Стелияна – удобният Глас на България

Тя е само на 17 и може да носи повече пари на продуцентите
Обновена: 25 окт 2011 15:08 | 25 окт 2011 11:20,
242
Стелияна – удобният Глас на България
Снимка: Булфото

Първото издание на "Гласът на България" приключи. Победител е 17-годишната Стелияна Христова от отбора на Мариана Попова, която бе видимо развълнувана от победата.

"Не мога да повярвам! Всеки от нас се е надявал да спечели, но за себе си не очаквах. Благодаря на всички, които ме подкрепиха", заяви тя минути след като бе обявен резултатът.

Стелияна надделя в конкуренцията на Тодор и Роксана, а на финалната права тя победи любимеца на публиката досега – Игор. Чисто за статистиката, процентите от вота са 53 срещу 47 в полза на възпитаничката на Мариана Попова.

Който и от четиримата да бе станал победител, разочаровани ще има. Но изборът на Стелияна определено изненада на фона на всичко, което се случи досега в риалитито.

За съжаление подобни формати се решават от гласуване на зрителите. Хем продуцентите да вземат някой лев от SMS-и, хем да се елиминира субективното мнение на журито. Но всъщност едно мнение на специалист, който застава с името си, звучи десетки пъти по-авторитетно, отколкото хиляда SMS-а на роднини и приятели.

Победата на Стелияна изненада мнозина, дори продуцентът Слави Трифонов чистосърдечно си го призна.

Дали обаче това не е поредната поза?

Стелияна е най-удобният избор от карето претенденти. Тя е само на 17 години, може да бъде моделирана и казано по-грубо – да носи повече пари на хората, които ще я продуцират. На финала тя се представи отлично, но не така бе по време на шоуто. Бе на елиминации и нито един път до този момент не бе събирала най-голям вот на зрителите.

Предаването избира най-добрия глас, но когато се подготвя една бъдеща звезда, много важни са харизмата, емоцията, контактът с публиката. А тя няма да бъде като в тв предаванията, където се пляска по сигнал или пък се състои от семейства и приятели. Тези показатели не са в полза на Гласа на България.

Другият финалист – Игор, има малшанса да е мъж. В България това все още има значение. Мъжете, независимо колко добри певци са, трудно пробиват. Имат по-малко участия в сравнение с колежките си заради чисто нашенския принцип, че слушаме с очите си.

От друга страна, Игор не е тийнейджър и със сигурност няма да гледа в очите Слави Трифонов с някакъв "телешки възторг". А Слави вече има горчивия опит с победител от друго риалити – Светлозар Христов.

Роксана нямаше как да стане победител, тя самата би отбой през седмицата. Не знае английски и пее попфолк. Това е достатъчен повод да остане извън борда. Ако бе стъпила на върха, обвиненията към Трифонов и компания, че са чалгаджии, щяха да го залеят като японско цунами.

Стигаме до Тодор, който остана незаслужено на четвъртото място. Бъдещето е пред него и както каза Миро, той може да се утвърди на музикалната сцена. Още отсега може да прогнозираме, че неговият треньор няма да го изостави и ще го подпомогне в пътя му.

И за финал – честито на Стелияна. Дано след няколко месеца е поне толкова актуална, колкото в момента, и да не последва мимолетната слава на голяма част от победителите в подобни формати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
3
 
! Отговори
Sluchaen преди 12 години
Явно стратегията на Мариана Попова е била успешна. Чух как отстрани от отбора едно момче, защото сравнено с момчетата от другите отбори има по-малък шанс.Дано всички имат шанса да се развият, да ги запомнят и след края на това шоу.
167
1
 
10
 
! Отговори
aza преди 12 години
Който има глас е дар божий и злобата и критиките няма да им променат гласните струни. Стелияна пее прекрасно, Тодор и Игор също. Не могат да се сравняват, имат си своите гласове както моя от вашия. Но мисля, че Игор малко се уля с Бон Джови...тази песен не е *** ми дойди ми....браво на децата, живи и здрави....
166
9
 
21
 
! Отговори
Гюнтер преди 12 години
Глупава и ненужна статия, целяща единствено да злепостави момичето. Освен, че ще и опорочи победата, друга файда няма. Детето си пя прекрасно и хората я оцениха. Такъв е регламента. Буквени еякулати като този горе са напълно ненужни.
165
1
 
2
 
! Отговори
madchemist преди 12 години
Защото Радке това е състезание а там обикновено печели един... и на олимпиада всички хвърлят много усилия, но шампиона е само един
164
0
 
2
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
Хахахахахаха, ти виж 134 как пише, без главни букви
163
3
 
12
 
! Отговори
до 146 преди 12 години
Приятелю, извинявай, но Слави Трифонов е всичко друго, освен провален професионалист. Вярно е, че в момента е доста далеч според мен от първите си години в шоуто, но си остава един от примерите за професионално отношение към това, което прави - независимо дали то се харесва или не.Само се замисли ти колко професионално си се реализирал...или още не си започнал да се реализираш? О, извинявай - забравих, че всеки успял с нещо българин трябва задължително да се оплюе!
162
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
qvno ne:)
161
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за мен Сваи Трифонов трябваше да спечели! ... И той го направи .. с парите от вашите sms-и :)
160
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз пък гледам Екс Фактор
159
1
 
11
 
! Отговори
anonymous преди 12 години
И к`ва е ползата от подобни формати? В България- абсолютно никаква. След по-малко от месец всеки ще забрави победителят и че някога въобще е гледал такова предаване...
158
2
 
7
 
! Отговори
СтароЗагорка преди 12 години
До 144- Момиче, ти знаеш ли за съществуването на препинателния знак "точка" (.) в Българският книжовен език и правопис?
157
1
 
10
 
! Отговори
Радка Иванова преди 12 години
Едно не мога да си обясня защо не дадоха на тия деца някаква награда Те всички вложиха усилия за това предаване а какви пари ое вляха от обаждания поне някакъв символичен жест да бяха направили на всички целувки и хайде ЧАО НЕ СЪМ ЛИ ПРАВА
156
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За мен Тодор беше победителят.Той е моя фаворит.Той е Гласът *** България.
155
2
 
8
 
! Отговори
madchemist преди 12 години
Съгласен съм с теб. Игор беше най-добрия вариант, но пък на финала да пее като, че за първи път излиза на сцена .... не мога да го приема
154
0
 
3
 
! Отговори
фен преди 12 години
150, браво моето момче, казал си нещата доста ясно и вярно, по музикантски.
153
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой умник от dnes.bg прецака коментарите така на всеки втори опит ти изписва "Грешен код"?????Да го туря на майка му в ***!!! (с извинение към останалите!)
152
4
 
10
 
! Отговори
RRR преди 12 години
Игор трябваше да спечели. Тази отдавна трябваше да си ходи, само с викане не става.
151
0
 
15
 
! Отговори
фен преди 12 години
Каролинке 144, много си проста, бе мойто момиче, много бе. Кой истински певец пее в повече от 2-3 стила? НИкой. Повечето певци си пеят в 1, най-много 2 стила, а наистина големите - в свой стил. Гласът на България в колко стила трябва да пее? Във всеки, който каже клиентелата в кръчмата ли? Ами тогава, направо да го кръстим "Кръчмарски глас на България".
150
0
 
24
 
! Отговори
зрителят преди 12 години
Занимавам се с музика. Свиря на бас и съм излизал на сцена. Слушам предимно метъл и рок, така че може и да съм леко пристрастен. Предаването за мен беше много добро. Имаше само качестени изпълнители и нямаше гаври. Беше си музикантско предаване. Музикантите свириха чудесно. Това предаване го гледах най вече заради изпълненията на Игор. Неговият глас беше отличителен. Малко като да влезна в един магазин и да попадна на китара, която звучи различно от останалите. Това е човек, който изпълнява
149
0
 
0
 
! Отговори
madchemist преди 12 години
извинявам се за правописната грешка .... ИЗПУСКАНЕ все пак се пише :)