя е асистент в агенция за недвижими имоти. Ето какво разказват за запознанството си.

Милена: “Бяхме се запознали и много го харесах. След време се видяхме в едно заведение, но той не ме позна. Аз направих първата крачка”.
Филип: “Идва тя при мене и аз й викам сори, маце, ама не те помня. След 1 месец заживяхме заедно.”

Милена се притеснява, че той няма цел в живота и тъпче на едно място. “Не обича да работи”. Попитан защо иска да участва в шоуто, Филип отговаря “Да видя дали тя ще устиска, мен манекенки не могат да ме изкушат”.

Коментарът на психоложката Ани:

Милена е почти като майка за Филип. Тя се държи по-зряло и не се учудихме, когато при интервютата сподели, че майка й е починала рано. Милена приписва на Филип своите надежди. Има много илюзия в нейното възприятие и мисля, че тази илюзия може да свърши тук, на острова. Когато една от изкусителките го видя на записа, каза “А, този го познавам. Опитваше се да ме сваля преди няколко дни”.

Двойка 4

Андрей, 36г. и Кристина, 21г. Заедно са от 3 години и 4 месеца.

Бургазлията Андрей обича да се гмурка и да ходи на лов. Той е първият мъж в живота на Кристина, която работи като страньор във вестник и мечтае да стане дизайнер. Казват й Кики.

Андрей: “Знам я от малка. Играеше на ластик зад блока. За да ми привлече вниманието, надупчи гумите на колата ми.”

Кики споделя, че е била много “привлякана” от сините му очи. Много е ревнива и проверява всичко - джобове на дрехи, бележки, телефони... Намира доказателство за негова изневяра и се изнася от жилището му. При представянето си Андрей показва белег на ръката и ухилен до уши казва “Много бой и кютек ям от нея. Искам да й покажа, че мога да не изневерявам, само да не мрънка”.

Коментарът на психоложката Ани:

Мъже като него търсят момиче, което да ги обожествява. Те са типичната балканска двойка, където той е компетентен по всички въпроси и всичко му е позволено, а тя го чака вкъщи и ревнува.

Това са четирите двойки – главните герои в шоуто. От утре мъжете ще заживеят в курорта “Есмералда” заедно с 11 изкусителки, а четирите жени ще съжителстват в курорта “Диаманте” с 11 атлетични мъже. В тази игра няма парична награда. В хода на шоуто обвързаните мъже и жени ще номинират изкусители, които трябва да напуснат острова. Почти всеки ден ще се провежда така наречения „Огън на откровението”, когато обвързаните ще научават какви ги вършат техните половинки. Ако някой от тях свали гривната си (нещо като брачна халка, която слагат в началото на играта), това означава край на връзката с любимия до скоро човек.

35-годишният водещ Витомир Саръиванов има телевизионна изява още през далечната 1976 година, когато участва в детския сериал „Мери Попинс”. Играе и в суперпродукцията на киностудия „Бояна” – „Константин Философ”. Там той е малкия Константин. Това изглежда е било достатъчно, за да има Витомир по-изразително лице от прехвалената звезда на Народния театър Владо Карамазов, който в Сървайвър се държи като мумия.

В момента Витомир работи в българския клон на Eurosport, където коментира футбол, фигурно пързаляне, хокей на лед и кърлинг.

На (2 ноември) ще бъдат представени 22-а изкусители. Засега е ясна една от прелъстителките – Калина от Пловдив, която е корица на новия Playboy. На 8 ноември тя навършва 21 години.

Това, което можем да признаем на шоуто, е очарователната откровеност на неговия формат. На всички е ясно, че главната цел на Биг Брадър е същата. Колкото може повече интриги и любовни разлъки, но “Островът” поне си го признава.

Днес учениците така и не почувстваха празничността на 1 ноември. След като не си ходил на училище 45 дни, не можеш да се зарадваш на един официално неучебен ден. Да видим дали така ще ни подейства и новото реалити. От доста време гледаме екзотични острови по bTV и дано най-скъпото шоу не се окаже механичен сбор от ландшафта на Сървайвър и битовизмите на Биг Брадър.

Между другото, подзаглавието на продукцията е Любов vs Изкушение. Карайте колите си с включени фарове, защото от 1 ноември ситуацията на пътя е КАТ vs. Изключени светлини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
777 преди 16 години
аз мисля,че островът на изкушението е тъпо предаване, защото те чрез това шоу не искат да покажат на хората, че има и връзки които не оцеляват,а искат да спечелат някоя друга пара
41
0
 
0
 
! Отговори
Krasimira преди 16 години
ostrovat na isku6enieto e edno nerealno za men predavane za6toto kakqv e smisqlqt da se razdelia edna dvoika kogato tq sama si e re6ila tova.
40
0
 
0
 
! Отговори
Красимира преди 16 години
това е много гадно
39
0
 
0
 
! Отговори
софия преди 16 години
много глупости показват
38
0
 
0
 
! Отговори
маги преди 16 години
предаването по нова телевизия е доста посно и жените особено най -малката е доста глупава.това не може да са реални отношения тези двоики някък си не се познават една друга и си нямат никакво доверие .влюбените хора истински си имат повече оверие един към друг.
37
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Епа я баце,и на мене ич не ми аресва тава предавание.Млого е тъпо. Незнам от къде ги намериа тиа попаре?Да ги маинят от екраня!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
georgi georgiev преди 16 години
какъв е смисъла на това "шоу" така и не мога да разбера а не искам и да разбирам!!!! явно в някои хора мислят че от всичко може да направят шоу ама не сме пък толкова прости и ограничени че да ни задръстват с такива глупости....... а народа гледа ли гледа.......и е "щастлив и доволен"
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ПАРИ, СЕКС, ИНТРИГИ - такъв е живота
34
0
 
0
 
! Отговори
megi преди 16 години
Какви са тези изкусителки и с какво могат да те изкушат?Да олекнеш с 100лв ли? при полужение че вече има и по евтини,такива резили,такива долнопробни саштества,ми да ходиат в XXL да се снимат какво излагат циала България.То островат на изкушението е предаване в световен маштаб-но защто не погледате малко ккаво става в Света-такива гюбрета ли има?
33
0
 
0
 
! Отговори
XXX преди 16 години
Аз не съм много вярващ но все пак се имам за християнин. Да се опитваш да развалиш една любовна връзка за да спечелиш пари (говоря за Нова ТВ) ми се струва върха на пошлостта и *** атака срещу християнските ценности, промиване на мозъците на тинейджерите, възпитание в безнравственост. Изобщо шоу за хора с чалгаджийска култура
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
маке им трън на тие *** и ***, да ги *** слоно в гората, *** и пущиняците, а Нова тв се излагат, нивото им падна супер много
31
0
 
0
 
! Отговори
aylin преди 16 години
e naistina malko se gubi smisala no pik namen mi dopada
30
0
 
0
 
! Отговори
иваня преди 16 години
най-извратеното предаване на тази що годе добра тв - събират мъже и жени и чакат кога ще се нае,,,т та да гледа народа чист публичен дом ,,,паднахте ми в очите
29
0
 
0
 
! Отговори
nablyudatel i `itate преди 16 години
"...вече няма любов, а - само пари и секс...И в политиката е така. Вече няма борба между идеологии и личности. Само пари и секс!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Това шоу е единственото, което НЕ промива мозъци, а напротив - има идея. И тя е - болното наше общество с болните фалшиви, меркантилни връзки, които се разпадат при първото изпитание, защото вече няма любов, а само пари и секс.
27
0
 
0
 
! Отговори
хора без работа преди 16 години
таз година полуостров, догодина цял остров...
26
0
 
0
 
! Отговори
Дарина преди 16 години
Изобщо не ми е ясна идеята на шоуто. Как хем знаеш, че те гледат и следят дали ще изневериш, хем въпреки това ще изневериш? Как хем знаеш, че някой те "съблазнява" с користна цел, хем ще му се дадеш? Нали за да зарежеш 2-годишна връзка трябва да имаш сериозно основание. Може ли такова да е 1 от 12 непознати, чиято цел е да останат възможно най-дълго на острова?..Егати фалшивата концепция.
25
0
 
0
 
! Отговори
goriko преди 16 години
много моля,спрете тая простотия или я даваите след двадесет и три часа
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо коментарите писани на латиница не се изтриват директно от самата система? Страшно ме дразни да гледам коментар на латиница,а някои индивиди си позволяват да пишат на латиница с включен Caps Lock . Това е недопустимо!Няма ли модератори?Относно продукцията бих искал да кажа само едно: Ако имате кабелна телевизия,прескочете го този канал. Заливат ни с пошлост и промиват мозъците ни. Не мога да си представя,че това би ми било интересно?
23
0
 
0
 
! Отговори
hahaha преди 16 години
Те и двойките са така избрани, че да са някакви по-типични за нашата действителност, от една страна.От друга страна, са избрани така, че да се харесат на изкусителите и на изкусителките. Че, ако не им харесат, онези няма да си правят труда да ги изкушават...Само не очаквайте да гл;едате порно. Само малко еротика, може би. Това шоу набляга на психологията.