В Близкия изток гневни на турските сериали

Филмите били виновни за увеличаване на престъпленията и разводите
Обновена: 13 юли 2012 13:16 | 13 юли 2012 13:06, Елка Василева
77
В Близкия изток гневни на турските сериали
Къванч Татлъту. Снимка: архив, Reuters

Турските сериали са виновни за увеличаването на престъпленията и разводите в Близкия изток, твърди телевизия „Ал Арабия“, визирайки специално сериалите "Перла" и "Долината на вълците".

Според телевизионния канал турските сериали тласкат арабската младеж към насилие, пише в. "Хюриет". Арабските жени пък очаквали съпрузите им да бъдат също толкова "романтични и стилни" като героите от любимите сериали, а когато очакванията им не се покрият с действителността, те предприемали стъпки за развод, твърди „Ал Арабия“.

За очакванията на жените от Близкия изток най-голям пример бил турският актьор Къванч Татлъту и по-специално образът на героя му в сериала "Перла".

31-годишен мъж от Йемен убил петима души, вдъхновен от Полат, екранния герой на актьора Неджати Шашмаз от сериала "Долината на вълците". Култовата поредица разказва преживяванията на турския агент под прикритие Полат Алемдар, който стана известен като "турския Джеймс Бонд". Друг споменат случай е на жена от Йемен, поискала развод от мъжа си, защото не бил "шик" като героите от турските сериали и не носел дънки, твърди „Ал Арабия“.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
2
 
! Отговори
nayden преди 11 години
нормални ли сте бе братлета.откраднат бил,*** бил,филмите били направени злонамерено- защото си нямат друга работа и си мислят за извратеняците в бг.
57
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето това носи със себе си западната култура( в случая полу-западната) - разруха!
56
4
 
3
 
! Отговори
до 73 преди 11 години
Ей,много ми хареса това сравнение!Хахаха...........еднорък и еднокрак *** на скеле, опитващ се да лепи тапети!
55
8
 
25
 
! Отговори
Джак Никълсън преди 11 години
Турските сериали са безидейни, кухи и лишени от интелектуален заряд. Артистите са много слаби и не владеят професионалната сцена. Когато случайно попадам на фрагментарни турски конфекции, артистите ми приличат на еднорък и еднокрак *** на скеле, опитващ се да лепи тапети!
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахахаха,леле Боже а на мен ми изглеждат като че ли гледам отношенията в българското семейство отпреди най-малко 50 години,дотогава горе-долу е имало запазени такива патриархални отношения мъж-жена,съпруга-съпруг,деца-родители и се смятало за "неприлично" да не си девствена през първата брачна нощ!!!! а всичко това се дава по турските сериали СЕГА и това било "неморално"за арабите!!!!!!ба.... маааа му.Значи щом няма бурка и бой с камъни филмът е неморален??? иначе Турция усилено се ислямизира!
53
1
 
13
 
! Отговори
4345 преди 11 години
Тези новини не са ли за вестник трета възраст
52
4
 
5
 
! Отговори
киноман преди 11 години
Обичам смислени филми, а не бози! Например филма "Психотерапия" с Гейбриел Бърнс е хиляди пъти по-мисловен и казусен от турските мириади безидейности, псевдоинтелектуално кресчендо, лустросани пикантерии и приматски кудкудякания...
51
4
 
7
 
! Отговори
ewr преди 11 години
Според данни от преброяването хората над 65 години са 1 389 059Това е огромна цифраИ ето затова дават тези сериалиА за биг брадър До 17 годишна възраст са - 1 172 208 - потенциални зрители
50
3
 
5
 
! Отговори
Предлагам преди 11 години
Предлагам от днес бг да сложат един филтър и теми които не са интересни на хората въобще да не ги виждат
49
2
 
4
 
! Отговори
Изпазнали преди 11 години
Колко сме изпаднали не мога да повярвам
48
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 61 преди 11 години
100 милиона са нищоима филми които правят тази цифра по кината през уикенда
47
3
 
13
 
! Отговори
До майка преди 11 години
А да ти е хрумвало, че на света освен турски бози и екшъни има други филми и предавания? И то предавания от които има какво да научиш! Да си чувала случайно за Nat Geo, Discovery, Animal Planet...
46
12
 
6
 
! Отговори
майка преди 11 години
Друго си е, викате, дете да гледа екшън с обесване и да се обеси на катерушката, както скоро се случи! По- добре сериали!
45
1
 
19
 
! Отговори
мразещ всички сериал преди 11 години
То пък щото нашите "Стъклен дом" и "7 часа" хич не подтикват към насилие и разводи! Айде моля! Мразя и турските!
44
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напълно ви разбирам завистта,правят 100 мил.оборот годишно.А вие от какво печелите 100 мил. годишно ? А?
43
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми да си призная имаше един период в който освен турски сериали и *** БГ реалита нямаше нищо за гледане. Та се загледах за малко в един филм помня героинята казваше се Ферхунде ;-) Филма беше 1 към 1 с действителния живот дори и в БГ. затова може би са толкова харесвани.П.С. Нямам нищо против Бг реалитата, но ми писна все еди и същи силиконови и чалга мутри да гледам.
42
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама наистина ли има хора, които вярват, че това е реалният живот в Турция?! Все едно да гледате Далас и да си мислите, че всички в САЩ живеят така? Не знам колко трябва да си ограничен, че да го вярваш!!!
41
7
 
18
 
! Отговори
О"Хенри преди 11 години
Филмите на "Съвременна Турция" са пропаганда и манипулация. Човек малко да се разрови в сайтовете и ще проумее истината за този изостанал и религиозно-фанатичен калабалък! А само преди 400 години там е бил върхът на Цивилизацията! Невероятно!
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гого ти наистина си бил много *** бе.
39
4
 
10
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Аз това не го гледам, защото мюслманите ги носи щъркела, не правят секс и дори не се целуват. Харесвам ориенталски танци защото в танца има идея да прелъстиш и да накараш да бъдеш желана. С това ми се изчерпва интереса към тази култура и бит. Не става на въпрос на нашите *** кючеци и простотии.