Стелияна – удобният Глас на България

Тя е само на 17 и може да носи повече пари на продуцентите
Обновена: 25 окт 2011 15:08 | 25 окт 2011 11:20,
242
Стелияна – удобният Глас на България
Снимка: Булфото

Първото издание на "Гласът на България" приключи. Победител е 17-годишната Стелияна Христова от отбора на Мариана Попова, която бе видимо развълнувана от победата.

"Не мога да повярвам! Всеки от нас се е надявал да спечели, но за себе си не очаквах. Благодаря на всички, които ме подкрепиха", заяви тя минути след като бе обявен резултатът.

Стелияна надделя в конкуренцията на Тодор и Роксана, а на финалната права тя победи любимеца на публиката досега – Игор. Чисто за статистиката, процентите от вота са 53 срещу 47 в полза на възпитаничката на Мариана Попова.

Който и от четиримата да бе станал победител, разочаровани ще има. Но изборът на Стелияна определено изненада на фона на всичко, което се случи досега в риалитито.

За съжаление подобни формати се решават от гласуване на зрителите. Хем продуцентите да вземат някой лев от SMS-и, хем да се елиминира субективното мнение на журито. Но всъщност едно мнение на специалист, който застава с името си, звучи десетки пъти по-авторитетно, отколкото хиляда SMS-а на роднини и приятели.

Победата на Стелияна изненада мнозина, дори продуцентът Слави Трифонов чистосърдечно си го призна.

Дали обаче това не е поредната поза?

Стелияна е най-удобният избор от карето претенденти. Тя е само на 17 години, може да бъде моделирана и казано по-грубо – да носи повече пари на хората, които ще я продуцират. На финала тя се представи отлично, но не така бе по време на шоуто. Бе на елиминации и нито един път до този момент не бе събирала най-голям вот на зрителите.

Предаването избира най-добрия глас, но когато се подготвя една бъдеща звезда, много важни са харизмата, емоцията, контактът с публиката. А тя няма да бъде като в тв предаванията, където се пляска по сигнал или пък се състои от семейства и приятели. Тези показатели не са в полза на Гласа на България.

Другият финалист – Игор, има малшанса да е мъж. В България това все още има значение. Мъжете, независимо колко добри певци са, трудно пробиват. Имат по-малко участия в сравнение с колежките си заради чисто нашенския принцип, че слушаме с очите си.

От друга страна, Игор не е тийнейджър и със сигурност няма да гледа в очите Слави Трифонов с някакъв "телешки възторг". А Слави вече има горчивия опит с победител от друго риалити – Светлозар Христов.

Роксана нямаше как да стане победител, тя самата би отбой през седмицата. Не знае английски и пее попфолк. Това е достатъчен повод да остане извън борда. Ако бе стъпила на върха, обвиненията към Трифонов и компания, че са чалгаджии, щяха да го залеят като японско цунами.

Стигаме до Тодор, който остана незаслужено на четвъртото място. Бъдещето е пред него и както каза Миро, той може да се утвърди на музикалната сцена. Още отсега може да прогнозираме, че неговият треньор няма да го изостави и ще го подпомогне в пътя му.

И за финал – честито на Стелияна. Дано след няколко месеца е поне толкова актуална, колкото в момента, и да не последва мимолетната слава на голяма част от победителите в подобни формати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
8
 
19
 
! Отговори
Vlado преди 12 години
Момичето си е много готино и заслужено спечели !
207
8
 
5
 
! Отговори
Див Петел преди 12 години
Тая па.
206
3
 
13
 
! Отговори
ева преди 12 години
Защо ми се струва ,че дразнещото самочувствие на певицата Мариана Попова не идва от гласовите и възможности ?.......И честито на победителят -все едно кой е !
205
4
 
10
 
! Отговори
ринго преди 12 години
класацията е абсолютно издържана по отношение на гласовите данни на всеки един от четиримата .Любимец ми бе Игор но на Стелиана гласът е невероятен дарба от бога и въпреки колебанията както с песента на Сертаб е заслужено първа.Ако я продуцират успешно може и да пробие навън дори на един круизен лайнер да отиде да пее пак ще е добре .Имаше и други които незаслужено отпаднаха например Ани но това е живота ...един продължава до победата.Браво и на Марияна Попова за дуета бяха прекрасни двете!
204
15
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Оле и аз Гласувах за нея! А той Игор трябва да е 4! после 3,*** и 2,момче и разбирасе 1, Нашата )))
203
12
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Стелияна заслужено победи!Има страхотен глас!На финала се представи най-добре, докато ,,любимецът на публиката,, Игор не беше толкова убедителен.Всички, които злобеят и завиждат на момичето би трябвало да замълчат и да не бъдат черногледи!Стелияна пее с лекота и увереност и внушава спокойствие и удоволствие, докато Игор излъчва напрежение, сякаш използва пределите на физическата си сила в болшинството от изпълненията.
202
8
 
7
 
! Отговори
Zakona преди 12 години
Bravo. Sujeliavam che ne mojah da glasuvam za neia,no biah siguren che shte specheli. Mnogo uspehi Steliana. Unikalen glas,za takova obiknovenno momiche. BRAVO.
201
4
 
12
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
Роси_24, бедата е там, че неграмотни недоразумения като теб, решават кой е умен и интелЕгентен!Мъко, мъкоооо ......
200
12
 
13
 
! Отговори
omg преди 12 години
Не мога да повярвам, че това безлично недоразумение спечели. Дано следващия път като реши да се показва някъде вместо да си слага екстеншъни да си оправи зъбите... Същата вресла като треньорката си е. Ужас!
199
17
 
13
 
! Отговори
rossi_24 преди 12 години
Майната им на тези които говорят глупусти за Стеляна Тя беше прекрасна - умна , интелегентна, красива и найважното пее страхотно Браво на детето Стилянче страхотна си продължавай все така
198
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква връзка имат бабите и името на момичето с нейните качества? Може да се казваш Паца или Геца, Вуна или Ветка, важното е да имаш талант и да го покажеш когато трябва.
197
14
 
9
 
! Отговори
Lemmy преди 12 години
'X фактор' лично за мен е по-качествената продукция в сравнение с 'Гласът на България'. Много по-музикални и вокално подготвени певци, по-разнообразни жанрове, в които се състезават участниците, несравнимо по-добра хореография, акцентиране върху добро сценично присъствие, а не само чисто вокално присъствие... За жалост и там има нагласени неща и елиминиране на качествени певци за сметка на разни пробутвани псевдопевци като Стела... Но Стелияна там не би стигнала и до топ 10 ако участваше...
196
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Игор не се бил представил добре, Маричков бил издъхнал. Глупости само! Игор има присъствие страхотен глас и е интересен. И точно Хамлет я изпя страхотно. Жалко, че не спечели.
195
2
 
14
 
! Отговори
кой ще се помни? преди 12 години
Времето ще покаже,кой след шоуто ще бъде запомнен.Тодор и Игор си спечелиха много фенове, които са склонни да им прощават грешките и ще продължат да им се кефят, защото им е приятно не само да ги слушат,но и да ги гледат.Същото е и Роксана, тя нестандартна и с отличаващ се глас и може да бъде разпозната, дори да не я гледаш, но беше смазана от помията излята върху нея, това я обезкуражи, както се казва в една приказка ''раната от брадва заздравява, но раната от лошата дума никога не минава'
194
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на баба си Стела и Яна ли е кръстена с това смотано име се чудя :D
193
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пее момичето, ни нищо впечатляващо, както примерно при 14 годишния Богомил от другото предаване
192
9
 
21
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Това момиче пее, ама наистина пее!! Който може повече, да ходи да се пробва вместо нея! А иначе, съгласна съм, че тези формати само търсят рейтинг и хич не им пука за победителите!
191
4
 
18
 
! Отговори
Умерена преди 12 години
Според мен,решаваща за гласуването се оказа последната песен,която пяха.Тази на Стелияна изтъкна възвожностите на гласа и,а песента на Игор не беше подходяща за финалния двубой.Иначе си личи ,че автора на статията е мъж.
190
6
 
3
 
! Отговори
чук-чук преди 12 години
Снощи Игор се издъни, господин 185/или Госпожо/ А като става дума за световни звезди, Игор няма да попадне в група от Топ-20. Това не значи, че не би могъл да отскочи нагоре в бъдеще, но сега не му виждам група Дай пример, ще съм радостен
189
4
 
9
 
! Отговори
Мартин преди 12 години
Аз гледах само полуфинала и финала и честно казано Игор се представи най-лошо от всички финалисти! Може би изборът му на песни не беше добър, но определено другите изпълнители пяха по-добре на финалната права и Стелияна спечели заслужено!