Нова телевизия ще излъчва мачовете от А група

Досега те се излъчваха по TV7
Обновена: 15 авг 2014 22:04 | 15 авг 2014 22:04,
6
Нова телевизия ще излъчва мачовете от А група
Снимка: архив, БТА

Нова Броудкастинг Груп“ придоби ексклузивните права за  телевизионно и онлайн излъчване на мачовете от българското футболно първенство, турнира за Купата и мача за Суперкупата на България за сезони 2014-15 и 2015-16 година, съобщават от  компанията.

Така каналите Нова, Диема и Нова Спорт, които са собственост на медийния концерн, ще предават по няколко мача във всеки кръг от шампионата в "А" група.

Първият мач, на който футболните фенове ще станат свидетели, е дербито Лудогорец - ЦСКА. Срещата ще се излъчи на живо тази събота в ефира на Диема. На следващия ден каналът ще покаже и двубоя Левски - Ботев директно от стадион "Георги Аспарухов" от 20.00 ч.

Към най-оспорваните срещи в "А" футболна група от септември каналите на медийната група ще добавят и мачовете в турнира за Купата на България.

„За мен е чест и съм много щастлив, че „Нова Броудкастинг Груп“ заслужи доверието да излъчва мачовете от българското футболно първенство и Купата на България за следващите два сезона. Ние ще работим активно и в партньорство с всички страни, за да привлечем интереса на още повече почитатели към българското първенство, което вярваме, че ще допринесе за развитие на българския футбол като цяло. С придобиване правата и на българския шампионат, вече може да предложим на футболните фенове в България изключително богато и разнообразно футболно съдържание - най-оспорваните двубои от елита на българския футбол, както и най-доброто от английския футбол", коментира  Дидие Щосел, Главен изпълнителен директор на компанията.

С тази стъпка портфолиото от спортове, които каналите на  медийната група излъчват, става изключително богато - те ще покажат най-актуалните и дългоочаквани спортни събития от България и света - най-интересните и оспорвани срещи от родния шампионат, най-доброто от английския футбол (Висшата Лига, Купата на ФА, Купата на Лигата, Чемпиъншип), както и  домакинските мачове на английския национален отбор.

Съвсем скоро Нова ще излъчи и най-дългоочаквания боксов сблъсък - Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко. 

До предоговаряне на правата се стигна заради финансовите затруднения, които изпитва ТВ7, по която досега се излъчваха мачовете. В края на юни ръководството на ТV7 и ББТ поиска от Софийския градски съд (СГС) откриване на производство по несъстоятелност съгласно разпоредбите на Търговския закон. От медиите обясняват, че заради събитията около Корпоративна търговска банка (КТБ), която е основна обслужваща банка за ТV7 и ББТ, са били забавени плащания към различни доставчици.

Икономически новини вижте в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нова има само един неплатен канал, останалите 6 канала са платени.
4
0
 
6
 
! Отговори
NAPOLEON преди 9 години
DOBRE,NO KOGATO GLEDAM EFIRNA TELEVIZIQ NA SELO,TAM NQMA DIEMA.TOVA E PULNA GLUPOST.IZLU4VAITE A GRUPA PO EFIRNI KANALI.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2Нова ТВ нямат платени канали, всичко се гледа безплатно, това не *** войо
2
3
 
8
 
! Отговори
Smile преди 9 години
Българското първенство където и да се излъчва е безсмислено да се гледа.
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това значи най-интересните мачове да са само по платените канали.