Мира Радева: Не очаквах толкова скандалждийски VIP Brother

Аз съм прощаващ човек, заяви тя пред Dnes.bg
Обновена: 12 ное 2013 18:18 | 12 ное 2013 18:18, Петя Славова
37
Мира Радева: Не очаквах толкова скандалждийски VIP Brother
Снимка: Булфото

Самата конструкция на шоуто бе направена така, че Мира Радева да е поставена в тежка ситуация. Даде й се голяма привилегия, която бързо й бе отнета. Известната социоложка влезе в шоуто със семейството си. Две седмици се е чувствала безумно щастлива. А през това време е можела да се сприятели с Ваня и тя да не е „оръжието на Станка”, анализира сега тя. Мира признава, че не е такъв стратег. Вярвала е, че щом тя е щастлива, и другите са. Но в един момент забелязва, че това не е така. Ето какво още сподели Мира пред Dnes.bg.

Влязохте в предаването заради дъщеря си, а самата тя не се чувстваше добре там.

Това не бе нейното място, но днес повече се притеснявам за майка ми, която е съсипана от всички неща, които са се говорили. Аз също усетих тежко ситуацията, след като Ани си тръгна, тъй като в предаването много загрубя езика. Чудих се и Иво как ще реагира на случващото се.

Той доста ви разбира.

Толкова ми е предан и така се учудих на коментарите на Хавалджиян и Патрашкова. Невероятни глупости обясниха, че не ме обичал, нямал отношение към мен, щяла да се разпадне връзката ни...

Вие също правите анализи, но за обществени събития. Как ви се сториха коментарите на другите относно вас и близките ви?

Не съм чела още нищо. Нямам и желание да гледам, и да чета. Показаха ми много неща, но и няколко коментари ми направиха впечатления. Сред тях бе този на гримьора на Нова телевизия, който каза: „Съсипаха ти имижда. Ти бе показана като една скандалджийка.” Това ме притесни. Ако става въпрос за случката с онази поличка, аз се извиних на Станка. Наистина смятам, че нямаше нищо лошо. Не очаквах да е толкова скандалждийски и грозен този VIP Brother. Миналият май не беше такъв.

Съжалявате ли, че влязохте в предаването?

Не би трябвало да давам все още отговор, защото в момента съм много наранена. Факт е, че след шоуто ми се обади дъщеря ми Ани да ми каже, че имам много фенове и много хора ме харесват. Но пък Иво е много разочарован, че съм стояла толкова дълго. Каза ми: „Ти знаеше какво трябва да направиш – да гледаш в една точка като мен и да излезеш до две седмици”. Той е прав, но не съм такъв човек. Аз съм хиперактивна.

Най-активни бяхте вие и Ваня. Защо така се разделихте на два лагера? Между другото тя ви се извини за всичко в Къщата.

И Станка се била разплакала. Мисля, че Ваня иска да е добър човек. Проблемът й е, че е много рязка и избухлива и има много лош език. И аз избухвам, но това бяха общо два пъти. Единият съзнателно излязох от стаята, тъй като Ваня крещеше. Реших, че не може да се раздават по този начин команди. Показах, че този тон не ми харесва. Вторият път поводът бе един буркан с мед, който исках да го отделя за Лияна. Това крехко момиче всеки ден прави изтощителни тренировки – по 80 минути бяга на скорост 11, брои оризчетата, които ще изяде, а беше с операция по време на самия престой. Яде като дъщеря ми ястия, останали от преди три дни. Сърцето ми се късаше и като идваха малко плодове или мед, исках да й заделя. Другите ядат всичко, унищожават храната. Никой не мисли за другия. Това ме съсипваше. А Ваня й правеше толкова мили очи на Лияна и изобщо не очаквах, че може да скочи за подобно нещо. Това са двата случая, в които викнах, но ако трябваше сега да си избирам среда, щях да спечеля Ваня на своя страна. Защото тя се оказа изключително силно оръжие за Станка. В никакъв случай не бих могла да се оправя с нея. Тя подходи с мен напълно като противник в борбата. Излъга ме на няколко пъти, подхлъзна ме и аз вече виждам как преекспонира един дребен факт. Възползва се от една ситуация, в която бях слаба – в момента, в който излезе Ани и оттам нататък само това човъркаше.

Всички разбрахме за момента, че между двете е имало и „случайно” физическо спречкване.

Тя ме удари отзад в главата и се пукна един капиляр на носа ми. Аз прикрих това, но имах проблеми и с хернията на другия ден и лекар ми я наместваше. Случи се в една игра, в която първата фаза бе да се целуваме и да си казваме: „обичам те, приятелче”. С всички го направих, освен със Станка. Просто бе невъзможно да се целунеш с нея. Тя си се държи лошо. Втората фаза бе бой с възглавници и получих няколко силни удара от нея. Между другото хората, които са в Къщата, но не са й попаднали под ударите, говорят само добри неща за нея. Трябва да си на прицел, за да я усетиш. Самото усещане, че VIP Brother вижда всичко, но не показва всичко, създава фалшив комфорт. Едва сега като излязох си дадох сметка, че в много случаи, когато съм била накърнявана, не са били показвани. Примерно, не е показано, че пет часа боядисвах въглища. Единственият човек, който е наказан по този начин. За това време изпях 64 песни, а никой не го е показал. Защо? Ваня, която ми е противничка, дори отчете, че съм поставена на най-тежката каторга. Не е проблемът, че съм на това изпитание, а че то не съществува. Затова и разказах тези неща. Имам чувството, че на Станка е създаден доста фалшив образ. Всички много я защитаваха, особено мъжете, а всъщност тя има проблем с жените. Неведнъж им е правила забележки на Йоана, Лияна – защо се гласят, за кого...

Защо си избрахте ролята на подържащ другите – първо Ани, после Пламен...

Влязох с тази роля. Не мога да преследвам победата и да искам да стана VIP Brother звезда. Имала съм възходите и паденията си, моето усещане е, че когато си го минал този път, това принадлежи на други хора.

С какво ви спечели Пламен?

Много умно момче е.

Но имаше нещо смущаващо в ценностната му система, когато се вкопчи предимно в лъскавото...

Това беше много неприятно и аз го разкритикувах за това интервю. Той е объркан като всеки млад човек, но е модерен. На 18 години е изчезнал да оцелява по света. Доста е научил. Видях другите как се държаха с Парис Хилтън. Добре, че бяха Мариан и Пламен да й обръщат внимание. Другите стояха като препарирани. Така ли ще завладяваме света? Тази жена заслужаваше повече внимание. Пламен има талант да сплотява групата с чудесно чувство за хумор. Във всяка игра той измисля нещо, с което да бие противника. Другите играят, без да мислят стратегия, а той много мисли върху нещата. Но основната причина да се сприятелим бе, че и двамата бяхме много нападани. По инстиктивен начин се вкопчихме един в друг. Аз непрекъснато плачех след излизането на Ани. Той ме поддържаше. В него намерих подкрепа, както и в Мариан, но той всячески прислугваше на другата група, искайки да им угоди. Най-много ме болеше като накрая го направиха на парцал.

Какви са вашите впечатления от Парис Хилтън?

Сдържана с отработено поведение. Тя не се сприятелява с никого.

До колко VIP Brother показва реалния живот?

Такива неща непрекъснато се случват в живота – агресията, насилието, грубият език. Тук просто всичко е сгъстено в затвореното пространство. От социологическа гледна точка откритието бе, че вкаран в такъв стрес човек доста се дисбалансира. А самият дисбаланс произвежда необичайни ефекти върху психиката. Например, аз плачех всеки ден, а подобно нещо не ми се е случвало в живота. Положително бе, че за много задачи, които искаха да направя, си мислих, че няма да успея. В следващия момент се справях неочаквано добре. Всеки участник е вкаран в извънредна ситуация и може да се тества спрямо нея. Накрая изпитах паника, че ще напусна. Ние сме едни мишки в един чувал и непрекъснато ни разтърсват да не прегризем въжето. Тъкмо започваме да се ориентираме и ни вкарват в нов филм. Затова не съм склонна да се сърдя на всички, защото и за тях ситуацията е трудна. Особено като за хора като Ваня. Тя сподели и за диабета, който пък води до различни амплитуди на поведението. Така че ми е неприятно, че са ме изкарвали лицемерка. Аз съм един много прощаващ човек. И Ирина е такъв човек.

Излязохте от предаването и видяхте променената обществена среда...

Смятах, че всичко е утихнало. Много съм впечатлена. Единственото, което се сетих, е, че 1968 година така бе окупирана Сорбоната и подобни събития имаше в Америка. А те много промениха западния свят. И си мисля, че толкова голяма продължителност и упоритост, предвещава много сериозни промени в страната. България трябва да тръгне по нов начин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Damian преди 10 години
Снощи Мира беше облечена като шут. Освен това, ако беше малко по-умна, трябваше да знае, че няма шанс срещу Илияна Раева. МАНИПУЛАТОР 1
29
2
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 10 години
Това са хората,които успяха в прехода-безобразните,арогантни кариеристи-без чувствителност,без дълбочина-сметкаджии без реална самооценка.Тази предадеКостов,после предрече грандиозен успех на ГЕРБ,за да манипулира.....И все е в бяло-нахална до тъпота!
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мира няма право да ръси мозъци за живота на хората и за това как да си обличат ;снощи беше направо смешна(-)((((((((((
27
5
 
10
 
! Отговори
МИРА преди 10 години
ТАЗИ ЖЕНА Е НАЙ ОТВРАТИТЕЛНИЯ ЧОВЕК КОЙТО СМЕ ВИЖДАЛИ - АБЕ МИРА СТИГА СИ СЕ ПРАВИЛА НА МОМА /тоеа са улични думи /ТИ СИ ЕДНА ЛИЦЕМЕРКА И ТО УСТАТА- ВЪЗПИТАНИЕТО ЗА КОЕТО ГОВОРЕШЕ Е ПОД НУЛАТА
26
17
 
12
 
! Отговори
1234 преди 10 години
НА МИРА УСТАТА И МОЖЕ ДА ЗАПУШИ САМО ЕДИН ДЕБЕЛ ***.
25
17
 
19
 
! Отговори
критичната преди 10 години
Не съм очаквала такова низко поведение и отношение от тази жена. Чак толкова - не! Възмутително е! И да вземе да си налегне парцалите и да спре да бута некадърните си дечица и оня тапир "Ивунчо", дето само тя си вярва, че я обича. Цъфнала и вързала, мъж за чудо и приказ си намерила, та тръгнала непоискани съвети да дава! Айде, малко усещане! А защитниците и нека си спомнят разказите и за оня, дето го била "нае...ла", преди да и се възхищават на интелигентността! Изтрещялница пълна!
24
20
 
21
 
! Отговори
критичната преди 10 години
Чудя се, дали "великата социоложка" си дава сметка колко дребна душа е и как всички нормални хора го видяхме. Постъпката и към Станка беше повече от отвратителна. Но още по-ужасно е, че Радева продължава да рупа и да твърди, че е невинна, а пък Станка заради "селския си темерутлук" отказвала да и прости. На всичкото отгоре отказът да даде прошка предизвиква у тая жена огромна злоба и ненавист. На всяка втора дума - все Станка!!! Какъвто и въпрос да и се зададе - Станка, та Станка...
23
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
to i naroda ne ochakvashe da si izprastjala kukuviza, ama tova e polojenieto:):):) otivai da brodirash, prognozite ti vjatar gi vei na bjal kon:):)
22
15
 
12
 
! Отговори
един преди 10 години
доволна социологическа ряпа отврат
21
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лисица...
20
20
 
27
 
! Отговори
пълно фиаско преди 10 години
Кой ли вече ще вземе тази жена насериозно и дали някой ще се осмели да я ползва за социологическо проучвне след фиаското и като човек?
19
19
 
23
 
! Отговори
Досада преди 10 години
Подла и фалшива ! Неприятно натрапчива и двулична жена с много отрицателна енергия !!!
18
22
 
20
 
! Отговори
ЖЕНА преди 10 години
Тази е голяма лицемерка и не ме впечатли с нищо добро и позитивно.
17
21
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много мръсно същество е г-жа Радева, душевно мръсно.
16
28
 
43
 
! Отговори
jerigeri преди 10 години
Браво,г-жо Радева!Държахте се достойно на фона на тази вип-***!Бяхте позитивна и естествена.Вие и Ирина Флорин бяхте единствените културни и възпитани жени там и никога не бихте намерили общ език с особи като Иванка Червенкова и невъзпитаната Станка.
15
28
 
30
 
! Отговори
Valeri Kostadinov преди 10 години
Таа Радева е *ти вампира...енергиен, нема такъв дразнител
14
32
 
27
 
! Отговори
златан преди 10 години
МИРО КОЛКО ТИ ПЛАЩА ТИКВАТА ДА ПРАВИШ ЛЪЖЛИВИ ПРОУЧВАНИЯ.
13
32
 
33
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
Мира е фалшива,лицемерна,коварна,превзета,позьорка.Не се явявай повече на хоризонта защото виждаш какво е мнението за теб от хората.
12
4
 
39
 
! Отговори
Валери преди 10 години
А аз не очаквах такива *** някой да ги нарича ВИП. Тази сбирщина от диви селяни може да се нарече ВИП само от много пропаднали типове.
11
0
 
11
 
! Отговори
пепи преди 10 години
А какво е това - аз телевизия освен national и viasat explorer не гледа,