Стелияна – удобният Глас на България

Тя е само на 17 и може да носи повече пари на продуцентите
Обновена: 25 окт 2011 15:08 | 25 окт 2011 11:20,
242
Стелияна – удобният Глас на България
Снимка: Булфото

Първото издание на "Гласът на България" приключи. Победител е 17-годишната Стелияна Христова от отбора на Мариана Попова, която бе видимо развълнувана от победата.

"Не мога да повярвам! Всеки от нас се е надявал да спечели, но за себе си не очаквах. Благодаря на всички, които ме подкрепиха", заяви тя минути след като бе обявен резултатът.

Стелияна надделя в конкуренцията на Тодор и Роксана, а на финалната права тя победи любимеца на публиката досега – Игор. Чисто за статистиката, процентите от вота са 53 срещу 47 в полза на възпитаничката на Мариана Попова.

Който и от четиримата да бе станал победител, разочаровани ще има. Но изборът на Стелияна определено изненада на фона на всичко, което се случи досега в риалитито.

За съжаление подобни формати се решават от гласуване на зрителите. Хем продуцентите да вземат някой лев от SMS-и, хем да се елиминира субективното мнение на журито. Но всъщност едно мнение на специалист, който застава с името си, звучи десетки пъти по-авторитетно, отколкото хиляда SMS-а на роднини и приятели.

Победата на Стелияна изненада мнозина, дори продуцентът Слави Трифонов чистосърдечно си го призна.

Дали обаче това не е поредната поза?

Стелияна е най-удобният избор от карето претенденти. Тя е само на 17 години, може да бъде моделирана и казано по-грубо – да носи повече пари на хората, които ще я продуцират. На финала тя се представи отлично, но не така бе по време на шоуто. Бе на елиминации и нито един път до този момент не бе събирала най-голям вот на зрителите.

Предаването избира най-добрия глас, но когато се подготвя една бъдеща звезда, много важни са харизмата, емоцията, контактът с публиката. А тя няма да бъде като в тв предаванията, където се пляска по сигнал или пък се състои от семейства и приятели. Тези показатели не са в полза на Гласа на България.

Другият финалист – Игор, има малшанса да е мъж. В България това все още има значение. Мъжете, независимо колко добри певци са, трудно пробиват. Имат по-малко участия в сравнение с колежките си заради чисто нашенския принцип, че слушаме с очите си.

От друга страна, Игор не е тийнейджър и със сигурност няма да гледа в очите Слави Трифонов с някакъв "телешки възторг". А Слави вече има горчивия опит с победител от друго риалити – Светлозар Христов.

Роксана нямаше как да стане победител, тя самата би отбой през седмицата. Не знае английски и пее попфолк. Това е достатъчен повод да остане извън борда. Ако бе стъпила на върха, обвиненията към Трифонов и компания, че са чалгаджии, щяха да го залеят като японско цунами.

Стигаме до Тодор, който остана незаслужено на четвъртото място. Бъдещето е пред него и както каза Миро, той може да се утвърди на музикалната сцена. Още отсега може да прогнозираме, че неговият треньор няма да го изостави и ще го подпомогне в пътя му.

И за финал – честито на Стелияна. Дано след няколко месеца е поне толкова актуална, колкото в момента, и да не последва мимолетната слава на голяма част от победителите в подобни формати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
4
 
9
 
! Отговори
чук-чук преди 12 години
Стига сте недоволствали за щяло-нещяло, имам в предвид авторите. Ако е за глас като потенциал, Стелияна беше най-добра от четиримата. Само Тошко притежава сходен потенциалСлушам Рок и Метъл, но Игор снощи се издъни яко, Маричков вече напълно е издъхнал. Чак се чудя как е вториНакрая. Защо линиите не се отваряха след песента на последния в изпълненията. Така точно Стелияна беше прецаквана. Ако се е гласувало на сляпо, това е друга работа и не би трябвало да тежи на съвестта на победителката
187
6
 
4
 
! Отговори
stefi преди 12 години
Стиляна , пя прекрасно даже пуснах е се мес за нея . Песните на Селин Дион ги пее страхотно . Успех на момичето и по нататък ще се очупи , няма да може да я познаете , та тя е още малка и е от провинцията .ПОКЛОН ПРЕД УЧИТЕЛКАТА ПО ПЕЕНЕ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА , НИЕ В сОФИЯ НЯМАМЕ ТЪККККАВ ПЕДАГОГ.
186
2
 
14
 
! Отговори
Lestat преди 12 години
А да питам автора на статията, след като хората не могат да преценят кой е най-добрия глас, той в качеството си на какъв изказва мнение?
185
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лично аз не вярвам на резултатите.Това момиче наистина не може да се различи от стандартното пеене за разлика от Игор,който е направо за световна сцена.Мисля,че времето ще покаже,кой е гласът на България.
184
2
 
6
 
! Отговори
рамзес преди 12 години
спирайте с тези никакви музикални предавания ,които стават поле за изява само на позастарели и позабравени изпълнители и водещи .правите половината от явилите се на кастинг за посмешище а останалите се боршт за едно парче изсъхнал хляб щото седмица,че даже и2-3 дена най-много след края на измислените формати никой не си спомня за тях. Колкото до децата който е по млад и по сексапилен и дащен естествено ,че него ще избере дългия учиндолски бек поздрави на всички загубили си времето да гледат бози
183
6
 
6
 
! Отговори
вътрешен глас на БГ преди 12 години
Статията ви показва самата истина.Ако искате вярвайте.
182
2
 
9
 
! Отговори
ofdsfso преди 12 години
По данни на изследване във почти всеки онлайн вестник или просто форум има наемници които целят да зародят голям спор в коментарите. Или редактори които да спекулират със заглавия. Не им се връзвайте - и те ще мрът един ден :)*** си от този свят с мисълта че си направил нещо и некому добро, а те да си идат правейки гадории цял живот
181
5
 
6
 
! Отговори
мина преди 12 години
Някой замисля ли се, че по интернет не можеше да се гласува накрая. Защо го направиха ли? много ясно да ограничат гласуването за Игор. Тийнейджърите и с sms щяха да подкрепят Стилияна.
180
0
 
5
 
! Отговори
до 179 преди 12 години
не е толкова зле стаитията, ама заглавието наистина храни Стелияна
179
1
 
10
 
! Отговори
до автора преди 12 години
Като него кефи Сашо Попов, като е писал статията да не плюва по момичето а да си ходи на прослушвания. За пари било, удобна била... ще изкарат и момичето някаква връзкара и повлекана. И Игор беше добър и Тодор, ама направо ги закопаха с тия песни на финала. Стелияна е супер културна и изпя песента супер на финала. Защото да, финала решава избора, браво на нея. А комплексираните журналисти, които са решили да оплюват труда на едно 17г момиче, трябва поне малко да мислят
178
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като видя тричленно и четиричленно жури да оценява пеене сменям канала.
177
4
 
15
 
! Отговори
аррет преди 12 години
Тъпо е да, а заглавието е 2 пъти по-тъпо!!!!
176
5
 
9
 
! Отговори
177 преди 12 години
Tupa statia!
175
4
 
32
 
! Отговори
до 163 преди 12 години
Слави Трифонов никога не е можел да пее; Никога не е бил толерантен към хората или харизматична личност; никога не е блестял с особен интелект.Той е продукт - точна мярка на нашата чалгаджийска култура. Отличителното за неговото "творчество" е плюенето по хората и залагането на цинизмите и простащината, като начин на общуване и правене на шоу. А това , че е известен в БГ...толкова по - зле за БГ..."най-бедната, корумпирана , а скоро и най-необразованата нация в ЕС".
174
6
 
19
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Ако трябва да сме честни, единствено песента на Стелияна беше силна и добре подбрана. Другите песни бяха слаби и не разкриха потенциала на Роксана, Тодор и Игор. Точно за финал сбъркаха с песните. Така че момичето си заслужи победата. Да, малко е дърво, но да, има глас. Да, може би не е най... но имаше най-добра стратегия, подкрепа и подбор на песните.
173
5
 
20
 
! Отговори
Галя преди 12 години
Стеляна пее, но ако днес чуете нейно изпълнение без да са обявили на кого е, ще можете ли да я познаете. Глас като на много други български девойки, които се занимават с пеене. Безличен. Игор е друго нещо. Просто го прецакаха. Кирил Маричков и компанията на шоуто.
172
0
 
3
 
! Отговори
do 158 преди 12 години
ахахахахахах браво бе мацка, добре й го каза на онази, дето се пъне в 144-ти пост :D И наистина, погледни само и 134 как е писал- особено "л.иванова и о.горанов" къртят- сякаш споменава серийни убийци, които са пуснати за национално издирване :D
171
13
 
7
 
! Отговори
ПАЧА преди 12 години
КОЯ Е ТАЗИ *** И КАКВО МЕ ГРЕЕ ЧЕ МОЖЕ ДА ПЕЕ. ТРЯБВА ДА МОЖЕ ДА СВИРИ...
170
2
 
4
 
! Отговори
madchemist преди 12 години
Може печели.... Печели и ти...а освен смс-и можеше да се гласува и в сайта....
169
3
 
7
 
! Отговори
s преди 12 години
Basi tupata statia.... Po-dobre Steliana, da zamine navun, niama smi tuka s viaturni melnici i plateni draskachi da se bori