Мръсните игри в политиката и медиите - в "Четвърта власт"

Сериалът тръгва на 29 септември по БНТ
27 сеп 2013 09:20, Александър Попов
6
Мръсните игри в политиката и медиите - в "Четвърта власт"
Владимир Пенев ще изпълнява една от главните роли. Снимка: Булфото

Различните лица на българската политика и журналистика. Това ще бъде акцентът в сюжета в новия сериал "Четвърта власт", който тръгва с излъчването на два епизода на 29 септември в ефира на БНТ. По програма е предвидено да се излъчва по една серия всяка неделя от 20.45 ч., съобщиха от БНТ.

В общо дванайсет епизода зрителите ще могат да проследят репортерско разследване, в което главните герои са политици и журналисти, а историята е създадена на основата на факти и събития, които изглеждат познати.

Действието се развива "през живота" на един вестник, който се опитва да работи по свои правила за независима журналистика в едно изпълнено със зависимости общество.

Изборът на журналистите е да станат част от манипулацията или да се изправят срещу нея. Пресъздава се ожесточената борба за власт, мръсна политическа игра, удари "под кръста", изнасяне на информация, натиск и отчаяна журналистическа съпротива. Шпионаж, секскомпромати, рекет и измамни схеми са познатите жанрови похвати, които ще карат зрителя да гледа с интерес, казват от националната телевизия.

"Четвърта власт" е сезонен сериал от по дванайсет епизода. Всеки сезон "сглобява пъзела" на едно голямо журналистическо разследване.

Първият сезон показва теми, които не са третирани досега в български сериал - механизмите, които манипулират обществото, схемите, които "държат" досиетата и хората, които се възползват от тях, кой кого подслушва и защо, как се ражда съвременният политически Франкенщайн, ролята на медиите в целия този процес.

Главните роли във филма са поверени на актьорите Мила Парушева, Христо Шопов, Самуел Финци, Владимир Пенев, Михаил Билалов, Деян Донков, Атанас Атанасов, Ивайло Герасков, Владимир Карамазов, Христо Петков, Снежина Петрова, Светлана Янчева, Ана Пападопулу и др.

Режисьори на продуцирания от БНТ сериал са Димитър Коцев-Шошо и Стоян Радев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Българското кино е пълна трагедия - правят се имитации на западни филим, имаш чувството че всеки нов филм си го гледал десетки пъти...Копират сценариите, артистите, дори декорите...А пропищяха света преди години, че нямали свобода по време на соца! Тогава имаше оригинални български филми, които ти е приятно и днес да гледаш. Не помня кой филм на Дилов е това, нито пък през кои партии мина тоз селски амбициоз, но явно има яки връзки във всички партии... Дилов, нямаш никакъв талант, братко...
2
1
 
0
 
! Отговори
zzz преди 10 години
Действителността в БГ ми е достатъчна, няма нужда и на филм да я гледам..
1
9
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Лично аз ще гледам сериала по ТВ7 на Любен Дилов.Просто,него го уважавам и вярвам ,че той е направил много по точен и почтен сюжет на бълг действителност от това "партийно "продуцентче Найо Тицин.Това човече го знаем много добре в годините,а и напоследък с глупавите си изяви в протестите.това ще бъде един силно политиризиран сериал,насочен главно към зомбиране на зрителите ,в това съм убеден.