България с шанс за домакинство на Детската Евровизия

БНТ е поканена да организира конкурса тази година
Обновена: 15 яну 2015 20:47 | 15 яну 2015 20:44,
17
България с шанс за домакинство на Детската Евровизия
Снимка: архив, Булфото

Българската национална телевизия е получила официална покана от Европейския съюз за радио и телевизия да организира Детската Евровизия през 2015 г. Това съобщиха от БНТ.

Тази възможност страната ни получава след изключителното представяне на Крисия, Хасан и Ибрахим през ноември миналата година в Малта, които спечелиха второто място в конкурса.

"Това е уникален шанс за БНТ и за България - да сме домакин на един от най-престижните музикални конкурси в Европа. Крисия, Хасан и Ибрахим доказаха, че когато сме единни, успехът е възможен", е коментирала новината генералният директор на БНТ Вяра Анкова, цитирана в съобщението.

Тазгодишното издание ще бъде 13-то в историята на Детската Евровизия. За първи път конкурсът се провежда през 2003 г. в Копенхаген. Досега България е участвала четири пъти в песенната надпревара - през 2007 г. с Бон-Бон, през 2008 г. с Кръстияна Кръстева, през 2011 г. с Иван Иванов и миналата година с Крисия, Хасан и Ибрахим.

БНТ ще направи всичко възможно да реализира Детската Евровизия у нас, посочват още от телевизията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
А всички вие, които я величаете, сте с промити от манипулативните медии мозъци или в живота си не сте чували добри изпълнители, или имате като мерило единствено чалгата на 7/8ми! И ако за тази пошла патетика Планетата на децата казвате, че песента е страхотна, значи живеете още във времето на Асамблея на мира! С тази разлика, че онези песни са били в пъти по-оригинални и смислени! Отвратена съм от истерията по нещо толкова инфантилно!!!
6
1
 
0
 
! Отговори
Violina преди 9 години
Детенцето е супер посредствено и бездарно, но зад гърба му стоят големи спонсори -милионите на баща му, придобити по съмнителен начин, на Слави Трифонов - отново с неясен произход, чрез тъмни групировки.... въобще Крисия се спонсорира от мафиотски субекти, които,ако пожелаят, могат да й уредят и първото място на Детската Евровизия, и те щяха да го направят без малко, но журито им обърка сметките! Сега са й уредили домакинството на Евровизия, за да я лансират до припадък!
5
1
 
10
 
! Отговори
Мила преди 9 години
Браво!!! Децата заслужаваха 1во място!!! Чудесна възможност и на България да се покажа в една по-добра светлина в Европа! Късмет и ще чакам с нетърпение!
4
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Тръба Не знам дали е втора или първа, но е най скучна.
3
1
 
0
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
БНТ е втората най-хубава телевизия в галактиката.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това което не споменава статията е, че Италия се отказа да е домакин. Не им се давали пари на хората. Ще видим нашите милионери от БНТ какво ще направят.
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Детенцето има огромен талант, но хайде стига с тази Евровизия. Само в България това предаване се гледа и има някаква роля. Навсякъде в Европа е третостепенно предаване. Вместо БНТ да се занимава с глупости, да престанат с цензурата и да казват истината по новините.