Джордж Лукас с първата си награда "Еми"

"Дните на нашия живот" победи "Дързост и красота"
17 юни 2013 15:25, Петя Славова
0
Джордж Лукас с първата си награда "Еми"
Джордж Лукас. Снимка: Reuters

Сериалът "Дните на нашия живот", който се излъчва от 1965 г., спечели приза за най-добра драма на церемонията за наградите"Еми" за дневни телевизионни програми. Сред отличниците се наредиха Джордж Лукас и Елън де Дженерис, предаде Асошиейтед прес.

Единственото друго отличие в категорията за най-добра драма за "Дните на нашия живот" в 40-годишната история на наградите датира от далечната 1978 г. Поредицата бе предпочетена пред миналогодишния победител "Централна болница" и пред сериала "Дързост и красота", предаде  БТА.

За втора поредна година в категорията за най-добра актриса вдрама бе отличена Хедър Том за ролята на Кейти Логан в сериала "Дързост и красота". Творческият екип зад хитовата поредица спечели призовете в категориите за сценарий и режисура.

След седем номинации в различни категории призът за най-добър актьор в драма бе присъден на Дъг Дейвидсън за ролята на детектив Фил Уилямс в сериала "Богати и жестоки". Дейвидсън се превъплъщава в образа от 1978 г. Елън де Дженерис спечели седма награда "Еми" в категорията за ток шоу. Популярната водеща бе предпочетена пред Барбара Уолтърс и Упи Голдбърг.

Джордж Лукас получи първата си награда "Еми" в категорията за анимационни програми. Отличието му бе присъдено за поредицата"Междузвездни войни: Войната на клонираните". Лукас получи трофея от екранната принцеса Лея Кари Фишър.

На 40-ата церемония за наградите "Еми" за дневни телевизионни програми, състояла се в хотел "Бевърли Хилтън" в Лос Анджелис, бе отдадена почит към починалата през май звезда от сериала "Богати и жестоки" Джийн Купър.

Носителите на отличията се избират чрез гласуване от членовете на американската Академия за телевизионно изкуство и наука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари