Почина Дим Дуков

Той претърпя поредица от операции заради преплитане на червата
Обновена: 28 фев 2012 15:00 | 28 фев 2012 10:47,
463
Почина Дим Дуков
Снимка: архив, Булфото

Дим Дуков е починал в 7.15 часа тази сутрин, съобщиха от болница "Доверие". Причината за смъртта е полиорганна недостатъчност. Лекарите не са спирали повече от месец да се борят за живота на Дуков, но вчера бъбреците му са спрели да функционират. 

Тв водещият и бивш монах беше в критично състояние в частната клиника след поредица от коремни операции след преплитане и срастване на тънките черва.

Проблемите му започнали преди повече от 10 г. Тогава претърпял операция на корема заради спукан далак.

През март 2000 г. Дуков се подлага на т.нар. пластика на предната коремна стена. Хирургичната интервенция минава успешно, но след известно време пациентът вече не може да се храни пълноценно.

Състоянието му се влошава в началото на тази година. С диагноза срастване на тънките черва той е приет в болница  "Доверие", където на 9 януари му е направена първата операция. Лекарите установяват остра чревна непроходимост - преплитане на червата.

Още по темата

Правят му втора операция, която потвърждава диагнозата. По време на операцията лекарите внимателно разплитат червата, но дни по-късно състоянието на Дуков отново се влошава. Последват още две операции, като се налага да му бъдат отстранени над 1 метър от червата.

Заради тежкото му състояние Дуков бе на изкуствено дишане.

Дим Дуков е роден на 3 юли 1964 година. Син е на известния художник и аниматор Стоян Дуков. Живял е в Сидни до 1989, където е работил в джентълменски клуб.

От 1994 работи в манастир, а от 1999 става монах. Работил е в Рилския манастир, но след това напуска този си пост.

През 2006 влиза в къщата на Биг Брадър за сезона Вип Брадър 1, където стига до шесто място.

В края на същата година става водещ на първото от двете издания на Голямата уста, а през 2007 е водещ и на второто му издание. Той не криеше хомосексуалната си ориентация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още по темата: Дим Дуков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
6
 
18
 
! Отговори
Мариана преди 12 години
Искам само да ви попитам .. НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА ГОВОРИТЕ ТАКА ЗА ПОЧИНАЛ ЧОВЕК ?!?!?!?!
322
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на кой да му завиждаме , на този ли , мир на прахта му , но , сори гордея се че нямам нищо общо с такива като него и съм против да е въобще някаква новина , такива кат тоз не заслужават името да им се казва , позор за страната си са , да не говорим че го изгониха и от синода за разкол , демек е действал винаги и против държавата ..... басирам че се знае и кои служби ги подкрепят такива , иначе новината е добра
321
7
 
8
 
! Отговори
млад калугер преди 12 години
Бог го прибра при себе си или го наказа това е въпроса
320
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от кога *** станаха толкова войнствени , не може ли малко по нежно , че да не те докопаме ние -до бияча 373
319
18
 
17
 
! Отговори
Do анджин сан преди 12 години
Колко акъл да е имал... Та това същество няма никаква квалификация. Беше бръснар известно време, после се замонаши щото си мислеше, че в манастира ще се отдаде на оргии. Крайно неприятен гей. Съжалявам, че днес го казвам, но поне децата няма да го гледат.
318
14
 
10
 
! Отговори
Дядо Мечо преди 12 години
Интересно ми е дали дългогодишната злоупотреба с *** секс може да причини някакви вреди на червата и въобще на отделителната система. Чувал съм, че прекаляването с този вид удоволствия не е никак здравословно, но не знам какви точно вреди нанася и дали влошаването на здравето на Дим Дуков наскоро има общо.Нека, ако има лекар тук, да сподели подробности.
317
19
 
17
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Бог да го прости, ама си беше обикновен п...л. Човек без никаква професия, живеещ на подаянията на медиите. Голяма мафия са гейовете.
316
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда това е най-прекрасната новина за днешния ден , да почива в мир , горе ще получи това което е жънал на Земята
315
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е айде възвеличавайте го тоя , то явно напротив не може да се пише че трият коментарите , еми е на такива като тоя се крепи държавата , ето един хубав коментар .......
314
17
 
8
 
! Отговори
vc преди 12 години
sega e vuv ada
313
5
 
22
 
! Отговори
jujaka преди 12 години
Гей мей , какъвто такъв. Беше си готин пич.
312
4
 
5
 
! Отговори
ДО ТОВА БЕШЕ преди 12 години
Млъквай там, бе шморц, твоя ред идва!
311
6
 
31
 
! Отговори
не е верно! преди 12 години
Бог да прости Отеца! беше свестен човек. Сексуалната му ориентация няма нищо общо с това. Никого не е ограбил или убил. Беше готин, забавен и интелигентен! Дано Исус се смили над него! Амин
310
28
 
12
 
! Отговори
ТОВА БЕШЕ преди 12 години
ЕДИН НЕНУЖЕН ***, ЖИВЯ И ВИЖДАШЕ СВЕТА КАТ *** И НАКРАЯ ПУКНА, ДА *** ***............
309
2
 
17
 
! Отговори
до неЕнтЕлЕгентен преди 12 години
Може да не си обратен, но си жесток- по-лошо е!И не толкова умен!
308
22
 
11
 
! Отговори
varg преди 12 години
Един *** по-малко.
307
2
 
23
 
! Отговори
Елица преди 12 години
Грях ви на душата,замълчете.......:( Млад човек,жалко е,какъвто ще да е бил...Да почива в мир...
306
10
 
16
 
! Отговори
неЕнтЕлЕгентен преди 12 години
До 358 и всички клакьори тук:Искам да попитам:какво тук значи ИНТЕЛИГЕНТЕН?Завършил е атомна и ядрена физика?Има някакви постижения в науката,техниката,медицината,изкуството,литературата!?От голямо(и неповторимо) значение за България и света!?Писна ми да чета кретенизми от сорта на:"Ах,ох,ух,колко е велик!Ах,ох,ух,колко е неповторим и интелигентен"!Кое му е интелигентното!?Че носи очила и така изглежда ЕнтЕлЕгентен?Умрял-умрял...Лека му пръст и съболезнования на близките му!Нека Бог да го съди
305
4
 
22
 
! Отговори
ДО 350 преди 12 години
ЗАЩО ТОЛКОВА МНОГО ЗЛОБА! ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ, ТОЛКОВА ДИАГНОЗАТА.ИМА НАИСТИНА ТОЛКОВА МНОГО ***-НАРКОПЛАСЬОРИ, КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ, ПОЛИТИЦИ, ЧИНОВНИЦИ, КОИТО ЛЕЖАТ НА ГЪРБА НА НАРОДА.РАЗНИ ГОСПОДА, СЪБИРАЧИ НА ПАРИ, ОХРАНИТЕЛИ-ДЕБЕЛОВРАТИ.ЩО СЕ КАСАЕ ДО ФРЕДИ МЕРКЮРИ, МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН, УИТНИ ХЮСТЪН-ТЕ СА ЕДИНСТВЕНИ И НЕПОВТОРИМИ. ТЯХНОТО ТВОРЧЕСТВО Е НЕПРЕХОДНО И ПЕСНИТЕ ИМ ЩЕ СА ВЕЧНИ.ДИМ ДУКОВ БЕШЕ КОЛОРИТНА ЛИЧНОСТ.ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК.СЕКСУАЛНАТА МУ ОРИЕНТАЦИЯ Е ЛИЧЕН ИЗБОР.БОГ ДА ГО ПРОСТИ.
304
2
 
17
 
! Отговори
От истинска Европа преди 12 години
Май е истина това което един приятел ми разказва за България. Повечето останали в тази държава са грухливи селски чалгари с основно образование. Коментари като 343,350,354 го потвърждават отлично.