Почина Дим Дуков

Той претърпя поредица от операции заради преплитане на червата
Обновена: 28 фев 2012 15:00 | 28 фев 2012 10:47,
463
Почина Дим Дуков
Снимка: архив, Булфото

Дим Дуков е починал в 7.15 часа тази сутрин, съобщиха от болница "Доверие". Причината за смъртта е полиорганна недостатъчност. Лекарите не са спирали повече от месец да се борят за живота на Дуков, но вчера бъбреците му са спрели да функционират. 

Тв водещият и бивш монах беше в критично състояние в частната клиника след поредица от коремни операции след преплитане и срастване на тънките черва.

Проблемите му започнали преди повече от 10 г. Тогава претърпял операция на корема заради спукан далак.

През март 2000 г. Дуков се подлага на т.нар. пластика на предната коремна стена. Хирургичната интервенция минава успешно, но след известно време пациентът вече не може да се храни пълноценно.

Състоянието му се влошава в началото на тази година. С диагноза срастване на тънките черва той е приет в болница  "Доверие", където на 9 януари му е направена първата операция. Лекарите установяват остра чревна непроходимост - преплитане на червата.

Още по темата

Правят му втора операция, която потвърждава диагнозата. По време на операцията лекарите внимателно разплитат червата, но дни по-късно състоянието на Дуков отново се влошава. Последват още две операции, като се налага да му бъдат отстранени над 1 метър от червата.

Заради тежкото му състояние Дуков бе на изкуствено дишане.

Дим Дуков е роден на 3 юли 1964 година. Син е на известния художник и аниматор Стоян Дуков. Живял е в Сидни до 1989, където е работил в джентълменски клуб.

От 1994 работи в манастир, а от 1999 става монах. Работил е в Рилския манастир, но след това напуска този си пост.

През 2006 влиза в къщата на Биг Брадър за сезона Вип Брадър 1, където стига до шесто място.

В края на същата година става водещ на първото от двете издания на Голямата уста, а през 2007 е водещ и на второто му издание. Той не криеше хомосексуалната си ориентация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още по темата: Дим Дуков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
8
 
25
 
! Отговори
вярвяща преди 12 години
не ми стигнаха символите...та него познавам повече от всеки стандартен човек, който гледа телевизия или чете новини. И дали е живял грешно или не - бог ще го съди. вие, ние - какви сме? съдници? кой ни дава право? отишъл си е просто един човек - с достойнствата и недостатъците си. Лека му пръст. моля, спрете вече да плюете по форумите всеки, който по един или друг начин е станал известен - особено след смъртта му. всички сме равни в смъртта!!!!!!!!!!!
342
7
 
26
 
! Отговори
вярвяща преди 12 години
питам се, хора, какво значение има причината, поради която си е отишъл. Всеки човек си има собствен живот, личен, приятели, виждания, разбирания. Просто си е отишъл още един човек - там някъде, от където никой не се е върнал, за да каже какво е - ад?, рай? нищо? Защо го плюете толкова много - живял е живота си според собствените си разбирания. бил е известен - вероятно се е борил за това, защото го е искал. приятелите му казват, че е бил прекрасен човек и личност - не го познавам повече ....
341
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лека му пръст, ама , мили коментатори, кога точно се сетихте за този благ индивид под името Дим Дуков? Като уж бил такава велика личност, защо не го споменавахте и хвалихте, докато още беше жив и здрав? Може би защото тогава не е имало причина да го величаете. Имам новина за вас - това че някой е починал също не е причина да го хвалите.
340
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като някой приживе постоянно се е навирал на хората в очите, за да прави пари и за слава, рискува и след като умре на смъртта му да се гледа като на поредната шоу-програма.
339
26
 
10
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Ха- ха Супер ! Замръзнала ну е мазната усмивка. Директно в ада !*** си отиват .
338
16
 
7
 
! Отговори
Петко преди 12 години
Един ***- податливец по-малко! Дай боже на всички *** такава съдба! Амин, дай Боже!
337
6
 
5
 
! Отговори
jiji преди 12 години
Наистина е жалко,че си е отишъл човек,независимо гей ли или не е(това пък е най-***),но нека някой ми обясни с какво е толкова известен въпросният господин?Може би с кадърния си баща,честно казано не се сещам Дим с какво толкова е допринесъл за каквото и да е.Писна ми да чета за такива като него,и за такива като Багата...... Лека му пръст на Дим,да почива в мир!
336
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбрах: Да не е умрял единствения *** в българия, че това е такава новина.
335
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Самият факт , че за толкова кратко време във форума има толкова много коментари , показва че ако не друго поне е бил личност ! Нещо с което много индивиди не могат да се похвалят !
334
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Може да не се харесва на много хора -на мен ми е безраличен , но все пак не съм чул да е направил мръсно на някого ! Мир на праха му !
333
1
 
2
 
! Отговори
Гришо преди 12 години
Мачкай,Пиронко!
332
1
 
11
 
! Отговори
3 преди 12 години
Жалко... Лека му пръст...
331
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
някой може да живее както иска и както му харесва и то без да лъже, краде или убива- та като 385 заговори за това , сега няма да е зле да се покаже от къде тоя има хотел , заведение , дали няма нищо общ с гей мафията и износ на момченца в чужбина , тогава да Ви видя какво ще пишете за тоя-ая , защо се покри като Дамаскин в трета глуха .... ще се радвам тагава да видя как го подкрепяте и боготворите
330
9
 
5
 
! Отговори
Hank преди 12 години
Както викаше баща ми след обявяването по телевизора че следва неговото предаване Голямата уста: " Не вика почва Голямата Халка!" :) Та нека почива в мир Голямата Халка и да се видят горе с Дядо Стефчо и тоз любовника на Е.Минчев оня дърт пръч.
329
5
 
22
 
! Отговори
Тисико преди 12 години
Лека му пръст на човека. Всички, които злословят по негов адрес, е защото не могат да свикнат с мисълта, че някой може да живее както иска и както му харесва и то без да лъже, краде или убива. Ей хора, отпуснете си душите. Стига сте критикували живота на хората. Дори и след смъртта не търсите хубавото, а само помията.
328
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как може каментарите да са злобни и гадни , не може да има злоба към някакво нищожество това е добре да се разбере , просто тоя е една пръшинка и на истинските българи за нас тва е една пропаднала личност , за ккаво злоба да говорим все едно да му завиждаме за нещо , за какво за разбития заден двор ли , единственото нещо което е задължителна да се каже в случая е - това не може да е новина и да е в медийте
327
6
 
27
 
! Отговори
Милкана П преди 12 години
Тези,който не са го харесвали, защо са прочели статията? Злобни, гадни коментари за починал човек!? Повдига ми се! Всички сме пътници на този свят!!!! Няма перфектни хора!!!! Колкото и да не се иска на някои хора Дим Дуков е бил обществена личност! Не съдете хората, защото няма гаранция с каква сексуална ориентация ще бъдат вашите деца! Относно злобните подмятания на хора без капка мозък мога само да добавя, че с такова ограничено мислене никога няма да се оправим! Тъжно е! Мир на Праха му!
326
21
 
8
 
! Отговори
бай Михо преди 12 години
СПИН-а не прощава...но пък е хубаво, че чисти ***...
325
2
 
4
 
! Отговори
Todor преди 12 години
"Лека му пръст" и "вечна му памет"....
324
3
 
37
 
! Отговори
пф преди 12 години
Близо 400 коментара за смъртта на Дим Дуков. Спрете се, бе хора. Човекът е починал. Какъвто бил - такъв. Каквито и грехове да е имал, свърши се. Вече не е тук. Като не сте го харесвали приживе, мълчете си. Иначе е грозно.Пред смъртта всички сме равни.